banner392

Pamukova’da Araç Parkı Sorunu Tırları yoldan çıkardı.

Pamukova Bir Taraftan yenileniyor. Ancak yapılaşma (imar ve iskan) olarak önemli aşama kaydederken altyapıda gecikmiş park sorunu bir türlü istenilen seviye de değil.

Pamukova’da Araç Parkı Sorunu Tırları yoldan çıkardı.

Pamukova da öncelikle küçük, büyük her tür araç için güvenli, sağlıklı bir araç parkı mevcut değil.

Pamukova da habere konu olan Şehir içinde istenen bir araç parkı ( Özellikle Kapalı Oto Park) ve açık araç parkları kurulmadığı için Büyük araçların (Tır ve ağır Komyonlar) için yapılmış bir yer olmadığı için mahalel araları tırlar ve ağır araçların ulu orta park yaptığı alanlara döndü.

Pamukova Şehirlerarası transit geçit yolu üzerinde kaldığı için ilçenin içinden geçen ağır yük taşıyan araçların terçih ettiği D-650 Karayolu içinden geçiren bir trafık yoğunulğu da yaşayan yol konumunda. Pamukova içinden geçen araçların bölgeye ekonmik olarak para bıraktğı bir gerçek. Ancak paarn bırakan bu lojistık sistemi için alt yapı yok. Pamukova’ya batı tarafından (Bilecik, Bursa,) tarafından giriş yapan ağır araçlar Pamukova / Mekece mahalesinden sonra Metin ve İllah Tan tesislerine kadar duracak yerleri yok. (Metin ve İlhan Tesislerinde genelde daha küçük araçların dinlenme yaptığı otubüslerin mola verdiği düşünülürse Ağır arçalar için güvenli, dinlenilebiecek yer de çok az var.

PAMUKOVA SOKALARI NEDEN AĞIR ARAÇLARLA DOLUYOR.

Pamukova da bu konuyu ilçenin en yetkili birimi olan kurumlardan Belediye Başkanı Güven Övün den soruyoruz.

(Telefon Görüşmemiz)  

M.Yavuz “Sayın Başkanım. Pamukova da Tır ve Ağır Araçlar için Park alanı var mı?s Yokmu? Ben dahil Pamukova nın bir kısmı kendi evlerine yakın alanlara park edilen ağır araçlardan (Tırlar dahil) şikayetçiler. Ayrıca Park eden tırcılar ise kendilene yer olmadığından rahatsızlar. Bu gerçek bu konuyu bizi anlatırmsınız?

Başkan Güven Övün: Evet tabiî ki anlatırım.

1.Biz Pamukova da Tır Parkı için çalıştık. En son yaptığımız yerlerden biri Pamukova İstasyon paralelinde (Pazar yeri diye başladığımız bir yer var) aslında orası şimdi boş alan. Oraya tırların ve ağır araçların park edilmesini istesek, sanırım evlerimize uzak diye tur kullanıcı kabil etmezler. Onlar evlerine yakın olsun isterler.

2.Yine Tir ve ağır araçların park edildiği yer verdik. (Durali Parki) orasıda bir ara araçlarla doldu. Ancak orada mahalle sakinleri rahatsız olduklarını bildirdiler. Daha sonra orası kapatıldı.

3.Yine Jandarma ve Mühimat Bölüğü yakınına boş alana Tır ve Ağır Araç Parkı için izin istedik oda kabul edilmedi.

M.Yavuz. “Peki Pamukova da şimdi bu durum değişmeyecek mi? Yasal Olarak şehir içine ağır araçların girmesi yasak. Trafik kuralları içinde sakıncalı, kazalara neden olabileceği gibi, yol kenarlarına ulu orta park edilen. Araçların ulaşımı etkilediği gibi yerleşim alanlarında da görsel olarak kirlilik yaratmıyor mu? Adam hayatında bir ev yapmış huzur bulurum diye sakın şekilde yaşarım diye ancak gecenin bir yarısında bir kocaman tır geliyor kapısının önünde tur atıyor. Gecinin bir yarında tır kilimasını çalıştırıyor ara ara geceleri sütrak seslerinden rahatsız oluyor.

Sabah işine gedecek işçisi var. Evinde yeni bebekleri olan alileler var. Bir çıt sesi ile uyanan bebekler uyanmıyor mu? Anneler gece birde bu yüzden belinleyip uykudan kalkmıyor mu? Gecenin o saatinde eksoz dumanları çevreyi kirletmiyor mu? Hatta günümüzde her an bir doğal gaz patlasi ile çıkabilecek felakette bir önce yardıma gelecek itfaye araçlarına ulu orta, rasgele park edilmiş araç yüzünden tehlikeli alandan o araçları uzaklaştırmak için neler yapılıcak.  

Belediye izinsiz evlern önüne park etmiş. Tırcıyı veya ağır aracın şöförünü bulmak için gece belediyeden “Dikkat dikkat. Yangin var. Orada aracı olan varsa şoför varsa gelsin doğal gaz yangını var söförü bekliyor yoksa yanacak” diye anons edilir mi?

Başkan, Güven Övün:

Biz bu durumu değiştirmek için çalışıyoruz. Özellikle Çarşı içinde Orta Cami alanı yanında alanı genişletmeye çalışıyoruz. O alanda araç parkı gibi soluk verdirecek bir ünite de var olacak.

İlçemizde Trafik kurallarının düzenli çalışması için gerek Emniyet görevlileri Trafik Polisleriyle, gerek Belediy Zabıta ekiplerimizle, hatta itfaiyemizde rutin olarak çalışıyor. Ancak birde yükümlü olan trafik içinde olan soförlerimiz de kurallara uymalı. Şehir içinde her türlü tarfik asayişinin düzenli çalışması için onlarda fedakarler yapmalı bu ilçe hepimizin, hiç kimsenin komşunu rahatsıt etme lüksü yok. Hiç kimse benin dediğim dedik diyemez kanunlar ve kurallar var. Bir an önce Pamukova bu tarfik kargaşından kurtulmalı.

S.S. 27 NOLU PAMUKOVA KAMYONCULAR MOTORLU TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ BAYKANI ŞABAN ÖZZAİM:

“Pamukova’da ağır araçlar için park yeterli yer var. Bizim Üyelerimiz dışındakı Tırlar  oraya kendileri gelmiyor”

Pamukova’nın yıllardır ağır yük taşıma işlerini yapan ve Ülkenin binlerce çalışanına iş eklek veren, hem taşıma alanında yükünü taşıyan Kooperatifin Pamukova Soförler ve Kamyoncular Kooperatif Başkanı Şaban Özzaim i konuşturuyorum. Spor yaparken telefonla yakaladığım ve nefes nefese sorularıma adam gibi yanıt veren Şaban Başkana sorularımı sıralıyorum.

M.Yavuz: Sayın başkanım, ve muhtarım..!

Size şimdi mesleğinizle ilgili olan bir soru sorucam.

Sorum Şu:  Pamukovanın ağır araçlarının en çoğu sizin kooperatifinizde siz yıllardır bu taşıma işlerini yaparken akamları arabalarını Pamumova içine getiriyormusunuz?

Kooperaitiniz gelelde Ak Gıdanın yüklerini yurdün değişik bölgelerine götüryor sonra da ger gelişlerinden her türlü yükü alip yürdün değişik yerlerine taşıyor. Sizin tarlıraniz aldıkları (örrenğin Afyona, Bursa ya, Eskişehire geçerken araçlarını Pamukova içine park ediyorlar mı?

BAŞKAN ŞABAN ÖZZAİM.

Hocam teşekkür ediyorum. Şu an gece sporu yapıyordum biraz ara verip merak ettğiniz sorulara cevap veriyorum.

Bizler Pamukova’ın en kalabalık ailesiyiz. Şöförlerimizle, Sahipleri ile hatta yeni yetişen yola giden gençlerimimiz yıllardır çalıştı çabaladı. İş yerimiz olan S.s. Pamukova Motorlu Taşıyıcılar Ve Kamyoncular Kooperatifi kendine ait bir yer satın aldı ve yer üzerinde kamyoncularımız ve araçlarımız için park alanı yaptık. Araçlarımız yüklendikten sonra oraya park edilir. Söfor arkadaşımız evine gider dinlenir ve yola gideceği saatte evinden daha zinde şekilde çıkar ve aracının yanına gelir. Günümüzde herkesin bir özel aracı var. Şöferlerimizin yüzde 90 ının özel aracı var. Onlar aracı ile Ak Gıda karşısındaki Tır Parkımıza gelir. Oradan hazır yüklü arabasına binip gedeceği yere yola çıkar. Gelişte de yük alırsa yine Tır Parkımıza gelip araçlanı oraya park ederler. Kooperatifimizde kaytılı 150 tır var.

BİZİM ARAÇLARIMIZ GAYET GÜVENLİ YERDE VE YERLEŞİM ALANINDAN UZAK.

Pamukova içinde park yapan tırlar ve ağır araçlar var. Bizim Araçlarımız Kamyoncular Kooperatifimizdeki yere park yapıyorlar. Bizim üyelerimiz nasıl evlerine gidiyorlarsa diğer tırları kullanan şoförlerde öyle gitsinler gitsinler. Pamukova da hepimiz kurallara uymalıyız ki yaşamalanlarımız da bizler ve çoluk çocuğumuz huzur içinde olsun diyen Şaban Özzaim, sözlerin şöyle sürdürdü.

“ Pamukova da şikayetlere konu olan Tır ve ağır araçların şehir içine girmesini biz istemiyoruz. Hatta tır sahipleri de istemezler. Çünkü bazı şoförler yüklü tırla km lerce uzaktan evine gitmek için yüklü ağır aracı ile evine kadar gidiyor. Gittiği yere kadar 15 tl yakıt yakacak bir taksı ile gidereceği yerde daha fazla yakıt harcayarak yüklü tırla gidiyor.

Buradan mal sahiplerine sesleniyorum soförlerini takip etsinler. Yüklü aracı ile şehir içine Giren şoförlerine arabayı teslim etmesinler. Bizler Tırlarımızı kolay kazanmıyoruz.

Birde Şehir içine tırların girmemesi için Pamukova Belediye Başkanımızdan da benim Kooperatif Başkanı olarak ricam var. Güven Başkanım ve meclis üyeleri çıkaracakları bir Meclis Kararı ile Şehir içine tırların girmesini yasaklamalı. Gece yarısı yükle gelen yükünü indirmek için gece yük indirmesi yapılmamalı. İnsanlarımız rahatsız edilmemeli. Çoluk çocuğumuz var. Milletin huru bozulmamalı. Biz Şehir için tirların girmesine karşıyız. 

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER