banner392

Yeni Müftüye HOŞGELDİN ziyaretleri devam ediyor.

Pamukova ya yeni atanan Pamukova İlçe Müftüsü Mehmet Arslan’ı ziyaret eden Atatürkçü Düşünce Derneği ilçe başkanı Süleyman Uysal ve Pamukovahaber.com köşe yazarı Nuri Karabacak “ilçemize hoş geldiniz” dediler.

Yeni Müftüye HOŞGELDİN ziyaretleri devam ediyor.
Yeni müftüyü makanında ziyaret eden Av. Süleyman Uysal ve Nuri Karabacak “Sayın müftüm ilçemize hoş geldiniz. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz” dediler.
Bugün öğleden sonra gerçekleşen ziyarette müftü Mehmet Arslan konuklarını kapıda karşıladı ve onlara çay ve kolonya ikram etti.

Bir saate yakın yeni müftüyle hoş sohbet eden Süleyman Uysal ve Nuri Karabacak ilçenin tarihi ve fiziki doğal güzellikleri hakkında da konuştular. İlçe hakkında görüş ve düşüncelerini açıklayan Müftü Mehmet Arslan dana önce ilçeden birkaç defa geçtiğini ve doğal güzellikler ve verimli bir fiziki yapıya sahip güzel bir yer olduğunu söyledi.

“Pamukova coğrafi olarak Allahın ihsan ettiği en güzel yerlerden birisi bereketli topraklara sahip. İnsanların kalpleri açık olması dışarıdan göç almaya müsait bir ilçe. Bu yüzden nüfusu daha da büyümeye müsait bir ilçe”
dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı Av. Süleyman Uysal ise müftünün tespitlerine katıldığını söyledi.

“Pamukova insanı her zaman dışarıdan gelen göçlere kucak açtı. Ancak kendi kültürünü ve gelenek göreneklerini zaman zaman kaybetti. Aslında her yöre kendi kültür ve gelenekleri ile öne çıkar. Bu konuda görevliler daha da duyarlı olmalı yöreye ait olan yerel kültür ve geleneklerin yaşatılması için çalışmalı”
dedi.
Nuri Karabacak ise müftüye getirdiği Şeyh Edebali ile ilgili üzerine güzel sözler yazılmış seramik’i verdi.
Edebali’nin güzel sözlerini alan müftü konuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.



İŞTE PAMUKOVA NIN YENİ MÜFTÜSÜNÜN ÖZGEÇMİŞİ:

1955 de Hatay ili Yayladağı ilçesi Seben Oba köyünde doğan yeni Müftü Mehmet Arslan İlkokulu kendi köyünde, Liseyi Antakya İmamhatip lisesinde bitirdikten sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitü’sünü bitirdi. Değişik camilerde imam ve hatiplik yaptı. 1987 yılında Muğla’nın Datça ilçesi müftüsü olarak atandı. Daha sonra Avrupa ya görevli olarak gitti. 6 yıl Almanya / Hanburg ta din görevlisi olarak çalıştı. Ülkeye döndükten sonra Edirne / Hafzı, peşinden Bolu / Dörtdivan ilçesi müftülüğü görevini yürütürken 5 Eylül de Pamukova müftüsü olarak atandı.

Pamukova da daha önce görev yapan Müftü Dursun Demir’in emekli olmasından
sonra ilçemize gelen yeni müftü Mehmet Arslan evli ve 4 çocuk babası.
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2012, 22:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER