banner392

D-650 Karayolu deniz yoluna döndü.

Yağışlı geçen hava yurdun her yerini etkilemeye devam ediyor. Dün öğleden sonra Geyve ilçesi Dereköy mevkilerinde sel sularının dağlardan getirdiği çamurlarla kapanan Karayolu bugünde Pamukova bölgesindeki kesiminde Yüksek okul önünde araçlar yüzerek geçebildi.

Pamukova yükseklerinde yağan sağanak yağmur bir anda sel olup Pamukova içinden ara yollardan mahalle aralarından taşıp karayoluna ulaştı. Saat 16.00 suları Yüksek okulun önünde karayolunun geçişinde logarların da dolması sonucu yol sel suları ile doldu. Şehirlerarası karayolu D-650 sel sularına teslim oldu.

Seyir halinde olan araçlar bir anda yüksek okul önünde sulara gömüldüler. Yer yer 1 metreyi bulan sel suları ağır araçların geçişinde bile araçları zorlarken, daha küçük araçlar sel sularından kaldılar.

Belediye yetkilileri olayı duyar duymaz Yüksek Okul önünde trafiğin normal seyrine girmesi için çalışmalar başatırken, Pamukova Trafik Polisleride olay yerinde trafiği açık yola yönlendirdiler.

Karayolu ekiplerinin gelmesi ile kapanan logarlar açıldı. Bir süre sonra yağışın da durması sonucu biriken sular Yüksel Okul önünde açılan logarlardan Sakarya nehrine doğru aktı. Trafik olmusuz bir durum olmadan yeniden eski seyrine döndü.

Pamukova da ki yoğun yağış yüzünden Çarşamba Pazarında  Bazı esnaflar sergilerini açmadılar. Eski Sanayi bölgesinde ki logarlarında küçük olduğu için yer Sanayi bölgesinde sel suları dükkanlara girdi. Sokak aralarından birikti ve yaya geçişelirini engelledi.

Hafta sonuna kadar devam edeceği söylenen yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Artık doyuma ulaşmış toprak yağan yağmuru dışarıya kusuyor ve kısa sürede yağmur sel oluyor.

Pamukova da da birçok dere depe taş ocakları gibi yerli yersiz kazılar sonunda baraj çalışmaları nedeniyle kesilen ormanların yağan yağışları tutacak ağaç kökleri ve dalları olmaması yüzünden sellerin etkili olduğu konuşuluyor. Bugün akan yamur sularının geldiği karapınar bölgesinde yıllardır Taş ocağı olarak kazılan Keştepenin karıştırılması suyu tutacak milyonlarca yıllık doğal yapının bozulması, kesilen ormanların yağmuru çektiği söyenirken artık yağmurların doğrudan ovaya sel olup akmasının etkilerinin daha ileriki günlerde da korkuttuğu Pamukovalılar tarafından söyleniyor. Ancak bu tür doğal dengeyi bozucu çalımalarda hiç bitmiyor.

Sanayi Bölgesinde sular altında kaldı. Sular logarlara sığmadı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 23:08

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER