banner392

Ecevit Keleş; ‘Sakarya Modeli Kalkınma’ dedi

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş Video Konferans yolu ile katıldığı Pamukovahaberin haftalık programında Sakarya ile ilgili görüşlerini söyledi ve iktidar olduklarında neler yapacaklarını anlattı.

Ecevit Keleş; ‘Sakarya Modeli Kalkınma’ dedi

Ecevit Keleş; Sakarya Hendek’te meydana gelen Havai Fişek Fabrikasında şehit olan 3 asker ve hayatını kaybeden fabrika çalışlarına rahmet yakınlarına sabır diledi. Yaralılara da acil şifalar diledi. 

Dün gece saat 21.00 da başlayan Video Konferansta, Sakarya ulaşımda Demir Yolumuz var çalışmıyor. tren durmuyor. Pamukova gibi ilçelerimizde hastane çalışmıyor. Karasu da fındık tam değerini bulmuyor. 

Hendek ilçemizde ise arka arkaya patlayan havai fişek fabrikasında patlamalar sonunda canlarımız yandı.

Pamukova da ise tarım alanlarına yapılan taş ocakları yüzünden çiftçimiz tozdon dumandan ürün alamıyor.
Akçay Barajında ise yapılan harcamalar çok yüksek.” dedi

“PATLAMADAN YARIM SAAT SONRA OLAY YERİNDEYDİK”

“2010 YILINDA GEYVE ÇOŞKUNLAR DA DA PATLAMALAR OLMUŞTU”
2013 tarihinde Geyve'de Coşkunların fabrikası vardı. Meskun mahalde bulunan bu fabrikada patladığı zamanda kaybımız oldu. Çevrede çok biha hasarları meydana geldi. Uğraşmalarımız sonrasında o fabrikanın oradan taşınmasına sebebiyet verdik.  Biz hiçbir işadamına karşı değiliz. Biz böyle bir yatırımların Sakarya'da Türkiye'de olmasına karşı değiliz.  Biz standartlar ölçüsünde bu tür fabrikaların bulunmasını bu göre işletim yapmasına talep eden  talep eden ona göre hareket eden bir Ana muhalefet partisiyiz. biz her zaman şunu söyledik. Kanun çerçevesinde sizler bu fabrikayı yapın.  Fabrika binalarındaki aralarandaki mesafeyi 20 metre yaparsanız, siz yapıları bitişik yaparsanınız erçek kalınlıktaki kalın yerine duvar yaparsanız, siz çatı yüksekliğini kanun hükmünde zaten belirlenmiş ölçüde yapmayıp araya da belli bir mesafe koymazsanız, bu patlamalarda can kayıpları yaşarız. Türkiye de bu patlamalara anılmış olur. 

“Patlamadan yarım saat sonra olay yerindeydik. Vahim bir olaydı. Sakarya’nın böyle bir olayla gündeme girmesi Sakarya açısından da olumsuz olmuştur” diyen başkan 

Orada çalışan ama o gün işe gelmeyen arkadaşımız vardı Geyve'den Akyazı'dan Hendek'ten orada vatandaşlarımız vardı. 114 tane vatandaşımız yaralandı. 7 tane şehidimiz vardı. Bunun akabinde 7 Temmuz itibariyle oradaki patlayıcı maddeler Adapazarı Taşkısık Mevkinde bulunan terk edilmiş taş ocağına taşınmaya başlandı. Akabinde de bu patlamada 3 tane şehidimiz oldu. 3 askerimiz şehit oldu. Şimdi siz burada  malzemeyi orada imha etmeye kalkarsanız bunun altında bazı şeyler aramaya başlarız ve buda buruda bir Askeri mühimmat mı üretiliyor diye aklımıza sorular gelir. Çünkü, siz 200 dönümlük bi arazi içerisinde bomba uzamlarıyla beraber siz bu işi niye yapmıyorsunuz da burdaki malzemeyi sivil bir araçla, tachizatları olmayan bir araçla SRC5 ehliyeti olmayan bir araçla bir şoförle yapıyorsunuz. Hendek belediyesine ait olan ağır yaralanan şoför ameliyatın oldu. Belki de çok zor günler, ailesi zor günler yaşıyor. Sizler buna niye müsade ediyorsunuz. Sizler Türkiye gündemini niye böyle bir olayla niye Sakarya mızı bırakıyorsunuz. diyede yetkililere sorular sorduk. Bunların cevabını en kısa zamanında da onlardan beklerken biz aynı zamanda TBMM de başkan vekilimiz, genel başkan yardımcılarımız, aynı zamanda da diğer milletvekillerimizle beraber. bir komisyon kurarak buraları incelemeye aldık. ona göre de sürecimiz devam ediyor. Biz bu işin yakasını bırakmayacağız.

"Şimdi o şoför ağır yaralı olarak yatıyor. Biz bu olaya incelemeye aldık. 

Hastanelerimizde yaralarımı ziyaret ettik. Ailelerimiz ailelerine başsağlığı diledi ve aynı zamanda hukuki olarak bir komisyon kurarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hem Sakarya'da buraları incelemeye alındı ve ona göre de devam ediyor. Bırakmayacağız niye bırakmayacağız Çünkü bizim de bu halkımıza karşı Sakarya halkımıza karşı sorumluluğumuz var. Biz bu sorumluluğu yerine getirebilmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

SAKARYA YA YENİ GELEN VALİ ZİYARETLERİNİ YAPAN ECEViT KELEŞ ŞUNLARI ŞÖYLEDİ

Vali beyi bugun ziyeret ettik. Vali bey tek gitmediği ilçe Pamukova ilçesi olduğunda söyledi. Buraya da en yakın zamanda gideceğini beyan etti. 

Bu güne kadar buraya gelen Sayın velilerimiz gerçekten Sakarya modeli kalkınmaya destek verdiler. 

“SAKARYA MODELİ KALKINMA GEREKLİ”

Sakarya İl içerisinde kültürü ile aynı zamanda tarımıyla aynı zamanda sanayisi ile aynı zamanda da Turizm bölgeleri ile gerçekten 81 İl içerisinde en kıymetli illerimizden bir tanesidir. Aynı zamanda şelalelerimiz aynı zamanda güzel mesire alanlarımız, aynı zamanda Sakarya'nın Denizi ile gölleriyle iyi bir organizasyon yapılırsa Sakarya hem yaz turizmi noktasında, çok büyük gelir imkanlarına sahip olur.

“TARIMA DESTEK VERİLMELİ”

Aynı zamanda tarım ve tarıma ayrılacak olan, aynı zamanda tohum desteği ile, aynı zamanda devletin yapacağı mazot desteği ile yapacağı yardımlar noktasında, Sakarya Türkiye'de etkili insan ve tarım topraklarına sahiptir.  Tarımın,  yan sanayisinin oluşmasına sebebiyet verecektir.

Yılda 10 milyar 15 milyar dolar civarında tarım ihracatının yapılması noktasında buna tarım arazilerimiz ve insanımız müsait olduğunu düşünüyorum. Bunları yaparken sanayimizi de ona göre dizayn etmeleyiz. Sanayi alanlarımızı da koruyarak, işadamlarını buralara getirerek, onların aynı zamanda siyasi olarak buralarda vergilerini ödemeleri sağlanabilir.

“SAKARYA'NIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ELİNİ MASAYA VUMAK GEREKİR”
Sakarya'nın sorunlarını çözmek için Sakarya ona göre milletvekili ona göre elini yumruğunu masaya vurmak noktasında olmalıdır, yoksa milletvekili olabilirsiniz ama Sakarya'nın sorunlarını Sakarya ne zaman o zaman Sakarya'da sadece adınız sadece Milletvekili olarak geçer ama halk tarafından unutulup Giden insan olarak kalırsınız.

“SAKARYA’NIN YETİŞTİRDİĞİ ÖNEMLİ İNSANLAR VAR”

Sakarya'ya baktığımız zaman Sakarya'da sadece bir tane bakan çıkmıştır onunda babaları Sakaryalı. Sendika başkanlarımızın birİ Genel Başkanı Sakarya lıdır türk-iş başkanı Sakaryalıdır. Aynı zamanda Sakarya'da Cumhuriyet Halk Partili milletvekili Grup başkanvekili dir. MHP Milletvikili Gnup Başkanı Sakaryalıdır. 
 

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE NİN EN BORÇLU BELEDİYELERİNDENDİR.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne Türkiye'nin en borçlu 23 ile haline getirip Sakarya'da dışarıdan Sakarya'ya gelen birisi ben böyle bir sefere beklemiyordum noktasında sizlere sorusunu sorar Sakarya Atatürk caddesinden ibaret değildir....

Ama alsa Sakarya ya hizmet etmeyen anlayışta olduklarını buradan arz etmek istiyorum. onun için Sakarya halkına buradan şunu seslenmek istiyorum; “ Bizler Sakarya modeli adı altında tüm sivil toplum kuruluşları tüm siyasi partiler tüm Odalar tüm sendikalarla fikirlerini alarak tüm muhtarlarımızın 660 fikirlerini alarak yöneticinizi ve gelişmenin büyümenin ve kardeşliğin yolunun buradan geçtiğini burada sizin aracılığınızla buradan duyurmak istiyoruz.

“TREN YOLUNU KAPATTILAR”

Zeki Toçoğlu döneminde Adapazarı Trenine gari kapıttılar. O zaman 23 liraya İstanbul'a gidecek olan bir vatandaşımız 30 liraya otobüslere binmek zorunda kaldığını da biliyorsunuz. 2018 tarihinde 18 hafta kadın kollarımız başkanlığında yapılan çalışmalarla başarıya ulaştık. Treni Adapazarı'na tekrar getirdik.  hiç yılmadan soğuklarda karda kışta direndik.

Bugün Sayın Valimize bunu aktardık. Adapazarı Treninin Pandemi Dolayısıyla durduruldu ama bütün otobüs firmaları bütün kara taşımacılığı faaliyette olduğu halde Bugün Adapazarına tren gelmiyor. Bu niye diye sordum ve bunun bir an önce yeniden çalışması noktasında Sayın Valimize halkımızın bu sorunu olduğunu ve kendisinden rica ettik ve bunun takipçisi olacağımızı da belirttik” dedi.

Pamukovaya da önemli bir bölüm ayıran Ecevit Keleş

"PAMUKOVA BENİM ÇOK SAYGI DUYDUĞUM YER"
Pamukova benim çok saygı duyduğum. Huzur bulduğum ilçelerimizden birisidir. Pamukova da Pandemi dolasyla hastanemiz kapandı. Hastane kapandığından dolayı yolda kalp krizi geçirip rahmet olan bir tane şehidimiz oldu. Ondan bahsetmek istiyorum. Allah ailesine sabırlıklar versin. Yetim çocuklarını Allah korsun.

SAĞLIK İL MÜDÜNE DE SESLENİYORUM. 
Siz Pamukova Hastanesinde acili dahi kapatabilecek noktada o kadar mı ihtiyacınız vardı. Siz 40 bin nüfusu bulunan. Aynı zamanda da Taraklı nın da oraya geldiği. çok köyün olduğu bir ilçemizde hastanemizi kapatıp insanlarımızı  Geyve ye,  Adapazarına mahmuk etmek zorundaydamızınız?

O Hastane de zamanında ameliyatlar yapılıyordu. O Hastanede çok vatandaşımız tedavi gördü. Ama kapattılar sonunda acili açtılar Hastanemizi açmadılar. Sizler sağlıkta çok ileri olduğunuzu söyüyorsunuz ama o bina hizmek veremeyecek noktadamıydı. Sizler yeni binaların o binadan kötü durumda olduğunu gözleyemiyorsunuz. 

Biz Diyoruz ki; İnsanlara hizmet etmek orda doktor, hemşire, orda sağlık personeli bulundurmak o kadar zormuydu da siz insanları o kadar baskıyla Adapazarına, Geyve ye yönlendirme yaptınız. 

PAMUKOVAYA YÖNETEN YENETİCİLERİMİZDE BURADA HAKSIZRDIR.
Sizler bu noktada vatandaştan yetki aldınız ve vatandaşın hakkını hukukunu savunmak zorundasınız. Bizlerse vatandayın kakkını hukunu da savanmak durumundayız. Bunu da her ortamda yapmaya çalışıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 10:00

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER