banner392

Doğan Cüceloğlu Anılarını bırakıp uzaklara gitti.

Dün Hayatını kaybeden Doğan Cüceloğlu geride çok güzel anılar bıraktı. Eğitimci, yazar, Ayşe Öz, Bugünkü yazısında Cüceloğlu ile karşılaştığı ilk günlerindeki bir anısını paylaştı.

Doğan Cüceloğlu Anılarını bırakıp uzaklara gitti.

Ayşe Öz yeni kitabı “Dolunay vardı” kitabının heyecanını yaşadığı bu günlerde aniden Doğan Cüceloğlu’nun ölümü üzerine Pamukovahaber.com da yazdığı yazısında ona yer verdi.

Ayşe Öz Cüceloğlu ile tanıştığı günü anı olarak yazısına ekledi.

“Bugün onun bir yazısını okudum, uzun yıllar Amerika’da kaldığı için gözlemlerini anlatmış. Kısaltarak aktaracağım: “Amerika’da eğitim görmemiş insandan korkarım, beş dolar için adamın gırtlağını kesebilir. Eğitim düzeyi yükseldikçe uygar, olgun, sorumluluk sahibi verdiği sözü tutan, kişisel bütünlüğü olan bir insan olma yolunda ilerliyorlar. Türkiye’de şehirleşmiş ve eğitim görmüş insandan korkarım. Kesinlikle insafsız, kendinden ve yakınlarının çıkarlarından başka kimseyi düşünmüyor. İliğini sömürür bitirir, hiç acıma duygusu yoktur. Ama şehirleşmemiş, okumamış saf köylü olarak kalmışsa, onda değerler bilinci çok yüksektir. Sanki eğitilmiş Amerikalı….“

Bu yazıyı okuyunca iki yıl önce yeni kitabımı yazmak için gittiğim Muğla-Fethiye yolu üzerindeki Esertepe’de yaşadığım bir olayı anımsadım, sizlerle paylaşmak istedim. Kitabımın konusu bu burada geçtiği için tanımak istedim. Köyün içine doğru yürüdüm. Cami ve mezarlık arıyordum. Camiyi buldum bahçesini ve çevresini gezdim, namaz vakti olmadığından ve yaz günü her kesin bağ bahçesinde çalıştığından olmalı kimse yoktu. Tekrar yola çıktığımda eski Murat marka her tarafı tozlu, döküntü nasıl yürüdüğüne hayret ettiğim bir araba durdu. Direksiyonda üstü başı toz, toprak içinde bir adam ve arka koltukta da bir çocuk vardı. Arabanın penceresinden başını uzattı, “Birini mi arıyorsunuz?” dedi.

YAZININ DEVAMI OKUMAK İÇİN YAZININ ÜZERİNE TIKLAYIN

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER