banner392

Pamukova’ya Kapalı Pazar yapımına başlandı.

Pamukova da yıllardır tartışılan ve büyüyen ilçeye Bir de Kapalı Pazar Yapılması tartışmaları gündeme alındı. Pamukova Beleyesi eski tren yolu kenarına kapalı Pazar yapmaya başlandı.

Pamukova’ya Kapalı Pazar yapımına başlandı.

Belediye Başkanı Güven Övün Pamukova Kapalı Pazarının nereye ve nasıl yapılacağına ait olacak çalışmaları Sosyal Paylaşım sitelerinden duyurdu.

Başkanı Güven Övün ün duyuru yapmasından sonra Kapalı Pazar yeri bazıları tarafından beğenilirken, bazıları da eleştirilere konu oldu.

İŞTE GÜVEN ÖVÜN’ÜN YAPTIĞI DUYURUNUN TAMAMI ŞÖYLE,

Pamukova da yıllardır tartışılan ve büyüyen ilçeye Bir de Kapalı Pazar Yapılması tartışmaları gündeme alındı. Pamukova Beleyesi eski tren yolu kenarına kapalı Pazar yapmaya başladı.

Belediye Başkanı Güven Övün Pamukova Kapalı Pazarının nereye ve nasıl yapılacağına ait olacak çalışmaları Sosyal Paylaşım sitelerinden duyurdu.

Başkanı Güven Övün ün duyuru yapmasından sonra Kapalı Pazar yeri bazıları tarafından beğenilirken, bazıları da eleştirilere konu oldu.

İŞTE GÜVEN ÖVÜN’ÜN YAPTIĞI DUYURUNUN TAMAMI ŞÖYLE,

Çok kıymetli Pamukovalı hemşerilerim…!

Corona virüs çok kolay bulaşan, covid-19 hastalığına neden olan ölümcül bir virüstür. Biz de ülkemizde görüldüğü günden itibaren Kaymakamlık, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve Belediye olarak virüsün yayılmasını önlemek için azami gayret gösteriyoruz. Covid-19’la mücadele tedbirleri kapsamında sistematik bir şekilde cadde-sokak, resmi ve özel kurum dezenfeksiyonları, maske dağıtımı, ateş ölçümü, market-işyeri denetimleri yapmamıza rağmen ülkemizde covid vakalarında azalış gözlenmekteyken ilçemizde artış gözlenmiştir. Covid-19’la mücadele kapsamında mücadele tedbirlerinde pazarda mesafe kuralına uyulamamasının mücadeleyi zayıflattığı kanaatine varılmıştır.
Sosyal mesafe kuralına uyulabilmesi için pazar yerimiz İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İstasyon Caddesine alınmış ve her Çarşamba binlerce kişinin ateşini ölçmemize, binlerce maske dağıtmamıza, her köşe başına dezenfektan koymamıza rağmen pazarın iptal edilme olasılığı doğmuştur.
Esnafın ekonomik durumu bizim için tabi ki önemlidir ancak halkımızın sağlığı ve hayatı ondan daha da önemlidir.

Hıfzıssıhha Kurulunun pazarın kapatılması yönündeki görüşüne rağmen, sosyal mesafenin rahatlıkla sağlanabileceği, İç İşleri Bakanlığı’nın genelgesine uygun olarak tezgâhlar arasında 3 metre mesafenin olacağı istasyon alanında kurulmasını kararlaştırdık. 4 gün gibi kısa bir zamanda bu alanı otoparkıyla, dinlenme alanlarıyla hazır hale getirdik. Pazar yeri düzenleme çalışmaları tamamlanıncaya kadar İstasyon Caddesinde açılmaya devam edecektir.

Mühimmatın oradan çarşıdaki pazar yerine gelecek vatandaşımız 1 km, hamamın oradan gelecek vatandaşımız 1,5 km yol yürüyordu. Biz ücretsiz servislerimizle yeni pazar yerine kadar vatandaşımızı hiç yürütmeden taşıyacağız.

Pamukova’mızın kapalı bir pazar yerine ihtiyacı olduğunu herkes kabul ediyor. Burada herkesin ortak kaygısı Çarşamba günleri pazar kurulduğunda olası bir yangın veya acil hasta olması durumunda yangına müdahale veya ambulans giriş imkânının olmamasıdır. Ayrıca pazarın ilçe merkezinde kurulması sebebiyle ilçe trafiği ve otopark durumu içinden çıkılmaz bir hal almaktadır.

Bu sebeple yönetime geldiğimiz günden beri kapalı pazar yeri için bütün ihtimalleri masaya yatırdık, görüşmeler yaptık ancak bu çalışmalarda olumlu netice alınamadı. Bu süreçte, alanın büyüklüğü, otopark alanı olması, merkeze yakınlığı, Cihadiye, Çardak alt geçidi ve Dörtyol gibi birkaç koldan ulaşım imkânının varlığı sebebiyle istasyon alanı kapalı pazar alanı olarak yapılabilecek yerlerden birisi olarak değerlendirilmiştir.

Pamukova’nın eksikleri bir bir tamamlanıp daha yaşanabilir, gelişmiş, nitelikli nüfusu artmış, esnafın, memurun, çocuğun, gencin, yaşlının mutlu ve huzurlu yaşadığı bir şehre kavuşacağız.
Bütün bunları yapacak gücümüz, aşkımız, uyumlu bir meclisimiz ve canla başla çalışan ekibimiz var
.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Güven ÖVÜN / Belediye Başkan

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER