banner392

Pamukova da Parklar Saldırı Altında.

Milletin malına, zarar veren her kim olursa olsun, Haindir, Kamu Mallarını kıran, iş makinelerini yakanlar kadar milletin parası ile yapılmış ortak kullanım alanlarını kötü kullananların yaptıkları kötülükler terör örgütünün yaptığı ihanetle eş değerdedir.

Pamukova da Parklar Saldırı Altında.

 Daha önce milletin mallarına zarar verenleri gördük, Pamukova da Elperek mahallesinde Belediye tarafından yapılan adının Cumhuriyet Parkı olarak verileceğini duyduğumuz 2008 yılından beri devam eden bu Park Kadar saldırıya uğramış bir park daha olduğunu duymadık, görmedik ve böylesi saldırı yapılacak başka da bir yer olmamaz diye düşünüyoruz.

BU PARKIN HİKAYESİNİ  YAKINDAN BİLDİĞİMİZ İÇİN SİZLERLE PAYLAŞARAK HABERİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ.

Bu park 2008 yılında (parkın şimdiki yeri alt fotoğrafta görüleceği gibi) O zaman mahallenin öğrencileri kendilerini bir oyun yeri istemişlerdi. Şimdi bu çocuklarımız delikanlı oldular. 8 sene önceki yaşları 7-8 olan bu çocuklar şimdi 16-17-18 yaşlarına geldiler.

Daha mahallenin bu denli yapılaşmamış olması, yolların daha kapalı olması, şimdiki yol olan bazı yerlerin o zamanlar tarla, bahçe olması yüzünden gençler oyun oynayacak yer bulamıyorlardı. Tarlada top oynuyarlardı, Başkasının bahçesine topları kaçıyordu.

İşte tum bu olmsuzluklar’dan sonra oyun alanı istemişlerdi. Bizde onların isteklerini haber yaparak yetkilelere seslerini duyurmuştuk.

Belediye bu haberden sonra mahalleye gelerek incelemeler yaptı. Yerin ölçümü yapıldı. Belediye Fen İşleri, Zabıta görevlileri bu alana park yapma kararı verdiler.

BU PARKIN 19 NİSAN 2010 TARİHİNDE YAPIMINA BAŞLANDI.

Elperek Mahallesine Cumhuriyet Parkının yapımına 19.04.2010 tarihinde başlandı. Aynı gün bölgeye Belediye Fen İşleri Müdürü Nuri Öztürk ile Zabıta Müdürü aynı zamanda Belediye Başkan vekili Osman Yılmaz geldiler. Park alanı yapılan aplikasyon çalışmalarından sonra fiziki çalışmalar başladı.

PAMUKOVA'NIN EN BÜYÜK 2. PARKI ÇALIŞMALARI O ZAMAN BAŞLADI.

19 Nisan 2010 da yapım izni verilen Park 12 Temmuz 2010 tarihinde (izinden 3 ay sonra) hızlı bir şekilde yapılmaya başlandı.

Cmhuriyet Parkı daha çok Omsan Yılmaz eseridir. OsmanYılmaz çalışmaları yerinde inceleyerek kafasında oluşmuş olan parkın yerleşim planını gün gün takip ederek kısa bur süre de bitirdi. O günlerde çok güzel park olması için gerçekten belediye elinden geleni yaptılar. Rengarenk çiçeklerden rengarenk akça ağaçlar tırlar la getirildi ve yerlerine dikildi.

Belediye çalışanları o güzel akça ağaçları sevgiyle coşkuyla el birliği ile taşıyarak yerlerine diktiler ve can sularını verdiler.

Parka oturmak için bankların da gelmesi ile mahallenin çocuklarının sesleri ve sevinç çığlıkları evlere gelmeye başladı.

Mahale de çocuk sesleri olması orada yaşam olduğunun göstergesi olduğu için bu sesler mahallenin hızla yapılaşmasına neden oldu. Yollar evler yapıldı ve hala bu mahallede yapılaşma, mütaahhitlerin tercih ettikleri en seçkin mahalle olma yolundaki hızını gittikçe artırmakta ve Pamukova'nın 1 numarası olmaya aday gibi görünüyor.

Park Hikayemiz içine bir şekilde giren, Cumhuriyet Parkının görüntülerini, insanların dinlenmesi için, çocukların oynaması için, ailelerin bir araya gelerek günler yapabilecekleri, yine sosyal, kültürel hizmetlerin görülebileceği belediye veya devlet ne ise milletin vergilerini milletin huzuru için harcadığı ve güzel parklar yaptığı bu hizmetleri, hiç alakası olmayan, hatta daha vergi verme çağında bile olmayanların mutlaka öğretilmesi aileleri tarafından başkalarının mallarına milletin ortak mallarına zarar verilmesinin suç olduğunu öğretmemiz gerekiyor.

Ya da kamu malını ve kamu canını korumakla görevli emniyet ve asayiş ekiplerinin kontrol ve takip ve dikkatlerini kamu mallarına koruma ve takip etmeye da ayırmaları gerekir.

Öncelikle ailelerin çocuklarının birinci derecede sorumluları olduklarından ilk görev onlara düşüyor.

Kamu malları herkesin malıdır. Mutlaka korumalı,zarar verenleri mutlaka uyarmalı. Diyerek haberimizi bitiriyor ve daha güzel park haberleri yapmamız için gençlerin de duyarlı olmaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.
MİLLETİN MALINA ZARAR VERİLMEZ.






 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 08:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER