banner392

Güven Övün Pamukovahaber Canlı Yayınına konuk oldu.

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün Pamukovahaber.com Canlı Yayınında “Kimse endişe etmesin Pamukova Güvende” dedi.

Güven Övün Pamukovahaber Canlı Yayınına konuk oldu.

Pamukova’nın Canlı Yayın kanalı PamukovahaberTV ye İbrahim Erol ile birlikte mülalaktta bulunan Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün Pamukova Tarımı, çiftçinin durumu, Köy Pazarına verdikleri destek ve Pamukova Ayvası, üzümü ve çeşitli ürünlerinin pazarlandığı Karapınar Mahallesindeki üreticiden-tüketiciye satış yapılan Köylü Pazarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

BU KÖYLÜ PAZARI ÖNEMLİ BOŞLUĞU DOLDURACAK

“Meyve üreticileri ile beraber 19 ocakta daha evel almış oldukları bu Karapınar Mahallemiz sınırlarında olan Fevziye Özbek kavşağında 15 dönümlük arazilerini size devrettiler. Ayrıyetten onlara teşekkür ediyorum. Bize 15 Ocakta tapu devrinden sonrada bundan üç hafta öncede 26 Eyülde ilk pazarımızı kurduk. Daha evvelde kurulabilirdi belki de. Ama bu ayın sonralarına denk geldi. Ve pazarımız iyi rabet gördü. Ben böyle olur diye tahmin etmiyordum. Önümüzdeki seneler daha iyi olacak. Hatta bugün ben yayına çıkacağım için bazı rakamlar almak istedim. Bir ay olmamasına rağmen 2700 kasa üzüm satılmış mesala. Bizim köy pazarımızda. 349 kasa incir satılmış. 2 ton Ayva satılmış. 2 tonda dışarıya bağlantısı yapılmış. Bunları duyunca benim çok hoşuma gidiyor. Çiftçilerimizinde buraya rağbet göstermelerini istiyoruz. Pamukova da önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz bu Köylü Pazarının” dedi.

Köylü Pazarının daha öncesinde Meyve ve Sebzeciler Birliği olarak kurulan yerin kurucu başkanı olan İbrahim Erol ise Şimde burayı Belediye ye devrettiklerini söyledi.

CANLI YAYININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ FOTOĞRAFA TIKLAYIN LÜTFEN  

İbramih Erol:

“Ordaki Pazarı biz başaramadık. Çiftçiyle bilemiyorum mu yeterli bir diyaloğa giremedik mi? Artık nasıl olduysa çiftçi bu pazarı kabullenmedi. Bizimde o çalışmalarımızın boşa gitmemesi için bizde dedikki üyelere burayı Belediye ye verelim. Burayı Pamukovaya mal edelim, dedik. Şuda vardı. Üreticiler Birilği çalışmadı. Sonuçta birlikte genelde üyeler aidatlarını ödemiyor. Ödemediği için giderleri biz karşılayamaz hale geldik. Bunun için biz bu birliği feshetmek zorunda kalacaktık. Karşılaştırma yaptık. Dedilerki sizin Ankara’da mal Varlığı başkalarının eline geçer. Bizde bunu geçirmemek için bu yeri Pamukovamıza Mal edebilmek için Pamukova belediyemiz ile görüştük. Belediyemizde Allah razı olsun. Başkanımız bunu da kabul etti. Biz burayı Pamukova belediyesine tapu olarak teslim ettik. Birliğide feshettik. Şu anda Pamukova Meyveciler Birliği Feshedilmiştir. Bu Pazar Köylü Pazarı olarak Allah nasip ederse artık baykanımızın nezaretinde çalışaçaktır. Bundan da bizde umutluyuz."dedi.

Başkan Köy Pazarı dışında Pamukovahaber Canlı Yayınında birçok soruyada cevapler verdi.

Tren Yolu, Devlet Hastanesi konusunda da müjdeli yanıt veren Başkan Güven Övun “Pamukova Devlet Hastanemizi bu hafta yeni binasına taşınmaya başlayacak” dedi.

Pamukova’dan geçen Hizli Tren’in durması için “yetkilere gerekli bilirimlerde bulunuyoruz” dedi.

Güven Başkan sözlerinin sonunda “Kimse merak etmesin Pamukova Güven de”dedi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER