banner392

Ergenekon Duruşmasını izlemek için Pamukova dan da bir otobüs Silivri ye gitti.

Ergenekon davasında savcının mütalaasını vermesi beklenen duruşma öncesi Silivri'ye Pamukova dan da bir otobüs gitti. Duruşmayı izlemek isteyenler ile jandarma arasında arbede yaşandı, jandarma biber gazı ve joplarla duvarları yıkan guruba saldırdı.

 Perşembe günü Ergenekon davasını izlemek için CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü düşünce Derneği üyelerinde bulunduğu grupları taşıyan otobüsler, sabahın erken saatlerinde Silivri ye ulaştı. Otobusler, içinde duruşma salonunun da bulunduğu Silviri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne glebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu, Bu sırada araçların yerleşkeye girememesinden dolayı eyleme gelenler araçlarından inerek yürümek zorunda kaldılar.Türk bayrağı, flamalar ve sanıkların fotoğraflarıyla yapılan eylem, ''Faşizme karşı omuz omuza'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganlarıyla devam etti.
 
Cop ve biber gazıyla müdahale
Duruşma salonu girişi ve çevre yollarda jandarma görevlilerince yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Adliye giriş kapılarının zorlanması nedeniyle arbede yaşandı. Duruşmada sanık avukatları, basın mensupları ve tutuksuz sanıkların mahkeme salonuna girişi için ayrı bir giriş kapısı açıldı. Jandarma duruşma salonuna girmek isteyenlere biber gazı ve coplarla saldırdı.
 
Duruşmaya 4. kez ara verildi
Tepkiler üzerine mahkeme heyeti iddianamenin okunmasından vazgeçildiğini açıkladı. Davaya gelen belgeleri okuduktan sonra avukatlara söz hakkı vereceğini söyledi. Ancak gelen belgelerin binlerce sayfalık oluşuna dikkat çeken avukatlar söz hakkı taleplerini yineleyerek protesto etti.
Mahkeme savcıya da söz vermedi
Protestoların sürmesi üzerine savcı Mehmet Ali Pekgüzel söz istedi. Mahkeme Başkanı Özese, savcının talebini de, "Savcı Bey söz vermiyorum, lütfen oturun" diyerek reddetti ve duruşma savcısına da söz hakkı tanımadı.


Avukatların söz hakkı ısrarı üzerine mahkeme duruşmaya yine ara verdi. Duruşma başladığından gece geç saatlere kadar devam eden davada tam 5 kez ara verdi. Duruşmanın geç saatlere kadar devem etmesi bir türlü kesin karar çıkmaması yüzünden kalabalıklar alandan yavaş yavaş yavaş ayrıldılar.
İŞTE 13 ARALIK TA SİLİVRİ DE BARİKATLARI YIKAN BİNLERCE KİŞİNİN GÖRÜNTÜLERİ (alttaki videoyu izle)
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2012, 01:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER