banner392

Bu haber ses getirdi.

“Başbakan bu okulları görse yıktırır mı” başlıklı haberimiz ses getirdi. Haber “Yeni Sakarya” gazetesinde de yayınlanmıştı. Haberden sonra Sakarya Valiliği okulun depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda bilgi istedi. Belediye de SAÜ den denetim için yardım istedi.

Bu haber ses getirdi.
Pamukovahaber.com sitesinde 27 Ekim 2011 günlü haberimizde Pamukova Belediyesine ait binada bu sene açılan Yatılı Öğretmen Okulu binasının 1999 Marmara Depreminde hasar gördüğü bu binadan kaymakamlık ve resmi kurumların taşındığını, daha sonra ise seçim öncesi Pamukova da Öğretmen Okulu getiriyoruz 400 öğrenci istihdam edilecek haberlerinden sonra Belediye binasında açılan ve 2 sınıfla hizmete giren Yatılı Öğretmen Okulu’nun durumu hakkında haber yazmıştık. Bizim haberimiz Yeni Sakarya gazetesinde de yayınlandı. Bu haberden sonra Sakarya Valiliği binanın Depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda bilgi istedi.
 
Pamukova Belediyesi ise kendilerin ait olan ve geçici olarak Öğretmen Okuluna verdikleri binanın depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda SAÜ (Sakarya Üniversitesi’nden) yardım istedi.
 
Belediye SAÜ ye şunları yazdı:
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE
Mülkiyeti belediyemize ait Pamukova çarşı merkezindeki Eski Hükümet Konağı Binası olarak kullanılmış, şu anki durumu ile Pamukova Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet vermekte olan binanın son Van-Erciş depremi ile gündeme gelen kamu binaları sağlamlığı ile ilgili olarak gazetede çıkan bir habere istinaden 1999 Sakarya depremi sonrası tespit raporu ekte sunulmuştur.
Binanın mevcut hali ile hizmet vermesi, kullanılmasının mümkün olup olmadığı tespiti, kullanılmasının mümkün olması için yapılması gerekli işlerin ve bunlara ait maliyetin tespiti hususunu arz ederim.
 
Cevat Keser
Belediye Başkanı
 
Şimdi SAÜ’nün yapacağı tespit merakla bekleniyor.
 
Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2011, 21:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Arep
Arep - 12 yıl Önce

Okul adını ağzına alırken destur çek bakalım sen.Çayırdaki okul seni niye bu kadar kastırdı anlaşılamadı.Yaran varki esniyorsun.Sen önce kendi evine bir baktır belki oturulamaz raporu alırsın.Sen çok katlı okullara bir dikkatini yönelt istersen.Senin gibi kurum adını yazıpta kendini gizleyen hayaletler sayesinde sadece bel altına vurursun başkada halt yiyemezsin zaten.

YENİCE
YENİCE - 12 yıl Önce

BU KADAR YANLI YAYIN VE YORUM YAZILMAZ.BİRDE CAYIRDA ÖĞRETİM GÖRÜLEN OKUL NEDENSE DİKKATE ALINMAZ NE ZAMAN YAZACAKSIN DİYE BEKLEDİM AMA DEMEK Kİ OKULLARI DÜŞÜNMÜYOR HIRS VAR NEYİN HIRSI OLDUĞUNU BİLİYORUM.OYSA EN TEHLİKELİ NOKTADA O ZEMİN VE YAPILIŞI BAKIMINDAN?????

cumhuriyet elperek yenice
cumhuriyet elperek yenice - 12 yıl Önce

Önce belediyenin mutaahitliğini yapmış olduğu sırasıyla cumuriyet ilköğretim okulu elbirlik ilköretim okulu fatmahanım ilköğretim okkullarını baktırsınlar herbiri birer canlı bomba gibi ama kim senin umrunda değil. istesin bakalım mevcut belediye başkanı bu binalar için de rapor...

SIRADAKİ HABER