banner392

2-B satışları 26 Şubata kadar yeniden uzatıldı.

Orman Sınırları dışına çıkarılan yerlerin satışı ile ilgili 6292 sayılı kanunun 6 maddesinin 4 fıkrası değiştirilerek 2-B arazilerin satışı ikinci defa uzatıldı.

2-B satışları 26 Şubata kadar yeniden uzatıldı.
Değiştirilen 4 maddeye göre talipliler almak istedikleri taşınmazlar için peşin para ödemeyecek.
Değişen 6292 sayalı kanunun 4. Maddesi şöyle: “Hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli; 400 metreye kadar olan kısım için rayiç bedelin yüzde ellisi, fazlası için rayiç bedelin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanır. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde yüzde elli satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanır. Bir taşınmazdaki hak sahipliğinin devredilmesi halinde yüzde elli satış bedeli hesaplanması, taşınmazın sadece dörtyüz metre karesi için ve hak sahiplerinin hisselerine oranlanarak uygulanır”
“Daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilecek” olarak değiştirildi.
Pamukova da 2-B arazileri olarak bilinen yerle Mekece, Paşalar köyü ve ilçe merkezinde bulunuyor. 190 dolayında olan Pamukova daki yerlere şu ana kadar 153 kişi başvurmuş durumda.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2013, 13:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER