banner392

Kayseri de Halk Otobüsü Önünde Patlama.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsü önünde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu bir halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 13 asker yaşamını yitirirken, 48 asker yaralandı.

Kayseri de Halk Otobüsü Önünde Patlama.

11.17 BAKANLAR KAYSERİ'YE GİDİYOR Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör saldırısının yaşandığı Kayseri'ye gidiyor.

11.04 TSK'DAN AÇIKLAMA: 13 ŞEHİT VAR, 48 ASKER YARALI

TSK'dan şu açıklama yapıldı: "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir."

10.50 VALİ KAMÇI: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Sivil araç bomba yüklü, canlı bomba tarafından patlatılıyor. Çok üzücü bir hadise. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var" açıklamasını yaptı.

10.48 HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA KAYNAK'TAN GELDİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, patlamanın askerlerin bulunduğu halk otobüsüne saldırının bombalı araçla yapıldığını söyledi. 'BEŞİKTAŞ'TAKİ HADİSE'YE BENZİYOR' Kaynak şöyle konuştu: Kaynak: "Muhtemelen çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araç girişimi. Tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor, maalesef yaralılar var ama şehit, ölü var mı bu hususta birazdan Başbakan buraya intikal ettiğinde net bir bilgi alabiliriz."

10.18 ERDOĞAN, AKAR'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişmeleri yakinen takip ettiğini, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu halk otobüsünü hedef alan patlama hakkında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan da bilgi aldığını belirtti.

09.57 YILDIRIM BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım. Patlamayla ilgili bakanlardan bilgi aldı.

09.52 CHP'Lİ VEKİL ARIK: EMNİYET MÜDÜRÜ BOMBALI ARAÇ İDDİASINI DOĞRULADI

NTV'ye konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Emniyet Müdürü'den aldığı bilgiye göre saldırının bombalı araçla yapıldığını ifade etti. Arık, Emniyet Müdürü'nün olayda hayatını kaybedenlerin olduğunu bildirdiğini de ifade etti.

09.44 YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ RTÜK,

Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

09.40 'ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLER HEDEF ALINMIŞ OLABİLİR'

NTV yayınına katılan gazeteci Recep Bulut, patlamanın çarşı iznine çıkan askerlere yönelik olabileceğini söyledi

09.37 DHA: BOMBALI ARAÇLA DÜZENLENDİ DHA,

Patlamanın bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucu olduğunu aktardı.

09.35 PATLAMA OTOBÜSE ÇARPAN BİR ARAÇTA GERÇEKLEŞTİ NTV

Patlamanın görgü tanıklarına göre otobüse çarpan bir araçta gerçekleştiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 11:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER