banner392

Zorluklarla nasıl baş edebiliriz..?

HAYATIN ZORLUKLARINA KARŞI NASIL GÜÇLÜ DURULUR.

Güçlü olmak deyince aklımıza güç kuvvet geliyor.

Oysa: Güçlü olmak, bir insanın kendisini eğitmesi, geliştirmesi ve olgunlaşması ile ilgili bir kavramdır.

İnsanların en sık yaptığı hataların başında yaşadığı kötü şeyi sadece kendisinin yaşadığı zannedip yanlış yapma, hata yapma, suçluluk duygusu, düşünceleriyle kendilerine çok zor durumlar yaratmasıdır.

Kötü bir olay yaşadığımızda;

-Allah'ım bu olay bir tek benim başıma geldi!  

-Dünyada tek başıma bu problemi ben yaşıyorum!

-Bunu nasıl çözeceğim?

Bu zoruların içinde nasıl çıkacağım, diye kendimizi güçsüz hissettiğimiz durumlar olabiliyor. Böyle zamanlarda şöyle düşünebiliriz:

-Geçmişte çok önceden on binlerce yıldır insanlar bu dünyada yaşamışlardır.

İnanmalıyızki, onlarda bizlerden farklı dertler yaşamamışlardır…

Belki bu dertleri çözdüler ya da çözemediler. Bu düşünce en azından önemli olan bizleri o yalnızlık hissiyatından kurtarıp hayata karşı daha güçlü durmamımızı sağlıyacaktır.

Yalnız değilsin, yanlış yapmıyorsun… Düşüncesini hatırlatacaktır.

Güçlü olmak aslında birazda enerji yönetimidir. Örneğin, bir yakınınızı veya bir sevdiğinizi kaybettiniz ya da başınıza canınızı sıkan bir olay gelmiştir, tabii ki de böyle durumlarda üzülmeniz gerekiyor, fakat bazı insanlarda o kadar üzülseler bile neredeyse hiç belli etmiyorlar. Güçlü durmaya çalışıyorlar.

“Ben üzülmeyeceğim, babamı kaybettim asla üzülmeyeceğim” deseler bile, bu durumlar mümkün olmayan durumlardır. Çünkü insanların yapısında olan bir şeydir bu, her ne kadar güçlü olsak da, üzülmemek elde değil, bazen de iş hayatında, ilişkilerimizde sorunlarımız olabiliyor, böyle durumlarda güçlü durmamız gerekebilir, etrafımızdaki insanlara örnek olmamız gerekebilir. Önemli olan buradan çıkaracağımız ders, yanlış yerde güçlü olmaya çalışmak yerine, doğru yerde gücümüzü doğru kullanmamız gerekir. Böyle durumlarda o enerji yönetimini daha iyi sağlamış oluruz.

Diğer nedenlerden biri ise, hayata karşı hayatın bizlere getirdiği Zorluklara karşı bizleri zayıflatan şeylerin başında gelir. Diğer insanları memnun etme gayreti ya da diğer insanlardan onaylanmak beklentisi gücümüzü arttırabilmek için yapmamız gereken en önemli şeydir.

Her şeyin başı ilk önce kişinin kendisine güvenmesidir.

Hatalarımızdan ders çıkarıp kendimizi yenilememiz gerekiyor.

Hayatımızda mutlaka bizleri destekleyen insanlar olmalı. Duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmeyi bilmeliyiz (Bunlar öfke üzüntü korku vb). Unutmayalım ki, başkalarını yenen güçtür.  Birçok güçlükle karşılaştığımız zaman kendinize kaçış yolu değil bir çıkış yolu arayın.

Güçlükle beraber her zaman bir kolaylık vardır. Acılar seni daha güçlü yapar, korku daha cesur.

Güçlü insanlar pes etmezler, yorgun olsalar bile ve güçlü insanlar kırılmamış gibi yaparlar paramparça olsalar bile, güçlü olmak istiyorsan, yalnız başına savaşmayı öğrenmelisin.

Yenen hayatta her zaman daha güçlüdür. Hayata karşı güçlü ve başarılı olabilmemiz için elimizdeki tek sermayemiz olan geçmişteki hatalarımızdan ders çıkararak kendimizi daima başarılara odaklayabildiğimiz zaman, bizler hayata karşı güçlü durabiliriz SEVGİLİ DOSTLARIM.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.