banner392

Başkan Güven Övün İmar Çalışmaları Hakkında açıklamalarda bulundu.

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün Bazı yerel basın organlarında çıkan Yeşil Alanlar ve İmar çalışmaları hakkında ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Güven Övün İmar Çalışmaları Hakkında açıklamalarda bulundu.

Basın topantısında yapılan açlıklamalara İmar İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Cerrahoğlu ve İmar Müdürü Selim İpekçioğlu ve Harita Mühendisi Emine Kurban Öğütçü de katıldı.

Pamukova da 2 gündür devam eden yerel internet sitelerindeki yeşil alanların birilenine kanunsuz usulsüz şekilde verildiği iddiaları doğru çıkmadı.

Belediye Başkanı Güven Övün ve Belediyenin imar konusunda çalışınları iddialara cevap verdiler.

Başkan Yardımcısı Osman Cerrahoğlu tarafından yeşil alanların usulüne uygun şekide islah edildiği anlatıldı.

Cumhuriyet Mahallesinde 18 uygulamasının eksik yapılığı bu yüzden orada imar konusunun bir süredir hak sahiplerinin yaptıkları itirazlar yüzünden aksamalara neden olduğu ve sorunların kökünden çözülmesi için yeniden 18 uygulamasının yalpılması gerektiği söylendi..

Yine Cumhuriyet Mahallesinde Çeliklere ait geçmiş yıllardan kalan yeşil alanın şimdi hak sahiplerine yüzde 45 uygulaması yönetmeliği doğrultusnda iade edildiği, bunun ise kanunlara uygun şekilde yapıldığı anlatıldı.

Yine Elperek Mahallasinde Durali Parkı olarak bilinen alanda ki yerin belediye malı olduğu bu yerin satıldıktan sonra Çarşı Camii bölgesinde yapılacak komuya açık alanın genişlemesi adına satın alındığı anlatıldı.

CİHADİYE YOLU ÇEVRESİNDEKİ ALT GEÇİT ALANINDA VEDAT KARADAYI’LARIN OKUL İÇİN BAĞIŞ YAPTIKLAR YERİN DEVLET DEMİR YOLLARINA (ESKİ YILLARDA) SATILMIŞ OLDUĞU ANLATILDI.

Belediyelerin hizmetlerini yapabilmesi için zaman zaman taşınmazların sattıldığı ve bunlarında kanunlara uygun şekilde yapıldığı. Nitekim geçmiş yıllarda Büyükşehir Yasası ile Mahalleye dönen (köylerin), (Pamukova da 2004 yılında yapılan) tapulama çalışmaları sonrası şahıslara ait özel mülkleri dışında kalan Köy Tüzel Kişilikerinin ortak alanları olan yerlerin belediye tarafından da satılığı geçen yıllarda Mekece Başta olmak üzere Pamukova nın 30 mahallesinden 320 parselin satılmış olduğu toplantıda dile getirildi.

Tüm ayrıntıları görmek için canlı yayınımız izleyin lütfen…..

TAM CANLI YAYIN  FACE BOOK ÜZERİNDEN 

 CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİ SAAT: 21.00 DA ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2021, 20:14

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER