banner392

Ülken için sende 5 dakikanı ayır lütfen

Sözde Ermeni Tasarısını Fransa da Parlamentoya sunan Sarkozy ye sende tepkini göster. İktidar hırsı için milletleri birbirine düşman edecek tasarıyı kabul etme.

Ülken için sende 5 dakikanı ayır lütfen
Pamukovahaber.com olarak bizler Fransa parlamentosuna sunulan Sözde Ermeni Tasarısını kınıyoruz. Fransız halkı Sarkozy gibilerin seçim hırsını kabul etmeyecektir. Tasarıyı aklı selim parlamento kabul etmemelidir.
 
KINIYORUZ.
Sayın Sarkozy,

Dünyanın çeşitli parlemantolarında zaman zaman karşımıza çıkan “Ermeni Soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören” yasa tasarısı, bu kez de Fransız Parlementosu’nda gündemde.

Ne zaman seçim tarihi yaklaşsa, Ermeni Lobi’si hep aynı oyunu oynuyor ve oy karşılığında bu tür tasarıları ısıtıp ısıtıp Türkiye aleyhine ortaya sürüyor.

Aslında hem Türk halkı, hem de dünya kamuoyu bu harekete alıştı. Onlarca ülkenin onlarca parlementosunda bu gibi tasarılar hep reddedildi.

Hatırlamakta fayda var. Aynı oyun Amerika Birleşik Devletleri’nde de oynanmaya çalışılmış, Obama yönetimi Kongreye tasarının geçmemesi için tavsiyede bulunmuş, tasarı Kongre’de kabul edilmemiştir!

Çünkü, tarih ve doğru tektir.

Bu iddialar karşında Türk devleti, onyıllardır ve defalarca, arşivlerin açılmasını, her iki ülkenin tarihçilerinin bir araya gelerek çalışma yapmasını, tüm belgelerin incelenmesini, fotoğrafların mercek altına alınmasını, tarafsız tarihçilerin hakemliğinde, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını teklif etti. Ama Ermeni Hükümetleri buna hiç yanaşmadı, karşı çıktı.

Şimdi Ermeni Lobisi aynı taktiğini Fransa için uygulamaya koydu.

Hep gözardı edilen bir başka gerçek de şudur;

Ermeni Lobisi’nin bu ve benzer çabaları karşısında en çok üzülen, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan, Türk vatandaşı olan, binlerce Ermeni vatandaşlarımızdır.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Sarkozy’ye mektup yazarak tarihi yanlıştan dönülmesi için uyardı ve “bu tür mevzuat çalışmalarının sonuçlandırılmayacağı yönünde verdiğiniz sözü tutacağınızı ve telafisi mümkün olmayacak adımların atılmasını engelleyeceğinizi samimiyetle umuyorum” diyerek, “tarihi olayların parlamentolar tarafından yazılamayacağı” yolunda 2008 yılında yine Fransız parlamentosunun kurduğu araştırma komisyonu tarafından kaleme alınan rapora sahip çıkmasını istedi.

Bu arada,

Fransız tarihçiler de tasarıyı desteklemiyor. Ünlü Fransız tarihçi Pierre Nora, “tarihin tarihçilere bırakılmasından yana” görüş belirtiyor.

Fransız şirketleri bile tasarıya karşı. Axa’nın CEO’su Henri de Castries, Sarkozy’e danışmanları aracılığıyla ‘Ne yaptığınızın farkında değilsiniz. Fransa şu an kendi ayağına kurşun sıkıyor’ diyor.

Sayın yetkili,

Unutulmamalıdır ki,

Bu tasarı, insan haklarına, ifade özgürlüğüne, düşünce hürriyetine aykırı bir tasarıdır.

Bu tasarı, Fransa’nın da içinde bulundu Avrupa Birliği normlarına uygun değildir.

Hepsinden önemlisi, bu tasarı, Fransız tarihçilerin bile kabul etmediği bir yalana dayandırılmaktadır.

Çünkü Türkiye’nin tarihinde soykırım yoktur.

Türkiye’nin tarihinde, Fransa’nın yaptığı gibi sömürü de yoktur.

Türkiye’nin tarihinde, Fransa’nın Ruanda ve Cezayir’deki katliamları gibi lekeler yoktur!

Ve Türkiye’nin tarihinde, Fransa’nın Türkiye topraklarında, Antep ve Maraş’a yaptığı gibi işgaller de yoktur!

Saygılarımla...
SİZLERDE BU TASARIYA TEPKİNİZİ GÖSTERİN. BAŞTA SARKOZY OLMAK ÜZERE PARLAMENTO BAŞKANI NA VE DÜNYANIN TANINMIŞ GAZETELERİNE AŞAĞIDAKİ LİNKTE YAZILMIŞ OLAN METİNLERİ SİZDE GÖNDERİNİZ. BAZI METİNLER İNGİLİZCE DİR. BAZI METİNLER TÜRKÇE, BAZILARI İSE FRANSIZCADIR. İLGİLİ MAİLLİRE TİKLAYARAK O METİNLERİ SEÇİP SİZLERDE TÖPKENİZİ GÖSTERİNİZ.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2011, 22:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER