banner392

Erdoğan Isır: ‘ Pamukova'nın geleceğini karartmayalım’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partili 25 ve 26 dönem Milletvekili adayı Erdoğan Isır’ın Pamukova Belediyesi tarafından kullanılmak için meclisten yetki istediği 18 milyon liralık kredi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Erdoğan Isır: ‘ Pamukova'nın geleceğini karartmayalım’ dedi.

 İŞTE ERDOĞAN ISIR IN BASIN AÇAKLAMASI


Daha önce Pamukova belediyesi tarafından geliri altyapıda kullanılmak üzere dükkan ve taşınmazlar ihaleye çıkarıldı. Bu dükkan ve taşınmazların kiralama hakkı olmasına rağmen belediye tarafından satıldı. Ben ve CHPli arkadaşlarım bu ihalelere itiraz etmedik çünkü ihalelerden kazanılan paranın asfalt çalışmasında kullanılacağı açıklandı.

Biz CHP’liler olarak Pamukovanın geleceğinin daha güzel olmasını istediğimiz için altyapı ve asfalt ile ilgili olan hiçbir çalışmaya karşı gelmedik, gelmeyeceğiz.

Bu taşınmazların ihalesinden toplam 30 milyon türk lirası gelir elde edildiği iddia edilmektedir. Belediye konuda net bir açıklama yapmamasına rağmen elde edilen gelirin bu olduğunu biliyoruz.

Altyapıda kullanılacağı söylenen bu satışlardan elde edilen gelirin ardından Pamukova belediyesi 23.05.2016 tarihinde meclis üyelerini olağanüstü toplantıya çağırarak iller bankasından 18 milyon türk lirası kredi kullanmak için yetki isteyeceğini açıkladı.

Bu kredinin içme suyu yağmur suyu kanalizasyon ve altyapı nedeniyle bozulan yolların asfalt ve kilitli parke yapılmasında kullanılacağını Cevat KESER tarafından açıklandı.

Daha önce Sayın KESER bu asfalt ve parke çalışmasının yarısının Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacağını açıklamıştı. Şimdi bu 18 milyon TL nereden çıktı. Bu borç ile Pamukova belediyemizin geleceğini ipotek altına almayalım?

Uzun süredir Pamukova ilçemizin altyapısının inşa edilmesinde dolayı toz toprak ve çamur sıkıntısını görmezden geliyoruz. Yeterki ilçemizin altyapısı düzenlensin ve çocuklarımıza altyapısı olan bir ilçe bırakalım istiyoruz. Onun için yapılan tüm çalışmalara elimizden geldiği kadar destek olduk ve oluruz. SASKİ’nin ilçemizde yürüttüğü çalışmalarda yaşanan zorlukları asla eleştirmedik çünkü altyapı bizim için önemliydi.

Dükkan ve arsa satışından elde edilen 30 milyon türk lirasının ardından bu kez 18 milyon lira kredi kullanılacak. Yani toplamda 48 milyon türk lirası para girecek Pamukova belediyesinin kasasına. Bu paranın asfalt ve parke işinde kullanılması konusunda tereddütler yaşamaktayız. 48 milyon liranın ne için kullanılacağı büyük bir soru işaretidir.

Bu sebeplerden ötürü Pamukova’da benim belediye başkanı adaylığım döneminde göreve seçilen 4 CHP’li Belediye Meclis üyemizin kredi isteme yetkisine karşı oy kullanacaktır.

Ben iktidar partisinden seçilerek meclisimize gelen tüm üyelerimize bu kredi yetkisini ret etmeye çağırıyorum. Satışlardan elde edilen gelir asfalt ve kilitli parke yapımı için yeterlidir. Bu kullanılacak kredi Pamukova nın geleceğini ipotek altına alacak sonradan gelecek isimlerin sırtına büyük bir borç yükü bırakacaktır.

AKP meclis üyesi arkadaşlarımızın bizim gibi Pamukova’nın geleceği için bu yetkiyi vermemeye ve isteği ret etmeye davet ediyoruz.’

(25 ve 26. dönem)

CHP Milletvekili Adayı

Erdoğan ISIR



Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 20:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER