banner392

Putin: ‘Karlov alçakça öldürüldü’ dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov ve Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin ile güvenlik toplantısı düzenleyen Putin, "Türkiye'den trajik bir haber geldi. Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadyeviç Karlov alçakça öldürüldü" dedi.

Putin: ‘Karlov alçakça öldürüldü’ dedi.

Putin, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi'nin öldürülmesinin Türkiye'yle iyi ilişkileri ve Suriye'deki çözümü bozma yönünde yapılan bir provokasyon olduğunu belirtti.

Büyükelçi Karlov'un öldürülmesine karşılık Rusya'nın teröre karşı mücadeleyi güçlendireceğini ifade eden Putin, "Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir" diye konuştu.

'BUNUN TEK BİR YANITI OLABİLİR…'

Karlov'un ailesine başsağlığı dileyen Putin sözlerine şöyle devam etti: "Bir cinayet gerçekleştirildi. Bu elbette Rus-Türk ilişkilerinin normalleşmesini bozmaya yönelik bir provokasyon. Ayrıca Rusya, Türkiye, İran ve Suriyeli taraflar arasındaki çatışmanın çözümüne ilgi duyan diğer ülkelerin aktif olarak savunduğu Suriye'deki barış sürecini bozmaya yönelik bir provokasyon. Bunun tek bir yanıtı olabilir, teröre karşı mücadeleyi güçlendirmek. Haydutlar bunu hissedecek."

'PARLAK BİR DİPLOMATTI'

Karlov'un kültürlü ve iyi kalpli bir insan olduğunu söyleyen Putin, "O, parlak bir diplomattı, bulunduğu ülkede çok iyi bir imaja sahipti, Türk yönetimi ve diğer siyasi güçler ile iyi ilişkileri vardı, onların saygısını kazanmıştı" dedi. Karlov'u şahsen tanıdığını belirten Putin, "Türkiye'ye son ziyaretim boyunca bana eşlik etmişti" diye ekledi.

Haber: tr.sputniknews.com

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 00:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER