banner400

Şikayetlere konu olan Karapınar da faaliyet gösteren Taş Ocağı Kapatıldı.

On üç yılından beri Karapınar da faaliyet gösteren Taş Ocağı Vatandaşların “ çevreye zarar veriyor” diye şikayette bulunması üzerine Valilik talimatı ile ÇED raporuna aykırı şekilde faaliyet gösterdiği için süresiz kapatıldı.

Şikayetlere konu olan Karapınar da faaliyet gösteren  Taş Ocağı Kapatıldı.

Kurulduğu günden beri Başta en yakın yerleşim yeri olan Karapınarlıları olumsuz yönde etkileyen bölgede doğa katlamına neden olan, sık sık ocakta patlatılan dinamit sesleri halkın korkulu rÜyası haline gelmişti.

OCAK YETKİLİLERİ  2003 tarihinde BU DİLEKÇE İLE İZİN İSTEMİŞLER

Ocak yetkililerinin ilk yıllarda (1999 Sakarya depremini gerekçe göstererek) aldıkları  işletme izni zamanla Hızlı tren yolu yapımı, D-650 karayonunun yapımı vs gibi bitmek bilmeyen gerekçelerle yeniden yeniden ruhsat alması ve yeni adlarla üriteme devam etmesi Pamukova’nın çevresini olumsuz şekilde etkilemiş keştepe denen bölgeye yakın yerlerde yetişen üzün, armut, kavun, karpuz gibi meyve ve sebzelerin bozulmasına neden olmuştu.

Vatandaşların şikayetleri üzerine ve birçok defa yerel ve genel basınına haber olması Sakarya Valiliği tarafından ocağın kapatılması kosunda karar almaya sebep oldu.

Bir Hafta once de yine Pamukovahaber e konu olan Ocak ta kimlerin izin verdiği ve Ocağın çevreye verdiği zazarlar konu olmuştu.

İŞTE O HABER (FOTONUN ÜZERİNE TIKLA HABERİ GÖR)


Sonunda Karapınar da kurulan Taş Ocağı Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş’un verdiği talimat ile süresiz kapatıldı.

Vali Coş ocak ruhsatlarının artık verilmeyeceğini basınla paylaştı. Bizim Sakarya gazetesinde ocakla ilgili sorulara yanıtlar verdi Vali Hüseyin Avni Coş;

 “Biz bu durumlarda empati kuruyoruz. Bizim evimizin çevresinde her gün dinamit patlatılsa, acaba ne yaparız? Nasıl yaşarız? Açılacak olan kum ve taş ocaklarına ruhsat verilmemesi konusunda net bir kararımız var” dedi

ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ

Vali Hüseyin Avni Coş çevre gönüllülerine de bir çağrıda bulunarak, “Şehrimizin güzellikleri karşısında devletimiz ve yerel yönetimler hassas davranıyor. Şehrimizin güzelleşmesi, yeşili ve doğası için devlet kaynaklar ayırıyor. Bu düşünceyle biz çevremizin tahrip edilmesine nasıl göz yumalım. Çevre gönüllülerimiz de bu konuda seslerini yükseltsinler” diye konuştu. 

OCAKTAN GERİYE KALAN GÖRÜNTÜLER ARAP ÇÖLLERİNDE KUM TEPELERİNİ HATIRLATIYOR. PAMUKOVA UZUN YILLAR BU GÖRÜNTÜLERLE YAŞAYACAK. 



 


Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 22:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Misafir
Misafir - 8 yıl Önce

pomukovalı eğer o trabzonlular olmasaydı sen hale tek şeritli yolda adapazarı na 45 dakikada gidiyordun

pomukovalı
pomukovalı - 8 yıl Önce

vatandaş yanlış görmüştür taşıdıkları mucurları geriye getiriyorlardır sökülen ağaçlarıda adamlar trabzondan gelmiş pomukovada maden ocağı işletiyorlar bizim halkımızında sesi çıkmıyor boşuna demiyorlar bize her yer trabzon diye daha iyi günlerimizi yaşıyoruz bizde böyle siyasetçiler varken daha çok bakarız

bir dost
bir dost - 8 yıl Önce

yukarıki taş ocağının kapatılmadığı söyleniyor

bir yorum
bir yorum - 8 yıl Önce

çatır çatır araçlar geziniyoo kimi kandırıyonuz....

pomukovalı
pomukovalı - 8 yıl Önce

pamukovadaki taş ocaklarına kimler müsade ettiyse allah onlara cennet yüzü göstermesin hem dünyada hem ahirette cezaları neyse çeksinler huzur bulamasınlar

SIRADAKİ HABER