banner392

Köyler Yeniden Gözde yerler olmaya başladı.

Köylerimiz çağımızın getirdiği stresli yaşam ve toplu yaşanan yerlerin getirdiği koronavirüs gibi bulaşıcı hastalıklardan kurtulmak için sığınılan yerler olmaya başladı.

Köyler Yeniden Gözde yerler olmaya başladı.

Pamukova da ise yazları temiz hava için aranan yaşam alanları olan köylerimizde genelde yayla köyleri daha öne geçti.

Temiz havası, soğuk suları. Bol oksijeni ile hastalıklar için bile şifa kaynağı olan köylerde yaşamak isteyenler gün geçtikçe artıyor.

GUGUK KUŞU ÖTÜYOR.

Pamukova da 2 farklı konuma sahip olan köylerimizin bir kısmı yayla köyleri dediğimiz Yerleşim alanları dağlarla iç içe olan (Eskiyayla, Bakacak, Gonca, Çilekli, Hüseyinli, Kemaliye) bire yarı orman alanları olan yüzleri ise ovaya bakan rakımları biraz daha düşük olan (Kazimiye, Ağaççılar, Kadıköy, Akaçakaya, Paşalar, Şahmelek vb) köylerden ayrı olan Sakarya Nehri kenarında verimli topraklara sahip köylerimiz var. (Mekece, Hayrettin, Pınarlı-Bacı, Üçevler, Karapınar, İsabalı, Şeyvarmaz, Eğriçay, Fevziye, Çardakköy, Özbek, Turgutlu, Gökgöz, Teşvikiye, Bacıköy)

İŞTE ESKİYAYLA

İŞTE KADIKÖY

İŞTE AĞAÇÇILAR

İŞTE KAZİMİYE

Köylerimiz de Hayat var. Köyler doğal ortamı bol olan ve organik yaşamı bulunan ehr tür meyve ve sebzenin yetiştiği yerleşim alanları olarak son yıllarda öne çıktı.

Köylerde doğa turizmi gün geçtikçe canlanıyor. Treking gibi doğa yürüyüşleri yapılıyor.

Turizm akla gelmişken köylerde doğal hayatta yapılacak çok işimiz var. Ancak bireysel girişimcilik yanında devletin de desteklediği projelere artırılmalı.

Köylere Kuşların cenneti yapılmalı, Köylere Endemik Bitkiler Parkları yapılmalı, köylerde yetişen doğan ürünler tüketime katılmalı, Köyler Yeniden desteklenmeli.

Mehmet Yavuz

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 10:27

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER