banner392

Sapanca Cevizi Konuşuldu.

Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü, bölgenin önemli ürünleri arasında yer alan Sapanca Cevizi hakkında bir seminer düzenledi. Seminerle, geçmişte önemli bir tarımsal faaliyet olan Sapanca’nın meşhur cevizinin yeniden ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Sapanca Cevizi Konuşuldu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik akademik çalışmalarını tarım alanıyla ilgili de sürdürüyor. Sapanca Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen Sapanca Cevizi konulu semir, akademik ve iş dünyasının temsilcileriyle gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak Sapanca İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kabakçı, Hendek Orman Fidanlık Müdürlüğü’nden Orman Mühendisi Nihal Turan katıldı.

Seminerde, Geçmişten günümüze Türkiye Tarımı’nın değişimleri ve sorunları, Sapanca Tarımı’ndaki yapılaşmaya bağlı değişimler, geçmişte Sapanca için önemli bir yeri olan taze cevizi de gündeme gelerek, cevizin yeniden ekonomiye ve turizme kazandırılması vurgulandı. Ceviz yetiştiriciliği ve fidan üretim yöntemlerinin de anlatıldığı seminerde bir konuşma yapan Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay; Seminerin Sapanca Turizmi ve Tarımı adına farkındalık oluşturması , geçen yıl ilki düzenlenen Sapanca Ceviz Festivali’ne destek olunması açısından önemli bir semirin gerçekleştirildiğini söyledi.

Peyzaj ve Süs Bitkileri Program Başkanı Öğr. Gör. Nurettin Kartal, Öğr. Gör. Recep Özkır, Öğr. Gör. Mine Çilli, Pazarlama Programı Öğr. Gör. İsmail Koç tarafından düzenlenen seminere Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı, Sapanca Ziraat Odası Başkanı, Sapanca Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı, Plant Dergisi imtiyaz sahibi Remzi Adıyaman, Sapanca, Arifiye, Kurtköy ceviz yetiştiricileri ile Peyzaj ve Pazarlama öğrencileri katıldı.

Öğrenciler seminer sonrası Peyzaj bölüm öğretim elemanları ve usta ceviz yetiştiricilerinin nezaretinde okul bahçesindeki seralarda, Hendek Orman Fidanlık Müdürlüğü’nden temin ettikleri ceviz anaçları üzerine öğrendikleri aşı yöntemlerini uygulayarak Sapanca Cevizi aşılama çalışması yaptılar.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER