banner392

Pamukova’da güneşi tutan adam Ahmet Kazan.

Sakarya’nın güneş enerjisinden en çok yararlanmasını bilen İlçesi Pamukova ya Güneş Panellerini kurarak hiç para ödemeden mutfaklarda sıcak su kullanılmasını öğreten adam şimdi evlerin üzerinde kurulu eserlerine bakarak “ Hey gidi günler” diyor.

Pamukova’da güneşi tutan adam Ahmet Kazan.

25 yıl önce Pamukova’da yeni gelişen Güneş Enerjisi Panellerinin kurulması işi ile başlayan Ahmet Kazan doğalgazın ilçeye gelmesine kadar birçok konutun çatısına kurduğu Güneş Panelleri sistemleri ile kendini tanıttı. Kazan her evin ihtiyacı olan sıcak su sistemleri ile suyu çatıların üzerinde depolayarak elde ettiği Sıcak su sistemi sayesinde evlerin Sıcak su ihtiyaçlarını karşılayan sistemin mucidi olduğunu herkes bilir.

Pamukova ya doğalgaz gelmiş olsa bile Ahmet Kazan’ın sistemi hala güncelliğini koruyor. Her ne kadar doğalgaz bu sistemi engellese de panel sistemi ile hiç para ödemeden sıcak su elde etmek isteyenler hala çatıları üzerinde panellerini kullanıyorlar.

Çatılar üzerinde ayrı bir görüntü yaratan Güneş Panelleri görüntü olarak ta Pamukova mimarına aynı bir görüntü eklemiş oldu. “Güneş Panelli” evler oldu. Çatılarda gezen kargaların, saksağanların soğuk havalarda sıcak panellerde ayaklarını ısıttığı bilinir.

İşte Pamukova Güneş Panellerinin mucidi Ahmet Kazan artık emekli oldu. Ancak Pamukova da kurulan panellerin bakımı ve onarımı da gerekiyor. Gençler artık bu işi yapmıyor. Ayrıca yapan, onarım gereken panelleler için yine Ahmet Kazan’ı aranıp buluyorlar. Bizde panele giden depo kısmında meydana gelen arızadan dolayı Ahmet Kazan’ı bulduk ve panelimizin bakımını yaptırdık. Panel yapımı sonrası kendisi ile ayaküstü sohbet ettik. Pamukova ya tepeden bakarken ilk gözümüze çarpan güneş panellerinin hikayesini de daha iyi öğrenmiş oldu.

Ahmet Kazan gözlerini Pamukova üzerinde gezdirdi yaptığı güneş panellerinde gözlerine gezdirerek. “işte şu binadakiler, bu inşaattakiler benim yaptığım paneller” dercesine birde ah çekti ve içinden “ Heyyy gidi günler. Yıllar ne çabuk geçti. Ancak bizimde güzel Pamukova da bir eserimiz olmuş” dedi içinde sadece güldü ve “ Hadi hocam işimiz bitti. Çatıdan inelim” dedi.

Not: Pamukova da Ahmet Kazan’ın kurduğu panellerinde olacak arızalar için bizimde bir kıyağımız olsun. Kazan’ın telefon numarasını verelim ne olur ne olmaz o hala sağlıklı ve yaptığı eserlerin dilinden en iyi o anlıyor.

Tel: 0542 395 8848

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER