banner392

MHP İlçe Yönetimi Belediye Başkanının ihracını istedi

Pamukova da MHP ilçe başkanlığına 2 ay önce atanmış olan İlçe Başkanı Macit Kocabıyık MHP den seçilmiş belediye başkanı Cevat Keser in partiden ihracını istedi.

Parti binasında yeni yönetim kurulu ile birlikte basın açıklaması yapan Kocabıyık Cevat Keser’in parti tüzük ve ilkelerine uymadığını bunun için partilerinden ihraç edilmesi gerektiğini açıkladı.
Pamukova MHP İlçe Binasında akşam saatlerinde basına yazılı ve görüntülü açıklama yapan İlçe Başkanı
Macit Kocabıyık:
Belediye Başkanı Cevat Keser in Sakarya ya gelen başbakanın yanında görünebilmek için AKP’lilerden daha fazla mücadele ettiğini, Gökgöz-Geyve yolunun açılışı sırasında ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanında görünebilmek için büyük çabalar sarf ettiğini bunun ise MHP’liler tarafından şikayet konusu olduğunu söyledi.
 
Kocabıyık:
“Biz belediye başkanının başbakanın yanında görülmesine karşı değiliz. Ancak Geyve ye yapılacak Gökgöz-Geyve yolunu Pamukova’ya ihanet projesi olarak gördüğümüz için orda yer almasını kınıyoruz. Ayrıca MHP’nin yerel seçimlerde vaatleri olan birçok yapılmasını istediğimiz projeleri vardı. Bunlardan birçoğunun yapılmasında ise bizim partimizden seçilmiş Belediye başkanı hayata geçirmede hiç caba harcamamıştır.
Cuma günü Gökgöz-Geyve yolu açılışında (ihanet projesi) nin açılışında yine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ın yanında görünebilmek için, basına kareler verebilmek için, çaba harcadığını gördük. Aynı gün MHP olarak bizler ise Alifuatpaşa’nın 13 mart da yapacağı Belediye Meclisi seçim çalışmalarımız için seçim bürosunu açıtığumuz halde bizim açılışımıza bile katılmamıştır. Bu durum bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.
 
Basın açıklaması sırasında yanına Yene yönetim kurulu üyeleri başkan Yardımcıları Halit Solak ile Fehmi Gür’ü de alan İlçe başkanı Maçit Kocabıyık’ın basın açıklaması şöyle:
 
BASAN DUYURUSU:
29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, partimiz tarafından aday adayı gösterilen ve siz değerli Pamukovalı hemşerilerimizin, tevecühleri ile belediye başkanı olan şahıs, kendisini seçimlerin hemen ardından siyasi adaba uymayan ve de öncelikli olarak siz değerli Pamukova halkına aşağıda maddeler halinde sıralayacağımız hal ve hareketleri, gerek siyasi edebi gerekse sizlere verilmiş olan vaatleri hiçe sayarak kendisini partiler üstü bir havaya sokarak ve de en acısı halka tepeden bakan biri konumuna getirmiştir.
İşte o başkan o günden bu güne kadar geçen iki yıllık süre içersinde hem partimize, hem de siz değerli hemşerilerimize takınmış olduğu olumsuz tavır ve davranışlar sonrası yapamadığı ve yerine getiremedikleri icraatlar.
1-%50 Ucuz ve güvenli içilebilir su.
2-18 Uygulamasından zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi,
3-İlk etapta 100 kişilik Toki-Belediye işbirliği ile ait gelir gruplarına yönelik konut yapımı,
4-Acilen modern hamam yapılması,
5-Daha hijyenik şartlarda dizayn edilmiş çöp bidonları.
6-Belediye bünyesinde engellileri için koordinasyon merkezi kurulması,
7-Engelli vatandaşlarımıza merkezi bir yerde satış yeri,
8-Atatürk Kültür Merkezinde gençlere hizmet verecek sinema ve tiyatro salonları oluşturulması,
9-Şeffaf belediyecilik anlayışıyla önemli kararlara halkın, referandum ve anket çalışmasıyla katılmasının sağlanması,
10-Beyanların vakitlerini geçirebileceği bir sosyal tesis,
11-Cumhuriyet Mahallesine Sağlık Ocağı kurulması,
12-Modern bir terminal binası kurulması,
13-Şehir merkezine modern kapalı otopark yapılması,
14-Acilen organize sanayi bölgesi kurulması,
15-Ve de bizi en çok yaralayan: MHP İlçe Teşkilatı ve meclis üyelerinin ısrarına ve tam desteğine rağmen, Pamukova İlçe hudutları içersinde, kurulması aşamasına getirilmiş, ciddi sayıda istihdam sağlayacak KONTTRAPLAK (Ağaç Sanayi) Fabrikası için her türlü özveri ve beldeli göze alarak gerekli işlemlerin başkan tarafından desteklenmemesi.
Değerli Hemşerilerim!
Belediye başkanının “yaparım, ederim” deyip de yapamadıklarının veya yapamadıklarının ötesinde, vaatlerini icraata dönüştürme noktasındaki beceriksizliklerinin halkımıza yaşattığı mağduriyetin yanında, teşkilatımıza da siyası anlamda çok ciddi zararlar vermeye başlamıştır.
Nedir Bunlar?
Son 1 aylık dönemde bu zat; İlgili ilgisiz her kişiye, sorulsun ve ya sorulmasın kendisinin MHP’li değil, bağımsız bir başkan olduğunu ifade ederek, Sayın Başbakanın Sakarya ziyaretinde A.K.P Milletvekilleri ve belediye başkanlarına fırsat bırakmadan Başbakanın yanı başında fotoğraf karesine girebilmek için bin bir caba harcadığı, bu da yetmezmiş gibi Cuma günü; zaten bir çok kurumu Geyve ye gönderilmiş olan Pamukova’mıza ihanet projesinin devam sayılabilecek (Geyve yan yol temel atma töreninde) Pamukova halkının çıkarları doğrultusunda hareket etmeyip, kendi şahsi popülitesini öne sürer görüntüler vermesi, Pamukovalı hemşerilerimizi üzdüğü kadar teşkilatımızı da üzmüştür.
Belediye başkanının bu hal ve hareketlerine karşılık bizde MHP İlçe Teşkilatı olarak diyoruz ki; Bu kadar başka yerlerde görülmeye hevesliysen, üzerindeki MHP’li belediye başkanı unvanını bırakırsın ve de istediğin yerde, istediğin kişilerle sarmaş dolaş olursun. Çok değerli hemşerilerimiz son sözümüz odur ki; Sayın belediye başkanı ile önümüzdeki süreçte MHP İlçe Teşkilatımızın hiçbir bağı kalmamıştır ve kalamazda.
MHP İlkeli duruş ve tavrından asla vazgeçmeyeceği gibi, bu ve buna benzer davranışlarda bulunan kişilerle asla aynı çatı altında almayacaktır.
Tüm Pamukovalı hemşerilerimize ve kamuoyuna saygıyla arz ederiz.
 
MHP Pamukova İlçe Teşkilatı
Basın Açıklaması sonrası İlçe Başkanı Maçit Kocabıyık a AA muhabirinin sorduğu.
Sayın başkan Belediye başkanının partinizin kurallarına uymadığını söylediniz bunlar 1-Yerel seçim öncesi MHP nin vaatlerini yerine getirmede çaba sarf etmediği için mi?
2-Başbakan in yanında görülebilmek için gösterdiği çaba mı?
3-Sizin Alifuatpaşa’daki yerel seçim öncesi açılışınıza katılmadığı için mi ihracını istiyorsunuz?
4-Sizin bu açıklamanızdan MHP İl Yönetiminin bilgisi veya talimatı var mı?
 
Kocayık’ın açıklaması ise şu oldu.
“Üç başlıkta anlattığımızın hepsi bu tepkiye neden olan konulardır. Ayrıca Bizim açıklamamız halkımızı bilgilendirmeye yöneliktir. Biz İlçe olarak partiden ihraç etme yetkisine sahip değiliz” dedi.
 
Toplantıya Ülkü Ocakları Başkanı Soner Dönmez ile eski ilçe başkanlarından Mesut Uslu ve İl Genel Meclisi üyesi Mevlüt Ekşi’nin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
 
NOT: BASIN AÇIKLAMASINI GÖRÜNTÜLÜ İZLEMEK İÇİN ALTAKİ VİDEOYA TIKLA
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2011, 14:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
eşref mandak
eşref mandak - 13 yıl Önce

ben akp nin yönetiminde değilim üyeside değilim ben pamukovalıyım.sadece üzüntüm pamukovam içindir.bu şahsın pamukovaya verebilecekleri 10 yıl önce bitmişti.10 yıldan sonrakileri sadece kendisi için yapmıştır.bu sizde çok iyi biliyosunuz.ben mhpye acıyorum.bu adama kadar kendi içlerinde hiçmi adam yoktu.bu adamı tanımıyolarmıydı bu hatayı nasıl yapabildiler.bu adam pamukovaya en büyük kazıktır

doğrucu davut
doğrucu davut - 13 yıl Önce

sayın eşref mandak;bakıyorumda çok keyiflisin.bu işten ne kaparız hesabı yapıyon ama size burdan ekmek yok.hadi başka kapıya.siz önce adalet önünde sonrada kamu vicdanında aklanın ondan sonra çıkıp ahkam kesin.kul hakkı yemek büyük günahlardandır,affı filan da yoktur.önce 25000 pamukovalıdan helallik alın sonra piyasaya çıkın.anladın mı canım.

eşref mandak
eşref mandak - 13 yıl Önce

bu tiyatroyu büyük bir zevkle seyrediyorum tek üzüntüm kaybeden pamukova halkıdır bu vebalde mehapelilere yeter

aşkın er
aşkın er - 13 yıl Önce

Sayın belediye başkanı ilk once kucuk sanayi sitesi ile ilgili kaosu cozsun o kalkmıs pamukovanın içine korkuluk yaptırıyo merak ediyorum o işten kimlerin cebini dolduruyo

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Başkanlık seçimlerinde siz MHP nin başinda yoktunuz.Ama bizim partiden olsun anlayışı ile hareket edenler anlasın.
Sayın başkan partiler üstü olduğunu yenimi anladınız.
Biraz geç anlıyorsunuz partı olarak.Sayın başkanınız 2023 yılına hazırlanıyor herhalde rast gele

SIRADAKİ HABER