banner392

Bu okullar hala teslim alınmadı

“Deprem değil, çürük binalar öldürür.” Diyen deprem baba nın sözleri bizlere ders olmuşa benzemiyor. Çocuklarımızın ikinci evi olan Pamukova da ki okullarımız maalesef kaçak, yeni yapıldıkları halde bayındırlık tarafından teslim alınmıyorlar. Devlet ise okullar bitirilmiştir diye paralarını ödedi.

Bu okullar hala teslim alınmadı
2007 yılında Belediye tarafından müteahitliği yapılan Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu, Fatmahanım İlk Öğretim Okulu ve Elbirlik İlk Öğretim Okulunda eğitim öğretime ise devam ediliyor.
17 Ağustos depreminden sonra yapılan bu okullar deprem yönetmeliğine uygun olması gerekirken denetimcilerin gözünden kaçırılıp hak edişlerini zamanında aldılar. Elbirlik İlk Öğretim Okulu için bu paranın 750 bin tl olduğu belirtiliyor.
Üç yıldır halkın gözünden kaçırılan eksikleri olduğu için teslim alınmayan okulların eksiklerinin tamamlanması ise zor, Çünkü bitmemiş okullar için parası bitirilmiş ve üzerinden yıllar geçmiş belediye başkanları değişmiş. Bayındırlık, Milli Eğitim ve Belediye okulların daha ruhsatı olmadığı söylüyorlar.
Okullar yapılırken projelerinde değişiklikler yapılmış. Olması gereken asansörler projeden kaldırılmış. Kalorifer peteklerinden kar etmek için küçük petekler kullanılmış, salonlara ise petek takılmamış, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulunda eski kalorifer kazanı kulanılmış, eski kazanın eski brolörü’nün iyi çalışmaması sonrasında kazan şikayetler üzerine değişitirilerek yerine yine çıkma kazan takılmıştı.
Teslim alınmadan eğitime açılan okulların eksiklikleri bitmek bilmiyor, kontraplak kapılar tüm okullarda sorun yaratmaya devam ediyor. Daha çok para kazanalım diyen o günün belediyesi yer yer okul yapılırken belediye işçilerinden de yararlanmıştı. Boya işleri yanında, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulunda öğreci tuvaletlerinin koku yapması ve giderlerinin yeniden yapılması sonucu günlerce tuvaletler kullanılamamıştı. Fatmahanım İlk Öğretim Okulunda ise asansör devre dışı bırakılmış, zeminde kot hataları denetimcilerin gözünden kaçırılmış, kalorifer kazanı o okulda da da sıkıntı olmuştu. Elbirlik İlk Öğretim Okulunda ise: Asansör proje dışı bırakılmış. Tuvaletlerde terazi bozukluğu, salonlarda kullanılan kalebodurların dengesizliği, bahçe duvarlarının eksik yapılması ve çevresinin açık bırakılması, öğrencilerin oyun alanlarının olmayışı geçmişten kalmış eksikler olarak görülmekte. 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen hala ders almış görünmüyoruz. Devletin resmi okulları kaçaksa vatandaşa kimsenin söyleyeceği bir sözü olmasa gerek.
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2010, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER