banner392

Aman Dikkat! Pamukova da belediyelikten çıkarılabilir.

Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ün açıklamasına göre 2014 te Alifuatpaşa belediyesinin kapanacağından söz ediliyor. Ancak Pamukova da da arka arkaya Geyve ye taşınan kurumlar’dan sonra Pamukova nın da belediyelikten çıkarılabileceğini akıllara getiriyor.

Aman Dikkat! Pamukova da belediyelikten çıkarılabilir.
Medya ya düşen haber aynen şöyle:
 
AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 2014 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçiminde Sakarya’da Büyükşehir Belediyesi dahil 17 belediyenin seçime gireceğini tüm belde belediyelerinin kapanacağını söyledi.
 
TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 2014 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine Sakarya’da 1’i Büyükşehir Belediyesi, 16’sı ilçe belediyesi olmak üzere 17 belediyenin katılacağını açıkladı. Üstün, '2014 yerel seçimlerine Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte toplam 17 belediye katılacaktır. 16 ilçe belediyemizin sınırları içinde kalan tüm belde belediyeleri kapanacaktır. Belde belediyelerimiz mahalle olacak.' dedi.


2014 seçimleri ile birlikte Türkiye’de sadece İstanbul ve Kocaeli’nde uygulanan tüm belde belediyelerinin kapanması Sakarya’da uygulamaya konulacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanının tüm ili kapsayacak şekilde yeniden düzenleneceğini de ifade eden Üstün, 'Büyükşehir Belediyemizin hizmet alanı artık ilçelerle değil il sınırı ile belirlenecek. Büyükşehir Belediyemiz tüm ilçelere hizmet verecek. Bu konuda Büyükşehirler Kanunu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Belde belediyeleri kapandıktan sonra buralar ilçe belediyelerinin mahallesi konumuna gelecek. İlçelerdeki bütün köyler de Büyükşehir’e bağlanacak. Köylerin 2 yıl içinde imar planları yapılacak. Beldelerin kapanmasının yanı sıra baraj, su, kanalizasyon ve altyapıdan Büyükşehir sorumlu olacak. Söz konusu uygulama ile ilçelerin hem nüfusları artmış olacak hem de bütçeleri. Hem personel, hem de maddi açıdan vatandaşa daha sağlıklı hizmet verilmiş olacak. Vatandaş seçimlerde bağlı oldukları İlçe Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacak' diye konuştu.

Üstün yerel seçimler öncesinde ilçe olma hayali kuran belde ve yerleşim bölgeleri ile ilgili olarak da, Sakarya’da yeni bir ilçe kurulması yada kesinlikle kurulmaması konusunda bir çalışma olmadığını kaydetti.

Meclise kısa süre sonra gelmesi beklenen Büyükşehirler Kanunun ardından Sakarya’da kapanması gündemde olan beldeler ise şunlar: 'Karasu’ya bağlı Limandere, Kurudere, Yuvalıdere, Darıçayırı, Akyazı’ya bağlı Dokurcun, Altındere, Kuzuluk, Ferizli’ye bağlı Sinanoğlu, Gölkent, Geyve’ye bağlı Alifuatpaşa, Hendek’e bağlı Çamlıca, Kocaali’ye bağlı Ortaköy.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2011, 13:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER