banner392

Pamukova Kavunu yıllar sonra yeniden piyasada

Pamukova’nın adı ile özdeşleşmiş olan Pamukova Kavunu uzun süredir piyasada adeta yok olmuş, ya da yok edilmişti. Ancak bugün Çardakköy Mahallesinde oturan 70 yaşlarındaki Necip Öcal adlı çiftçi kendi yetiştirdiği o eski Pamukova Kavununun çekirdeklerinden elde ettiği Sarı ve sulu tatlı, Pamukova Kavununu piyasaya sürdü.

Pamukova Kavunu yıllar sonra yeniden piyasada

Bugün Necip Öcal tarafından satışa çıkarılan Pamukova Kavunu Pamukovalılar tarafından büyük beğeni ile izlendi ve pazara getirilen bir traktör kavun kısa sürede tüketildi.

Uzun yıllar piyasada bulunmayan, hatta mahalle sohbetlerinde “ Hey gidi günler, Pamukova’nın bir kavunu vardı. Tatlı mı tatlı, Sulu mu sulu, tanıda doyum olmazdı vb) sohbetlerde kalan efsane kavun sonunda Necip Öcal tarafından eskide kalmış kavunun tohumlarını bularak, yeniden o kavunu yetiştirdi ve bugünde piyasaya sürdü.

Kendisine kamera uzatan Ahmet Şen'e

“ Bu gün yetiştirdiğimiz Pamukova Kavunu ile bundan 20-30 yıl önce belki daha da eski olan kavunun rengi, kokusu tadı aynıdır.  Ama yetiştiren yok. Yetiştirmeyişinin sebebi ise Pazar bulunamıyor.  Fiyatlar düşük maliyetler yüksek.  Ben 70 yaşındayım, Pamukova kavununun yetiştiriciliğini kesinlikle bırakmak istemiyorum.  Zevk duyuyorum bu kavunu yetiştirmekten.  Bu kavunun asaleti yeter “ dedi.

 


Pamukova Kavunun yüzde yüz Türk Malı olduğunu ve asaleti oluğunu söyleyen Necip Öcal Pamukova Kavununu sevenler için Ankara Caddesi üzerinde Pamukova Kavuna satış yeri olacağını da müjdeledi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 21:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mücella kargı dayanç
mücella kargı dayanç - 8 yıl Önce

o eski pamukova kavunumu eskiden pazartesi gecesi köyden bize gelirlerdi ha birde cuma gece si salıyla cumartesi satarlardı ama misgibi kokusu şimdi bile burnuma geldi yillar sonra kokusu

Merhabalar  naci yaman
Merhabalar naci yaman - 8 yıl Önce

az önce pamukova kavunu aldık üst bim yani postahane yolu biraz önce aldık biz hiç beyenmedik

H.Özdebir
H.Özdebir - 8 yıl Önce

pamukova kavunuyla tanınmış bir ilçemiz ama bahsi geçen kavuna maalesef pazarlarda rastlamak mümkün olmuyordu bu kavun türüyle sevenlerini buluşturan üreticimizin ellerine sağlık

SIRADAKİ HABER