banner392

MHP İlçe örgütleri sessizliğini bozuyor.

MHP genel merkezinin Sakarya il yönetimini görevden alıp ili kapatmasına karşı ilk tepki Pamukova’dan geldi. Pamukova mhp ilçe teşkilatı firesiz şekilde bira araya gelen, eski ve yeni başkanlarında katıldığı toplantıda anlayanlara farklı bir dilde tepki gösterildi.

MHP İlçe örgütleri sessizliğini bozuyor.
 Tepki İlçe binasında toplanan yönetim kurulu başkan ve üyelerinin görüşleri yazılı bir metinle duyuruldu. Genel Merkezin Sakarya ili ile birlikte  5 ili görevden alma şekline gösterilen tepki Osmanlı deyimleri ile anlayanlara anlasınlar diye farklı bir şekilde anlatıldı.
 
Basın açıklamasında en ilgi çeken bölüm Osmanlı deyimlere ile yapılan göndermeydi.
 
 “BEYSİN! Budan sonra öfke bize; Uysallık sana…
Güceniklik bize; gönül almak sana…
Suçlama bize; katlamak sana…
Acizlik bize; yanılgı bize; hoş görmek sana…
Geçimsizlik, çatışma, uyumsuzluk, anlaşmazlıklar bize; adalet sana…
Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana…”
 
Diye başlayan Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Zobar’ın okuduğu basın açıklaması İl yönetiminin demokratik olmayan şekilde görevden almasına vurgu yapıldı.
 
İŞTE PAMUKOVA MHP İLÇE TEŞKİLATININ BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMI:
 
Bildiğiniz gibi M.H.P Onuncu Olağan Genel Kurulunda ve sonrasında yaşananlar bizle birlikte; bizleri yegane umut ve son kale olarak gören necip Türk Milletini de üzüntüye sevk etmiştir.
 
Hepinizin bildiği gibi yakın bir tarihte ilimizde içinde bulunduğu beş il teşkilatımız Genel Merkezimizin tasarrufuyla kapatılmıştır. Bu her ne kadar kamuoyunda tepkilere neden olmuş ve delegelerin iradesine itibar etmemek olarak yorumlanmışsa da ne yazık ki! Türk Siyasi tarihinin bir gerçeğidir. Bizleri asıl yaralayan bu işin şekli ve bu olayın kamuoyu tarafında Parti İçi Muhalefetin Tasfiyesi olarak adlandırılması ve algılanmasıdır. Bizler inanmak istemesek de, eğer gerçekten böyle bir amaç taşınıyorsa; muhataplarına Osmanlı yı 600 sene yaşattığına inanılan bir metinden küçük bir hatırlatma yapma isteriz.
 
“BEYSİN! Budan sonra öfke bize; Uysallık sana…
Güceniklik bize; gönül almak sana…
Suçlama bize; katlamak sana…
Acizlik bize; yanılgı bize; hoş görmek sana…
Geçimsizlik, çatışma, uyumsuzluk, anlaşmazlıklar bize; adalet sana…
Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana…
 
Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana…
Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana…”
 
Değerli büyüklerim; Bizimde inanmak istediğimiz ve iddia edildiği gibi, bu yapılanlar teşkilatların kapatılması değil de teşkilat ataması ve yerel seçimlere yönelik r dizayn etme çalışması ise bizlerin cevabını bulmakta güçlük çektiğimiz sorulara muhataplarının samimi cevapla bizleri aydınlatmasını isteriz.
 
1-Bu süreçte gelişen olayları fırsat bilerek yandaş medya tarafından atılan “MHP de kriz, MHP de Kaos” gibi başlıkların ve kamuoyunda oluşan “Muhalifler Tasfiye Ediliyor” algılamasının önümüzdeki süreçte partimize zarar vereceği düşünülebilir mi?
2- Eğer iddia edildiği gibi yerel seçimlerde başarılı olmak adına bu tasarrufta bulunduk diyorsanız; başarı kriteriniz nedir? Eğer başarı kriteriniz; bir önceki seçime göre oyunu arttırmak veya parti teşkilatının ülke ortalamasının üzerinde bir oy alması, yani: ortalamaya pozitif katkı sağlaması veya da bütün olumsuzluklara rağmen seçimin tüm gereklerini yerine getirerek büyük bir özveri ile çalışmak ise kapatılan bu 5 il teşkilatı bu kriterlerden hanileri yada hangisi eksik yapmıştır.?
 
3-Kendi çalışma düzenimizi kurmak ve ekibimizi oluşturmak bizim de Demokratik Hakkımızdır. Bahane veya iddiasıyla bu ileri görevden alma varken, partiyi kolluk kuvvetlerini de işin içine dahil etmek sizce de şık olmuş mudur?
 
Yok eğer iddia edildiğini gibi il yönetimlerinin mahkemeye giderek yasal haklarını kullanmalarını engellemek adına böyle bir yönteme başvurduysanız; birilerine “Özrü Kabahatinden Büyük” Sözünü hatırlatmaz mısınız?
 
4-Kongre bitmiş ve ülkü iradenin temsilcileri delegelerimiz bir karar vermiştir. Bu kararı tartışmak, eleştirmek hatta kabullenmemek kimsenin haddine değildir. Delegelerin doğru ya da yanlışlığı tartışılmayacak bir kararı önce ülkem, sonra partim, sonra da ben anlayışı ile verdiklerine kesinlikle inanıyoruz. Verdikleri oyun onların Ülkücülüğüne bir şey katması ya da eksiltmesi düşünülemez. Hal böyleyken hala daha bazılarının olayı içinde fitne, fesat, ihanet gibi kelimelerle açıklamaya kalkışması abesle iştigal etmek değil midir?
Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç oluğumuz bir dönemde kendi dava arkadaşlarımızı küstürmek, incitmek, onları ötekileştirmek değil midir? Bu davranış “Akıl tutulmasından” başka ne ile açıklanabilir?
 
İşin Özeti: Biz ülkücülerin Türk-İslam davasını yüceltmek gibi bir görevi her türlü bedeli ödemek pahasına yüklenmeleri takdire şayan bir davranıştır. Bu yüce ülküyü taşıyan ülkücülere fitne, fesat yada ihanet gibi ağır ithamlar da bulunmak, veya bunlara alet olduklarını söyleyerek küçümsemek ve olayı üzüm yemek, bağcıyı dövmek gibi kavramlarla sulandırmak kabullenilemez.
 
Biz bu ülkenin de bu davanın da geçek sahipleri olarak tarihte olduğu gibi bundan sonra da her türlü bedeli ödemeye hazırız.
 
MHP Pamukova
Yönetim Kurulu Üyeleri
 
Toplantı sonunda Sakarya da 14 ilçenin daha tepki göstereceği öğrenildi.


Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2013, 13:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER