banner392

SESOB Başkanı Alişan 'Büyükşehir Başkanı ve meclis üyelerine Teşekkür' etti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin “Esnafa Destek Paketi’ne SESOB (Sakarya Esnafa ve Odaları Birliği Başkanı) Alişan Teşekkür mesajı yayınladı.

SESOB Başkanı Alişan 'Büyükşehir Başkanı ve meclis üyelerine Teşekkür' etti

Ülkemiz ve insanlık olarak geçirmekte olduğumuz zor dönemin bitmesini umut ediyoruz. Hayata dair zor ve topyekûn bir savaş veriyoruz. Bu savaşı da hep birlikte kazanacağız. Bu savaşın kazanılmasında emeği olan herkese, can-ı gönülden teşekkürü bir borç biliriz.

Biz, emeğiyle evine ekmek götürmeye çalışan onurlu, iyi niyetli ve devlet adabı bilen esnaf ve sanatkârız. Biz günlük rızkımızı kazanmanın mücadelesini veren, günlük kazandığına da şükretmesini bilen kanaatkâr ve kadirşinas insanlarız. Devletimizin aldığı kararlar karşısında boynumuz kıldan dahi incedir ama “git öte” muamelesini de asla kabul etmeyiz.

Biz kimsenin malında gözü olmayan tok gözlü insanlarız. Ama rızkımız mevzu bahis olunca da sonuna kadar haklı mücadelemizi vermesini biliriz.

Pandemi sürecinde alınan kararlardaki haksızlıkları bu yüzden defatle ve yüksek sesle haykırdık. Siyaset yapıcılarımız, bizim bu haykırışlarımızın arkasında hiçbir siyasi veya şahsi menfaatin olmadığını bildikleri için sesimizi duydular.

Biz kadirşinas ve vefalı insanlarız. Biz, yapılan iyiliği bilen, kıymetini takdir eden ve bunu asla unutmayan insanlarız.

Bugün teşekkür günü.

Pandemi sürecindeki çığlıklarımıza cevap veren herkese teşekkür ediyoruz.

“Biz zor durumdayız, onurluca yaşamak istiyoruz” dedik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi (SBB) Başkanı ve Meclis üyeleri sesimizi duydular. Koronavirüsten dolayı mağdur olan iş yeri sahiplerine ekonomik destek paketi açıkladılar.

Biz kanaatkar insanlarız, SBB Meclisimizin imkanları olsa, bize daha fazla katkı sağlayacağını biliyoruz.

Başta SBB Başkanı Ekrem Yüce olmak üzere, tüm meclis üyeleri

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKONOMİK DESTEK PAKETİ

COVID-19 salgınının ekonomik hayata etkilerinin azaltılması amacıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne üyelerimizin istek ve talepleri birliğimiz tarafından iletilmiştir;

Sakarya BB mülkiyetinde olan taşınmazların 3 aylık döneme ilişkin satış, ecrimisil ve kira bedelleri 3 ay ertelenecektir.

SBB kiracısı olan faaliyetleri durdurulan ya da faaliyette bulunamayan işletmelerden faaliyette bulunamadığı dönemlerde kira bedeli alınmayacaktır ve Nisan, Mayıs, Haziran aylarına ait su tüketim bedelleri Temmuz ayına kadar ertelenecektir. (Gecikme zammı olmaksızın, 3 eşit taksitle)

Yıllık ilan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizlik vergilerinin faaliyeti durdurulan dönemlere ait olan kısımları alınmayacaktır.

Toplu taşıma hizmeti verenlerin; ruhsat, izin, hat kirası borçları faizsiz olarak 3 ay ertelenecektir. Ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde ve gecikme zammı olmadan tahsil edilecektir.

Seyrek oturma düzeninde çalışma zorunluluğu bulunan özel halk otobüsü, minibüs, dolmuş taksilere 1000 TL Mazot Desteği sağlanacaktır.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ne (SESOB) kayıtlı faaliyetleri durdurulan esnaf ve sanatkarlara 1000 TL Su faturası desteği

Faaliyetlerine devam etmekte olan esnaf ve sanatkarlara maske ve dezenfektan paketi desteği sağlanacak.

Toplu taşımalarda maskesi bulunmayan yolculara verilmek üzere maske desteği sağlanmaya devam edilecektir.

Hasan ALİŞAN

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Yönetim Kurulu Başkanı

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2020, 22:44

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER