banner392

Kamer Genç ‘Tayip tek başına kral olmak istiyor’ dedi

Milli Anayasa Formu için Adapazarına gelen CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç Tayip Erdoğan’ın kral olmak istediğini iddia etti.

 Afa da yapılan Milli Anayasa Toplantısında konuşan Kamer Genç “Tayip krallığı ele geçirdikten sonra diyecek ki (Egemenlik kayıtsız şartsız Tayibindir) diyecek.”
 
Genç şunları söyledi: “Türkiye gerçekten bir çoğunuzunda tahmin etmeyeceği kadar büyük bir ihanet çetesi tarafından yönetilmektedir. Türkiye parçalanmaya götürülmektedir. Türkiye iç kavgaya sürüklenmektedir. Türkiye Atatürk’ün kurduğu layik Türkiye Cumhuriyeti devletini ortadan kaldırmak için her türlü hain ve tuzaklarla karşı karşıya. Şimdi böyle bir durumda vatandaşların sağlıklı bilgi alabilmesi için anayasa formu düzenleyen bu kurucu arkadaşlarımıza çok teşükkür ediyorum. Bizde zaman zaman birçok yerlere gidiyoruz.”
 
“Değerli canlar anayasa her yerde var. Bu anayasa neye yarar evela devletin çatısınu kurmaya yarar. Devletin çatısı kurulur. Devleti meydana getiren güçlerin bir biriyle olan ilişkileri belirlenir. Yani devleti biriler tarafından kamu gücü kullanılarak yönetilir. O kamu gücünü kullanan kişilerin vatandaşlara verdiği zararı, vatandaşların üzerine yaptığı baskıya karşıda onu koruyan bir yargı vardır. Tabi ki yasama, yargı, yürütme faaliyetleri bir devlette olmazsa olmaz kurallardır. Çünkü bir kişinin hem yönettiği, hem yargı, hem yürütme, hem yasama faaliyetlerini yaptığı bir yerde ne demokrasi vardır, ne insan hakları vardır, nede o memlekette onurlu insanların yaşama hakkı vardır. Orda ancak köleler yaşar.”
 
‘11 SENEDİR AKP GELDİ TÜRKİYE DE İKTİDARIN BAŞINA KURULDU’
Ben uzun zamandan beri parlamentonun içindeyim. Özellikle 80 de çok partili sisteme geçtikten, 90 lardan itibaren bu işte akp nin daha önceki uzantısı olan Fazilet Partisi, Refah Partisi her anayasa değişikliği geldiğinde üzerinde durdukları siyasi partilerin kapatılması yolundaki hükümlerin anayasadan temizlenmesi ve demokrasi ve insan hakları getirilmesini söylerler. Şimdi Tayip Erdoğan başa geldi. Biliyorsunuz dimi geçmişte bunun beyanatları var. Diyor ki: Benim için diyor; demokrasi amaç değil Araçtır. Ben diyor demokrasi diye diye araç olarak kullanırım. Ama bir yeri ele geçirdikten sonra ben orda demokrasiyi terk ederim. Dikta yönetimi kurarım. Bunun hedefi bu. Yani bir ülkede, demokratik bir ülkede olmazsa olmaz en önemli unsurlardan biride layiklik ilkesidir. Yani dinin devlet yönetimine hakim olmamasıdır. Orda demokrasinin olabilmesi için aklın bilme dayalı insan aklının, çağdaş bir yaşamın gereği olarak kurduğu din kuralları dışındaki anayasal ve hukuk kurallarıyla devletin yönetilmesedir. Şimdi Tayip ne diyor, Efendim diyor; ya dindar olacaksın, ya layik olacaksın; diyor. Ya dindar, ya layik olmayacaksın diyor. Zamanda demişler. “Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir” diye. Hayır diyor bu safsata diyor. Nedir ya Allahın dır diyor. Şimdi Tayip onuda sonradan değiştirecek ben biliyorum. Çünkü tek başına kral olmak isiyor ya. Yada o krallığı ele geçirdikten sonra diyecek ki oraya “Egemenlik kayıtsız şartsız Tayibin dir” diyecek.
 
KAMER GENC İN KONUŞMALARININ TAMAMI ALTAKI VİDEODA İZLEYEBİLİRSİNİZ
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2012, 23:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER