banner392

Başbakan Erdoğan Sakarya’da konuştu

Referandum öncesi Sakarya ya gelen başbakan kent meydanında konuştu. Bugün Sakarya da 18. Miting yaptıklarını söyleyen başbakan şunları kaydetti

Başbakan Erdoğan Sakarya’da konuştu

Türkiye yi dünyada itibarlı bir yere getirdik. Suriye, Lübnan, Ürdun, Libya, Rusya, Sirbistan’la daha birçok ülkeyle ilk kez vizeleri kaldırdık. Türkiye yi Dünyada itibarlı bir ülke konumu getirdik. Ortadoğuda devlet terörünü ilk kez biz durdurduk. Medeniyetler ittifakı girişimini başlattık. G-20 zirvelerine katıldık, yoksullara küresel dayanışma dedik. Güvenlik Konseyi’ne üye olduk. Afganistan’da okul, kırım’da ev, Sudan’da su kuyuları inşa ettik. Saraybosna’daki camilerimize, Üsküp’teki köprülerimize, Moğalistan’daki yazılı anıtlarımıza biz sahip çıktık, Kabil’de biz varız, Kudüs’te biz varız, Gazze’de biz varız, Darfur’da biz varız. Hakkı biz savunduk, adaleti biz savunduk, insanlığın sesi olduk.

Partisinin Sakarya mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dersimli olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı” dedi.

Dersim’i CHP Bombaladı

CHP genel başkanının Kemal Kılıçtaroğlu da Dersimli, Dersim ile ilgili ne söylediklerini biliyorsunuz değil.mi? vergi vermediler diye dersim’in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zaman ki Cumhurbaşkanı’nın emriyle… Kimdi? İsmet İnönü CHP nin başındaydı. Yani CHP bombaladı. 20 bin, 30 bin, 40, bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir. İnsaf ya. İşte sizin cemaziyelveleniz bu gelinde bun temizleyin siz önce.

Sahillerde Ak Parti silinde dediler. Sahillerden bu ülkenin kaymak takımını baybediyorsunuz doğrudur, hayırlı olsun. Ben 81 vilayetin 81’inden de vekil çıkarmaktan memnunum, Biz Türkiye’nin belirli bölgelerinde değil her yerinde varız.

Geleceğinizi oylayacaksınız

12 Eylül’de geleceğimizi oylayacaksınız. Asıl hesaplaşmayı 2011’in Temmuz’unda yapacağız. Muhalefet anayasanın içini konuşmuyor. Kuyunun etrafında dolaşıyorlar. Meclis’te hiç anayasayı konuşmadılar, hep ilgisiz şeyler konuşuyorlar

Hakaretleri onların olsun

Ramazan ayında muhalefetin hakaretleri durmuyor. Biz onlara aynı şekilde cevap vermiyoruz. Onların hakaretleri onların olsun. Bizim aldığımız terbiye bunu gerektirir

Onlar konuşurken çocuklar Tv başında oturtmayın

Muhalefetin televizyona çıktığında aman çocukları TV karşısında tutmayın. Yavrularımızın ahlakı bozulur. O hakaretleri ve küfürleri duymasınlar.

Üslubu beyan, ayniyle insan demişler.

Fişlemeye sonKimlik bilgileriniz başka amaçlarla kullanılıyor. Bu alanda yasal boşluk olduğu için bir yaptırım uygulanamıyor. Hastaneye gittiğinizde kimlik bilgileriniz alınıyor, saklanıyor ama çalındığında bir şey yapılamıyor. 12 E

ylül’de bunun önüne geçemiyoruz. Yani fişlemeye artık son veriyoruz

Seyehat hürriyeti genişleyecek

Hakkında mahkeme kararı bulunmadıkça kimse yurtdışına çıkmaktan men edilemeyecek. Yani seyahat hürriyeti genişleyecek. Kamu denetçiliği kurumunu getiriyoruz. İşçi kardeşim sendikaya artık üye olmakta zorlanmayacak. İki sendikaya üye olma hakkına farklı işyerlerinde sahip olacak. Memurun toplu görüşme hakkını kaldırıyoruz, toplu iş sözleşmesi hakkını getiriyoruz. Bundan emekli memur da yararlanacak. Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanması artık ortadan kalkıyor. Ben de dahil çok sayıda sivil sıkı yönetim zamanında askeri mahkemelerde yargılandı. Birçok subay kardeşim sorgusuz sualsiz ordudan ihraç edildi. Hiçbiri hakkını arayamadı.

Kadınlara öncelik tanınacak.

Bazı işe alımlarda kadınlara öncelik tanınacak. Kadınları iş kurması için daha fazla öncelik tanınacak. Kız çocuklarının okuma-yazma öğrenmesi daha fazla teşvik edilecek. CHP’den, MHP’den sağduyu sahibi başkan ya da milletvekilleri ‘evet’ diyeceklerini söyleyip istifa ediyorlar.

Aman oyuna gelmeyin

Hiçbir yerde anayasanın içeriğine girmiyorlar. Sandıktan çıkacak her hayır oyu sadece ve sadece CHP’nin başkanının, BDP’nin işine yarayacaktır. MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum: aman bu oyuna gelmeyin

Yemek kitabi değil Anayasa kitabı değiştiriyoruz.

Bunlar enteresan şeyler konuşuyorlar. Malatya’da diyor ki ‘bu anayasada kayısı ile ilgili bir şey var mı?’ Diye soruyor. Rize’de çay, Giresun’da fındık diyor. Biz anayasa kitabında değişiklik yapıyoruz, yemek kitabında değil. 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 23:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
babur
babur - 14 yıl Önce

seninle kardeş olmamız için önce ben TÜRKÜM demeyi öğreneceksin kafa tascılar dediğin bunların eli kanlı dedidiğin ülkücüler sana el uzatmaz

XYXY
XYXY - 14 yıl Önce

sanırım emniyet güçlerinin vazifesi başbakanın mitinglerinde hortumla milleti sulamak olmuş.halkın hizmetinde olan değil akp nin hizmetinde olan kendilerine göre suçluları yargılayıp kendilerini aklatacak suçlarını örtecek bir yargı ordu ve kamu kurumlarını istemediğim için kocaman bir HAYIRRRRRRR!!!

SIRADAKİ HABER