banner392

İşte Hükümetin eğitimde getirdiği 444’ün dertleri başladı.

Beş yaşında çocukları zorunlu eğitim kapsamına alan hükümetin getirdiği 4+4+4 yasasının bu sene uygulamaya konması ile başlayan sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Branşlara geçen öğretmenlerin sınıfı bırakmalarından sonra yerine dışarıdan öğretmen alınarak açık kapatılmaya çalışılıyor.

İşte Hükümetin eğitimde getirdiği 444’ün dertleri başladı.
17 Eylül 2012’de yeni eğitim-öğretim dönemi başında sınıf öğretmeni olarak sınıflarının başına geçen öğretmenlere dersler başladıktan sonra tanınan branşlara geçme hakkından sonra Pamukova da 14 öğretmen orta ve liselerde teknoloji dersi gibi derslere girmeye başladılar. Öğretmensiz kalan, özellikle 1. Sınıflara ise şimdi de emekli olmuş, ya da yüksek okul bitirmiş kişilere öğretmenlik çağrıları yapıldı. Çok sayıda emekli olmuş öğretmen ve yüksek okul mezunu kişiler müracaat etti ve eksik öğretmenler yerine bugün onlar atandılar.
 
Daha yeni okullu olan 5 yaş öğrencileri iki ay içinde ikinci öğretmenleri ile tanıştılar.
 
Milli Eğitim Bakanlığı 350 bin kadar gerçekten öğretmen olmak için sırada bekleyen öğretmen adayı varken, emekli olmuş; yaş olarak belli kemale gelmiş öğretmenlerle ve yüksek okul mezunu olan ama öğretmenlik formasyonu olmayan sadece ek ders ücreti ile çalışacak, sigortasız (700 veya 800 tl.) alacak öğrencilerin başında duracak bu tür öğretmenlerle ne kadar başarılı eğitim-öğretim yapacak onu soran yok.
 
Sakarya da ilçeler dahil 600 dolayında sınıf öğretmeninin branşlara geçerek sınıf öğretmenliğini bıraktığı tahmin ediliyor. Milli Eğitim sadece Sakarya da 600 dolayında sessiz sedasız emekli olmuş veya yüksek okul bitirmiş işletme mezunu, benzeri yüksek okul mezunları ile bir süre gerçek öğretmen atamaları yapılana kadar demek ki Milli Eğitim Bakanlığının anlatarak bitiremediği bu eğitim dönemini böyle götürmeyi düşünüyor.
 
Ne diyelim. Bir eğitimci olarak velilerin bu işe ne diyeceğini de gerçekten merak ediyoruz.
 
Mehmet Yavuz  
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 23:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER