banner392

SEVGİNİN HAYATIMIZDA ÖNEMİ

Sevgi denince aklımıza bir kişiye veya bir şeye karşı duyulan ilgi alaka içtenlik duygusu geliyor. İnsan hayatında çok önemli bir yeri olan sevgiyi hepimizin hissetmek istediği ve yaşamak istediği duygu olarak da tanımlayabiliriz. Bu duyguyu yaşamak için ilk önce insanın kendisi ile mutlu ve barışık olması, kendisini sevmesi ve özgüvenli olması gerekiyor.

Kimilerine göre iki karşı cins arasında hoşlanma çekim olarak da düşünebiliriz. Aşk gibi. Sevgiyi hiçbirimiz tarif edemeyiz. Ancak onu yaşayarak hissiyat ve davranışlarımızla ifade edebiliyoruz. Sevgi en iyi ifade edebilme yetkisi biz insanlara bahşedilmiş özel yeteneklerden birisidir.

En başta gelen aile sevgisi, çocuk sevgisi Allah sevgisi vatan sevgisi ayrıca bunların arasında şefkat, merhamet, vicdan, fedakarlık da sevginin diğer tarifleri arasındadır. Hepimizin sevgi anlayışı kişiden kişiye değişmektedir.

Örneğin, Ailesi için de sevgi ile yetiştirilip büyütülen çocukların özgüvenlerinin ve öz saygılarının çok yüksek olduğu ve çevrelerine karşı daha saygılı önyargısız ve güvenle yaklaştıkları görülmektedir. Bu tür sevgi içinde büyüyen çocuklar mesleki yaşamlarında da daha başarılı olabiliyorlar. Sevgiden yoksun olan veya kimsesizler yurdunda yetiştirilen çocukların ise, çevresindeki insanlara karşı ilgisiz güvensiz olduğunu hepimiz görebiliyoruz. Bu tür çocuklar evlendikleri zaman eşlerine ve çocuklarına karşı davranış biçimlerinin çok acımasız saygısız ve ön yargılı olduklarını hepimiz duyuyoruz.

Demek oluyor ki, sevgi sevmek, sevilmek insan hayatında en öncelikli ihtiyaçlarından biridir. Sevmek sadece insan sevmek değildir. Bazen de bir çiçeği bir böceği, kediyi köpeği, tabiatı severekte sevgimizi ifade edebiliyoruz.

Örneğin, evimizde bulunan çiçeklerimizi konuşarak ve onları okşayarak suluyorsak görüyoruz ki çiçeklerimiz onlara verilen şefkati sunulan sevgiyi anlayıp bizlere rengârenk çiçekler açacaktır.

Demek oluyor ki sevginin gücü her yerde kendisini gösterebiliyor. Bir yandan da sevgi bizlere Allah'ımızın verdiği en güzel nimettir diyebiliriz.

Sevgi sayesinde çok güzel dostluklar da elde edebiliriz. İnsanlarla daha iyi geçirebiliriz sevginin gücünü anlatmakla bitiremeyiz.

Sevgi sayesinde insanlar barış içinde yaşarlar.

Sevgi bize birçok şey yaptırır.

Kitap sevgisi bizlere kitap okutur.

Spor sevgisi bizlere spor yaptırır.

Çalışma sevgisi bizleri çalıştırır.

Oyun sevgisi bizleri oynatır.

Vatan sevgisi bizlere her şeyi yaptırır.

Tabii ki bunları yapabilmemiz için birçok emek ve fedakarlık ta bulunuyoruz. Sevgi emek istiyor sevginin açamadığı hiçbir kapı yoktur. Sevgi güven ve şefkattir. Sevgi fedakarlıktır.

Sevgi sabırlıdır, kıskanmaz övünmez kaba davranmaz. Kendi çıkarını aramaz. Sevgi güven vermektir. Sevgi paylaşmaktır. Sevgi hissetmektir.

Şu ölümlü Kısacık dünyada gelin hep birlikte sevelim, sevilelim mutlu olalım.

Sevgili dostlarım.

Gülten Abacı

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.