banner392

Geyve ye bağlanacak yolda TEDAŞ krizi çıktı.

Pamukova haber de iki gün önce yazdığımız “D-650 yolu na Geyve yi bağlayacak köprünün 2 ay içinde bitirilebilecek” başlığı ile haber yazmıştık.

Geyve ye bağlanacak yolda TEDAŞ krizi çıktı.
Haberimizin yayınından sonra yolun 2 ay içinde bağlanamayacağı konusunda duyumlar aldık.
İŞTE AYRINTILAR
21 Temmuz Cumartesi günü Gökgöz köyü altından Sakarya nehrini geçerek Geyve ye bağlantı sağlayacak 3700 metrelik yol çalışmalarını yerinde görmek için yapımcı firmayı ziyaret ettik. Sakarya’nın en geniş yeri olan Gökgöz köyü altındaki (350 m’lik kısmı nehir, 240 m’lik kısmı ise hızlı tren geçidi olan alan) köprü çalışmaları tüm hızı ile devam ettiğini gördük. 17 ayak olan köprünün sadece tek ayağı kalmış durumda, şantiyede görüştüğümüz yetkililer firma olarak ellerinden geleni yaptıklarını 2 içinde de köprünün bitirilebileceğini söylediler. Ancak nehirden sonra devam edecek alan da yapılan çalışmada Yüksek gerilim olduğunu gördük ve yüksek gerilimin yola zararı olup olmayacağını sorduğumuzda da yetkililer yüksek gerilim işinin kendi işleri olmadığını söylediler.
Karşı alana geçip yol üzerinden alçak irtifada geçen yüksek gerilimi görüntüledik. Haberimizde de yüksek gerilim olduğunu belirttik. Çünkü bu tür yüksek gerilim in kısa süre önce Mekece – İznik yolu üzerinde bir tır’ın geçişinde nasıl bir felakete neden olduğunu o tarihte sitemizde de yazmıştık.



HABERİMİZDEN SONRA İLGİNÇ AYRINTILAR GELDİ.
Geyve ye yapılacak köprü 2011 tarihinde Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılmıştı. Hatta ulaştırma bakanı “Geyve ye 40 trilyonluk köprü helal olsun. Geyve olunca 100 trilyon helal olsun” demişti.
Şimdi görüyoruz ki Geyve için yapılan Köprü de etüt çalışmalarının tamamlanmadan başlanmış olduğu ortaya çıktı. Sakarya nehri geçiş bölgesinde (O bölge aynı zamanda bir şirkete ait 49 yıllığına maden arama sahası olarak kiralanmış. Köprünün geçiş alanı firmadan izin alınarak başlatılmış)  Ancak Geyve tarafında devam edecek alandan geçen TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş) ait geçiş için gerekli izin ve parasal ödeme yapılmamış.
Geyve Belediyesi tarafından TEDAŞ a ödenmesi gereken para hala ödenmemiş. Taahhüt yerine getirilmemiş. Yol devam ederken taahhüt yerine getirilmediği için yüksek gerilim yola yakın yerde duruyor altında çalışma ise yapılamıyor.
NE ZAMAN PARA OLURSA YOL O ZAMAN YAPILABİLECEK.
Öyle görülüyor ki Geyve belediyesi ne zaman para bulursa TEDAŞ a ödeme yapacak yol yapımına devam edilebilecek.
Geyve tarafından Pamukova ile bağlantısı olan köylerin Pamukova ya gelebilmeleri için bir ümit olan yeni köprü de 2012 yılında hizmete giremeyecek gibi görülüyor. Çardak köprüsü, Ciciler köyü köprüsü de kapalı. Geyve ile Pamukova köylerini Sakarya nehri ayırmaya devam ediyor.  
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2012, 14:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER