banner392

Akçay’da mahsur kalan 2 işçiye hala ulaşılamadı.

Pamukova Eskiyayla Akçay havzası baraj şantiyesinde mahsur kalan Ali ve Hamdi Yemişçi yi kurtarmak için bölgeye gelen AFAD ekipleri yoğun kar yüzünden bölgeye ulaşamadan geri döndüler.

Akçay’da mahsur kalan 2 işçiye hala ulaşılamadı.

Dün Nurol İnşaat’ın Akçay Baraj Şantiyesinde bekçilik yapan Ali Yemişçi ile şantiyenin elektrik işlerine bakan Hamdi Yemişçi yoğun kar yağışı nedeniyle şantiye de mahsur kalmışlardı. Dün 1 ekmekleri kaldığını söyleyen ve kurtarılmak için yardım bekleyen Ali yemişçi ile akşam saatlerinde yaptığımız telefon görüşmesinde kurtarmak için yola çıkan AFAD ekiplerinin şantiye ye gelemediklerini öğrendik. Bölgede hala çok kar olduğunu söyleyen Ali Yemişçi. “Ekmeğimiz bitti. Şantiyede un vardı. Undan ekmek yapıp yiyoruz. AFAD telefonla aradı. Yarın geleceklerini söylediler. Ancak Şantiyeye gelebilmeleri için mutlaka dozer gibi güçlü bir iş makinesi olmalı aksi taktirde kızak gibi küçük araçlarla bize ulaşamazlar, Hatta yolda onlarda mahsur kalabilirler. Çünkü çok kar var” dedi.

Bölgeye gitmek için Pamukova ya sabah saatlerinde gelen AFAD ekiplerinin Akçaya ulaşmak için Kazimiye yolunu kullandıklarını örgendik. Kazimiye ye kadar gidebilen AFAD Kurtarma ekibi akşam saatlerinde mahalle yakınlarından geri dönmek zorunda kaldılar.

Yarın yeniden bölgeye gidebilmek için çalışmalar yapacaklar. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 23:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER