banner392

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Pamukova ya geldi.

Milliyetçi Hareket Parti den Sakarya Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Orhan Ünver Pamukova esnafını ziyaret için geldiğini Pamukova da dün akşam da Gökgöz köyünde köylülerle buluştu.

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Pamukova ya geldi.

Pamukova yı ziyaret eden Orhan Ünver Pamukova ya seçim otobüsü ile geldi. Pamukova da haftada bir kurulan köylerin dahi alış veriş için geldiği ilçede hareketli ve kalabalıklardan dolayı Ünver çarşı pazarı esnafı yanında pazarcı esnaflarını da ziyaret etmiş oldu.

Esnafların sorunlarını da dinleyen Orhan Ünver akşam saatlerinde ise Pamkuova nın en büyük köyü olan Gökgöz köyüne gitti.

Yatsı namazı sonrası köy kahvesinde köylülere hitaben konuşma yaptı. MHP Pamukova ilçe başkanı ve başkan adayı Abdullah Bolal ve partililerle birlikte araç konvoyu ile Gökgöz e gelen Orhan Ünver in konuşması için köylüler ve partiler tarafından hazırlanan masa önüne Atatürk Büstü de yerleştirildi.

Kahveyi namazdan sonra gelen Orhan Ünver ve partililerle birlikte gelen kalabalık doldurdu. Kahve dışında kalanlarla oldu.

Açılış konuşmasını ilçe başkanı Orhan Sezer yaptı. Sezer seçim çalışmaları için köyü geldiklerini söyledi ve 30 Mart ta yapılacak seçim de büyükşehir adayı olan Orhan Ünver i ve Pamukova adayları Abdullah Bol al ı tanıttı ve ilk konuşmayı Abdullah Bolal a verdi.

MHP’nin Pamukova belediye başkan adayı Abdullah Bolal konuşmasına herkesi selamlayarak başladı ve kendisinin anne tarafından da Gökgöz köyü ile akraba olduğunu söyledi.

Bolal konuşmasında belediye başkanı olduğunu seçildiği taktirde yapacakları çalışmaları anlattı. Belediye başkanı nasıl olması gerektiğini ise şu sözlerle tanımladı.

“Belediyecilik dediğiniz şey vatandaşın her kuruşunun hesabını sorar onun milim milim harcayıp vatandaşın hizmetine götüren hizmet anlayışı demektir.” Dedi.

30 Martta yapılacak seçimde belediye başkanı seçildikleri taktirde neler yapacaklarını ise şöyle anlattı:

Vatandaşları mutlu etmek, onların ceplerinde para olmasını sağlamak için çalışacağız. Öncelikle gençleri iş imkanına kavuşturmak için çalışacağız.diyen Abdullah Bolal

Gökgöz köyü gençlerinin biraz daha şanslı olduğunu yakınlarında bir fabrika olmasının onlara avantaj sağladığını da söyledi.

 Bolal. “Gökgöz de de işsiz veya kaliteli iş bulamama gibi durum mevcut.  Pamukova’nın bu konuda kaynaklarının çok onun geliştirilmesi için çalışacağız” dedi.

Pamukova’nın duble yolun geçtiği, hızlı trenin geçtiği, diğer yük taşıma imkanlarının olduğu 2. Bir tren yolunun geçtiği, hava yolu taşımacılığının bile yapılabileceği muazzam bir ilçedeyiz. Diyen Bolal:

“Toprakları altın. Taş ekseniniz altın bitiyor. Neredeyse parmağınızı soksanız kök salacak” dedi.

Ama bu toprakları değerlendiremiyoruz. Bu toprakları arzu ettiğimiz gibi kullanamıyoruz. Bunu kullanabilmek için, bunu değerlendirebilmek için buradayız. Gençlerimize bu topraklarda bu toprakların özüne uygun iş imkanlarını getirebilmek, bunun için sanayicimizi, bunun için endüstrimizi Pamukova ya getirmek için tüm mücadeleyi vermek istiyoruz. Bunun için yerimizde mevcut, kaynaklarımızda musait bu potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz işte bunun için buradayız.” Dedi.

Öncelikle Pamukova’nın tam göbeğine kurulmuş her tarafı kokuya boğan biosun gibi değil. Pamukova ya uygun duman çıkarmayan, koku yapmayan, atık oluşturmayan yani Pamukova’yı kirletmeyecek tesisleri burada kurmak istediklerini söyledi.

“Bunun için tüm gücümüzle çalışacağız.”dedi.

Gençlerle ilgili ise vakit geçirebilecekleri spor alanları ve tesisler yapacaklarını söyledi.

Vatandaşların inşaat yapımı işlerinin de kolaylaştırılacağını söyledi.

Belediye tarafından alınan büyük miktarlardaki para alımına son verilecek. Geldiklerinde bu paraları kaldırarak vatandaşın yapabileceği küçük inşaatlardan para alınmayacağını, yada çok küçük miktarda alınacağını söyledi. Vatandaşı bu işkenceden kurtaracaklarını söyledi.

Pamukova’nın verimli topakları olduğunu da söyledi. “Pamukova da her şey yetişiyor. Ama yetiştirdiğimiz ürünü pazarlamakta, üretim girdilerini düşürmekte veya pazarladıktan sonraki parayı almakta sıkıntı yaşıyoruz. Öncelikle üretim girdilerini düşürmemiz lazım. Akaryakıt fiyatlarını indirmek bizim elimizde değil. O hükümetin görevi. Biz elektrikli sulama imkanlarını bölgemize getirmek istiyoruz. Diyen Bolal çiftçinin neden para kazanamadığını konusunda da görüşler bildirdi.

Malımızı uygun fiyata satmadığımız için para kazanamıyoruz diyen Bolal; Ticarette önemli kuralları anlatı. Belediye olarak o kuralların oluşabilmesi için gerekli altyapıyı hazırlayacaklarını. Soğuk hava depoları ile mala talep olduğu zaman piyasaya çıkarılması için gereken yatırımları yapacaklarını söyledi.

Çiftçinin zor durumda olduğunu sattığı malın parasını zamanında alamadığını bunun için zorluk içinde zorluk çekildiğini söyledi.  Sorunların çözümü için üzerlerine düşen alt yapı çalışmalarını yapacaklarını söyledi.

BELEDİYECİLİK DERSİ VERDİ.

Belediyecilik dediğiniz şey vatandaşın her kuruşunun hesabını sorar onu milim milim harcayıp vatandaşın hizmetine götüren hizmet anlayışı demektir. Diyen Abdullah Bolal:

Pamukova dan Geyve ye giden kurumların neden ve nasıl gittiğini de anlattı.

“İKTİDAR GÜCÜ DİYENLER İKTİDAR GÜCÜ İLE PAMUKOVA YI MAHVETTİLER”

PAMUKOVA YI İKTİDARIN GÜCÜ İLE BİRLEŞTİRECEKLERİNİ SÖYLEYENLER BU GÜNE KADAR İKTİDARLA BİRLİKTE DEĞİLMİYDİNİZ, İKTİDARIN GÜCÜ İLE PAMUKOVA YI MAHVETTİNİZ.

“Şimdiki başkan başka bir partide mi, Zaten iktidarda değil mi, İktidarın gücü içersindeyken Pamukova hastanesinde tüm doktorlar varken nereye gitti bu doktorlar; Bu doktorlara sahip çıkmadınız. Pamukova sağlığı bugün pratisyen doktorlarımıza kaldı. Hastanemizde bir pratisyen hekimimiz, bir tanede diş doktorumuz kaldı. Birde her gün belediye hoporlerinden anonslar ediliyor.  Büyük gayretlerle uğraşmışlar, didinmişler haftada 1 gün salı günü doktor getiriyorlarmış. Sakın Çarşamba günü falan hastalanmayın. Bir hafta beklersiniz.” diyen Bolal

“Orası hastane O hastanenin cerrahı da vardır. Tüm doktorları da vardır. Bunlara bile sahip çıkamadınız. Askerlik şubesine sahip çıkamadınız. Tek e sahip çımadanız. Trafiğe sahip çıkamadınız. Hiçbir şeye sahip çıkamadınız. Devlet yok muydu yanınızda, şu anki iktidarın adamı değimliydiniz, iktidarın gücü ile birleşeceklermiş. Siz iktidarın gücü ile mahvettiniz Pamukova yı.” Dedi.

“Pamukova 40 yıl öncesinden daha geride.  15 yıldır belediye başkanlığı yapan adamın aklına kapalı Pazar yeri gelmemiş. Şimdi kapalı Pazar yeri yapacakmış. Ayıptır. İnsanları bu kadar kandırmayın.” Diyen Abdullah Bolal;

75. Yıl İlköğretim Okulunun olduğu yeri Milli Eğitimden protokol yaparak almışlar söylemlerine de vatandaşların inanmamalarını istedi.

“Okulun yerini Milli Eğitimden devraldık söylemleri yalan, birde aldıklarını düşünelim. O okula köylerden gelen öğrenciler var. Onları hangi dağa atacaksınız. Oraya gelen çocuklarımızın hepsi köylerden gelen çocuklar nereye gidecekler. Orada arabadan inip okula geliyorlar. Hiç bunları düşünmüyorlar. Laf olsun diye konuşuyorlar.”dedi.

Bazılarının Milletçi Hareket Partisi ilçe bakanının Cevat Keser in yanında olanları söyleyenlere de  çok sert tepki gösterdi.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ORHAH SEZER DİR. ORHAN SEZER DE ŞU AN PAMUKOVA MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANIDIR.” Dedi.

“Bu partide görev yapmış arkadaşlarımızdan buradaki misyonunu tamamlamış, hizmetini bitirmiş, ayrılmış arkadaşlarımız var. Onlar arz ettikleri yerlerde diledikleri gibi bu işi yapabilirler. Ama bahsedilen kişiler bizim partimizden değiller. Sakın bu sözlere inanmayın.” Dedi ve sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediye başkan adayı Orhan Ünver ise Abdullah Bolal a destek istedi.



Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 03:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER