banner392

Pamukova’da Dernekler Bilgilendirildi.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ilimizdeki tüm dernek başkanlarına yönelik "Bilgilendirme Toplantıları" yapmaya başladı.

Pamukova’da  Dernekler Bilgilendirildi.

Program çerçevesinde bugün  (25/10/2021 tarihinde) Pamukova ilçesinde faaliyet gösteren derneklere yönelik program Pamukova Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürü: Muradiye Ötün de katıldı.

Pamukova da bulanan 50 den fazla derneğin yöneticisinin katıldığı toplantıda Dernek Denetimi için olması gereken evrakların neler olduğu anlatıldı. Tutulması Zorunlu Defterlerden olan 1-Karar Defteri. 2-İşletme Hesabı Defteri. 3-Üye Kayıt Defteri ve 4-Evrak Kayıt Defterlerinin mutlaka olması gerekitğini söyleyen Yılmaz İbişoğlu: Derneklerin Bildirimlerinde zorunlu Sürelerinde ne kadar olduğunu anlattı.

“ Derneklerde Genel Kurul Sonuş Bildirimi (Seçim tarihinden itibaren) 45 gün, Organ Değişiklik Bildirimlerinin (Yönetim Kurulu Değişiklik kararından itibaren) 45 gün, Adres değişikliğinin de 45 gün, Gayrimenkül bildiriminin ise (Tapu Tescilinden itibaren 1 ay, Derneklerin Beyannamelerinin verilme süresinin (1 Ocak ile 30 Nisan arasında önceki yıla ait bilgileri içerir olmak şartı ile 4 ay süre içinde verilmesi gerekir. Genel Kurulların üyelere duyurulma sürelerinin ise en az 15 gün önceden üyelere haberleşme araçları ile duyurulası gerekir. Akşi takdirde cezai müeyideler uygulanır” dedi.

KARA PARA AKLAMA SUÇLARI NELERDİR.

Son günlerde Türkiyenin Kara Para ile ilgili Gri Listeye alınmasını da örnek vererek Anlatan dernek Sözcüzü Yılmaz İbişoğlu “Dernekler işlerini yaparken parasal yönden kurallara uygun şekilde hareket etmeleliler. Mutlaka yapılan işler Yönetim Kurulu Kararı ile yapılmalı, Karar Defterine işlenmeli. 20 bin liranın üzerinde bağış ya da yardım alınması yasal değildir. 5500 tl üzerinden para cepte taşınmaz, Özellikle parasal konularda Dernek adına bankada hesap açılmalı para çekme ve yatırma işmleri Yönetim Kurulu Kararları ile yapılmalı.

KARA PARA İLE İLGİLİ CEZALAR

3 Yıldan 7 Yıla kadar hapis ve yirmi bin liraya kadar Adli Para cezası, Bu şuçun konusunu oluşturan malvarlığı değerini, bu özelliğini bilerek kabul eden, bulunduran veya kullanan kişi 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunun 282. Maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”diyen Yılmaz İbişoğlu.

“ Denetimlerinizi en az 3 ayda, 6 ayda ve 1 yılda yapmanız gerekir, Denetim formlarını mutlaka doldurmanız lazım. Bizler denetimlerimizi daha sık yapacağız geçmişe doğru 5 yıl olmaka üzer yapılan çalışmaları ve alınan kararları ve Derbis üzerinden yapılan güncellemeleri de kontrol edeceğiz.”dedi.

Denetleme yapılacak derneklere 24 saat önceden haber vereceklerinde söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2021, 00:09

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER