banner392

Kütahya depremi sonrası halk sokaklara döküldü

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya depremi ardından paniğe kapılarak pencereden atlayan bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kütahya depremi sonrası halk sokaklara döküldü
Bursa’nın İnegöl ilçesinde ise Müyesser Pehlivan adlı vatandaş, sarsıntının heyecanı ile kalp krizi geçirdi. İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan Müyesser Pehlivan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bursa kent merkezinde ise sinir krizi geçiren, balkon veya pencereden atlayan en az 15 kişi hastanelere kaldırıldı.
17 Ağustos depreminin en büyük acıyı yaşattığı şehirler olan Kocaeli, Yalova ve Sakarya’da da vatandaşlar korkuyla sokaklara döküldü. Birçok vatandaş 12 yıl öncesini hatırlayıp sinir krizleri geçirdi. Kütahya depremi sonrasında Yalova, Sakarya, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir gibi şehirlerde camlardan atlayan vatandaşlar yaralandı. Batı Anadolu’da tüm sağlık ekipleri tetikte bekliyor.
Kütahya depremi merkez üssü Simav’da son durum…
Kütahya’nın Simav ilçesinde ise birçok binanın çatısı çöktü. Birçok binada maddi hasar oluşurken ilçede tedbir amacıyla elektrikler kesildi. Telefon hatları ise aşırı yoğunluk nedeniyle kilitlendi. Simav halkı geceyi geçirmek için panayır alanında toplandı. Özel aracı olanlar ilçeyi terk ediyor. Halkın büyük bir panikle araç kullanması nedeniyle çok sayıda trafik kazası haberi de gelmeye başladı.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2011, 02:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER