banner392

Babam Sultan Hazretleri Anma günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Pamukova Muradiye Vakfı tarafından bu yıl 18.cisi düzenlenen Babam Sultan Hazretleri anma etkinliklerine Pamukova dışından başka şehirlerden de çok sayıda vatandaş ve siyasi parti temsilcileri de katıldılar.

Babam Sultan Hazretleri Anma günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sabah saat 10.00 da kuran okunarak başlandı. Türbenin bahçesinde ağaçlık bir bölgede çemenler üzerine oturarak dinleyenlere kuran ziyafeti verildi. Mevlid-i şerif okundu. Öğle namazı birlikte kılındıktan sonra pilava ikramı yapıldı.
Bu sene vakıf tarafından hayırseverlerin de katkıları ile 2300 kg pirinç, 1500 kg tavuk ile yapılan pilav ve 5 bin ayran dağıtıldı. Pilavdan sonra vakfa katkı için bir tablo açık artırma ile 80 bin tl ye satıldı.
Her sene olduğu gibi bu sende toplu sünnet ile 73 çocuk sünnet ettirildi.
Etkinlik boyunca Güvenlik güçleri vatandaşların güvenliğini korumak için çevrede kurduğu 4 kamera ve çok sayıda polis ile görev yaptı. Şehirde ekipler daha sık dolaşarak mahalle aralarını dahi koruma altına aldılar.
Etkinlikleri düzenleyen Muradiye Vakfı başkanı Hikmet Şenol vakfın bu tür sossal etkinliklerle yardıma muhtaç olanlara yardım yaptıklarını söyledi.
Şenol: “Vakfımız 270 yardıma muhtaç öğrenciye burs sağlıyor. Afrika da aç insanlara kurban derileri toplayarak yardım ediyor. Bu sene Afrika’da Burkina Faso da 3 tane su kuyusu açtırarak onlara su sağladık. Van depreminde 50 bin tl yardımda bulunduk. Bu yardımlarımızı artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2012, 09:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER