banner392

CHP den milletvekili adaylığını açıklayacağını söyleyen Erdoğan Isır ilk toplantısını yaptı

Pamukova da daha önce CHP den belediye başkanı adayı olan ve şimdi de adı Sakarya Milletvekili adaylığı için geçen Erdoğan Isır genel seçim öncesi siyası turlarını hızlandırdı. İlk Turu Pamukova CHP ilçe binasında meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yapan Erdoğan Isır ilginç konulara değindi.

CHP den milletvekili adaylığını açıklayacağını söyleyen Erdoğan Isır ilk toplantısını yaptı

Isır Bu günlerde ise Geyve, Taraklı, Pamukova da ilçe yönetimleri ile bir araya geleceğini duyurmuştu. Dün Pamukova da CHP ilçe binasında ilçe yönetim kurulu başkanı Muhittin Sancar ve yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı bir toplantıya başkanlık etti.

 

Isır Pamukova’nın tam da kar kış tipi ile boğuştuğu su sıralarda çok sorunu olduğunu söyledi.

 

Pamukova da çok sayıda köy yolunun kapalı olmasından, şehir içinde bile bozuk olan yollarda gezilmenin sor olduğuna kadar sorunu olduğunu iddia etti.

 

Yerel seçim öncesi siyasi vaatlerde bulunanların şimdi vaatlerine yerine getirmelerini istedi. Köylere doğalgaz gidecek dediler gitmedi, milletin gözü önünde iş makinelerini parkın önüne sergileyip reklam yaptılar ama şimdi yollar kapalı ortalarda iş manileri görünmüyor. Yeni büyükşehir yasası ile köylerdeki arazilerin satışını yaparak bütçeye para aktarıyorlar. Pamukova’nın içme suyu temiz değil. Borulardan çamur akıyor. Tam kışın ortasında Pamukova halkı mağdur ediliyor. Diye tepkilerini dile getirdi. Sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.

 

Vatandaşların satmaya kıyamadığı dedeleri vesayeti ile cami yardımı için camiye verilen çok miktarda taşınmaz (mera, köy tüzel kişiliği ve milli emlak arazilerinin) yeni büyükşehir yasası ile belediyelerin eline geçmesinden sonra belediye tarafından satılmaya başlamasını gündeme getiren CHP den milletvekili adaylığını yakında açıklayacağını söyleyen Erdoğan Isır: ….

 

“Pamukova belediyesi bu yasaya dayanarak çok sayıda araziyi satarak bütçesini büyütmeyi düşünüyor ancak 2016 yılında neyi satarak bütçeyi büyütecekler” diye sordu.

 

Belediye Meclis üyelerinin anlattıklarına da dinleyen Erdoğan Isır Pamukova Belediyesinin başka belediyelerde olmayan bir yöntemle meclis üyeleri toplantısını eleştirdi.

 

 

‘BELEDİYE TOPLANTILARI USULE UYGUN DEĞİL’.

 

Isır: Pamukova da belediye meclis toplantılarının başkanın makamında yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. “ 6-7 aydır belediye toplantılarına dışarıdan hiçbir vatandaşların katılmadığını görüyoruz. Ayrıca biz belediye meclisi toplantı tutanaklarının meclis üyesi arkadaşlarımıza verilmesini istiyoruz. Ayrıca bu tutanakların belediye internet sitesinde yayınlanmasını da istiyoruz. Yayınlamamakta ısrar ederlerse yakında biz de Pamukova CHP internet sitesi kurma çalışmaları yapıyoruz. Site bittikten sonra bu tutanakları kendi internet sitemizde yayınlayacağız ” dedi.

 

SATILAN ARAZİLER

‘BELEDİYE KİRALAMA YERİNE DİREK SATMA YETKİSİNİ KULLANIYOR’

“Pamukova da satılan araziler Pamukova halkının bayağı bir gündemindedir. Halkımız bununla ilgili bilgi almak istemektedirler. Maalesef bununla ilgili bu güne kadar bilgi verilmemiştir. Araziler satılıp küçük araziler kaldıktan sonra belediye sitesinde bazı arazilerin satılacağı tarihleri görmekteyiz. Ama iş işten geçmiştir köydeki vatandaşlarımız bu arazilerin satımından hiçbir şekilde bilgilerinin olmadığını söylüyorlar. Buda bizi üzüyor tabi ki. Biz aslında bu arazilerin köydeki kullanan vatandaşlara verilmesini istemiştik. Onların işletmesini istemiştik ve belediye meclisteki arkadaşlarımızdan izin isterken de kiralama yapılabileceği söylenmişti, maalesef belediye bu günü kadar hiçbir arazi kiralama yetkisini kullanmamıştır. Hep satma yetkisini kullanmıştır. Buna gerekçe olarak ta bütçenin 14 trilyondan 19 trilyona çıkartılmasını göstermiştir. Aradaki 5 trilyonluk farkı bu arazi satışlarından karşılanacağını dile getirmiştir. Bu dönem belki bu satışlardan karşılanacak ama 2016 yılında hangi araziler satılacak onu da merak ediyoruz. Siz arazinin kalmadıktan sonra bütçeyi nasıl denk bütçe haline getireceksiniz ?” diye sordu.

 

Bu yerler için belediyenin kiralama yetkisi de var. Ancak belediye hiç “kiralama yetkisini kullanmıyor. Hep satma yetkisini kullanıyor.” Diyen Isıra meclis üyelerinden Murat Aydoğdu; “Gerekçe baştan zaten kiralama ile başlandı. Bizlere köylüler geliyorlar, gidiyorlar bu yerleri ne yapıcaz diye soruyorlar diyerek bunları kiralamamız gerekiyor, zor durumda kalmayalım, sizleri de boşuna çağırmayalım yetkiyi verin bize bu işleri yapalım dediler. Ben konuşu araştırdım. Aslında bu işin parsel bazında olması lazımdı. Ama arkadaşlarımıza sordum onlar yetkiyi verdik. İş işten geçti dediler. Meğer satma ve kiralamaya diye genel bir yetki almışlar.” dedi

 

 

MİLLET KARA DOYSUN DİYE YOLLARI TEMİZLEMİYORLARMIŞ

Erdoğan Isır toplantıda belediye yetkilisinin çok komik bir söylemini telaffuz edince  gülüşmelere neden oldu.

 

Ancak Erdoğan Isır bu yetkilinin kim olduğunu deşifre olmasın diye açıklamak istemediklerini söyledi.

 

“ Altı Gündür Pamukova’nın hiçbir yoluna greyder sokulmamıştır. Bir Greyderi Pamukova’da gezdirmek bu kadar zor değildir. Araçları alırken sergilerken reklam yapabiliyorsunuz. Halk mağdurdur. Halk kara doysun diye yolları temizlemediklerini söyleyebilmişlerdir. Bu tam bir acizliktir. Yine Devlet Hastanesi seçim zamanında her gün anons yapılıyordu, İşte A doktoru geliyor, B doktoru geliyor, C doktoru geliyor, yok Kadın doğumcu geliyor, yok Cerrah geliyor diyorlardı bugün baktığınız zaman hiç o anonslar yok olmuş tamamen kesilmiştir. Biz seçim süresince her zaman söyledik. Bu anonsların oy anonsları olduğunu, İnsanları kandırma anonsları olduğunu seçimden sonra bu doktorların buradan gideceğini söylemiştik. Dediğimiz gibi de çıktı. Keşke çıkmasaydı, Keşke o doktorlar hala gelse. Çünkü ilmezi de 100 den fazla Gua hastası olduğunu öğrendik.

 

‘DENETİMSİZLİK HAKİM’

Pamukova’nin eski belediye başkanlarından Bedri Aytaç İlçede yapılan kazı çalışmaları sırasındaki denetimsizlikten yakındı. Bir yıl önce Pamukova da yapılan doğalgaz alt yapı çalışmalarından övgüyle bahseden Aytaç: Şimdiki çalışmaların denetlenmemesi sonucu sokaklarda gezilemez duruma geldiğini iddia etti.

 

“ Sokaklarda koca koca bir sürü maliyete olan o bez pankartlar da “ Rahatsızlık verdiysek özür dileriz” yazıları var. Halbuki sokaklar da gezilmiyor. En azından bir greyder vurulurdu. Veyahut da kanalizasyon çalışmaları denetlenirdi. Tamamen başı boş bırakmak çok saçma bir şey. Ak Mercan geldi doğalgaz çalışmaları yaptı, Adamlar kanalı kazdılar toprağı kamyona yüklediler. Rahatsız olmadık. Bu kanalizasyon çalışmasında geniş bir şekilde kanallar açılıyor. Toprak sağa ve sola dökülüyor. Aynı toprak tekrar kanalın içine dökülüyor, kalanlar yolun üzerinde kalıyor, Kamyonlarca mucur dökülüyor, sökülün parke taşları ulu orta toprağa gömülüyor. Gereksiz yere israf ve masraf yapılıyor.”dedi.

 

‘PAMUKOADA SORUNLAR ÇOK FAZLA’

Yeniden sözü alan Erdoğan Isır Pamukova’da sorunların çok olduğunu söyledi. “ Pamukova da hakikaten sorunlar çok fazla, Alt yapı çalışmaları nedeniyle denetim yapılmadan toprağın altına gömülen parke taşları yeniden kullanılabilirdi. Bunlar tamamen milli serveti toprağın altına gömüyorlar. Bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Erdoğan Isır Toplantıya katılan Belediye Meclis üyelerine, İlçe Başkanı başta olmak üzere ilçe yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

 

Toplantı sonunda ileriki günlerde Geyve ve Taraklı da da benzer toplantılar yapacaklarını söyledi. Yakalaşan genel seçim öncesi CHP milletvekili aday adaylığı açıklayacağını da söyleyen Erdoğan Isır’a toplantıya katılanlar destek sözü  verdiler.   
Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 13:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hasan paşa
hasan paşa - 9 yıl Önce

Pamukova da belediye var ama başkanı yok cevat keser seçimden önce bastırdığı anlı şanlı seçim vaat kitapçığını bir okuyup kendini gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. yoksa başkanlığı mazide kalır.

pamukovalı
pamukovalı - 9 yıl Önce

erdogan bey hastaneye hıc gıtmıyor heralde o doktorlar zaten gelıyo sırasıyla anons nıye yapsın beledıye gelen doktora neyın havasını yasıyorsunuz cevat keser kendı bırakmadıgı surece pamukovanın baskanıdır.

SIRADAKİ HABER