banner392

Pamukova’dan çöp hikayeleri

Pamukova tarihinde hiç bu kadar çöple içli dışlı olmamıştı.

ÇÖPTEN ALIŞ VERİŞ YAPAN KÖPEK EVE GELİYOR ÇÖP SAVAŞINDA SAKSAĞAN VE KEDİ PAMUKOVALILAR ÇÖPLERE NE ATIYOR DİYE MERAK EDENLER İZLESİN

Yıllar önce kavun, soğan, üzüm gibi önemli tarımsal üretime sahip olan Pamukova da Tarımsal gerileme başladıktan sonra çiftçinin de sahipsiz bırakılması tarihinde meşhur Pamukova kavununun günümüzde tohumunun bile yok edilmesi sonucu yerine verimli ovaya kurulan çöp fabrikası ile idare etmeye başladı.

Haberimizde de görüleceği gibi Pamukova ya istihdam sözü veren siyasilerin ise getire getiri çöp fabrikasını getirmeleri sonucu ilçe dışından da getirilen çöpler, başka illerden getirilen kimyasal atıklar, bölgede artık gündemi belirleyen çöp işlerinin sohbetlere konu olduğu bir çöp şehri haline geldi.

Pamukova da Kurulan Biosun denen fabrikada Pamukova ya her çeşit çöp getirmekte İstanbul’dan dahi at gübrelerini getiren fabrika çöpleri yeni bir gübre ve enerjiye dönüştürmekte ancak ilçede çöp işleri ve çöp sohbetleri gerçek gündemin başına geçmiş durumda.

Daha önce belediyenin yaptığı ilçenin çöp toplama işlerini de yine Biosun denen fabrika yapmakta.

Çöp vergisi ise belediyenin cebine gitmekte.

Ancak sokaklarda biriken çöpler ise gecikmeli toplanabilmekte. Hatta geciken çöpler çevreyi olumsuz etkilemekte, hatta çöpler bazıları için ise ekmeğini çöpten çıkarmak için sabah erken saatlerde çöp konteynırları’nın çevresinde köpekler, saksağanlar, kediler, hatta koyunlar ve insanlar bile nemalanmakta çöpler onlar için açık Pazar olmakta.

Haberimizde sabahın erken saatlerinde değişik günlerde çektiğimiz görüntüler etkileyici ve bazen de üzücü olabilmekte.

FATMA TEYZE PAZARDAN GELİYOR GİBİ.

Yavrularına bir poşet dolusu ve ağzı kapalı poşet içinde neler olduğunu çekim yaptığımız kameralardan görebiliyoruz.

Pamukova de Elperek Mahallesinde Cumhuriyet Parkı yanındaki çöp konteynırların dan aldığı ağzı bağlı poşeti kenar bir sokakta peşinden gelen yavrusu ile paylaşıyor. Önce sakin bir ara sokakta kendince güvenli yere bohçasını seren anne köpek yavrusundan önce yiyeceklerin güvenli olup olmadığı anlak için olmalı önce tatlarına kendisi bakıyor daha sonra ise yiyecekleri yavrusuna bırakıp başka bir evin bahçesine yine yiyecek için gidiyor.

BİRGÜN SONRA AYNI ÇÖPTEN BİR KADIN BİRŞEYLER ALIYOR.

Yine aynı çöp kutusundan birgün sonra bir kadın, sabahın erken saatinde hatta baykuşların öttüğü saatlerde yanında 1 koşun ve kuzuları ile birlikte çöp kutusunun yanına geliyor. Yularından tutuğu koşunlarını elinden bırakarak 2 eli ile birlikte çöp kutularına dalıyor. Kutuların içinden çöpleri alarak dış kısımda yayarlı olanları elindeki poşete dolduruyor. Uzun süre çöp konteynırlarının içinde, dışında çalıştıktan sonra doldurduğu poşetlerine eline alarak koyunlarına “hadi bu kadar yeter gidelim” dercesine çöplerin yanından ayrılıyor.

KUŞLAR VE KEDİLER ÇÖPTE SABAH KAVALTILARINI YAPIYORLAR.

Birgün sonra yine aynı çöp konteynırların da bu defa saksağan ve kedi sabah kavatlısı için birlikte ama kava etmeden kahvaltılarını yapıyorlar.

Çöpte bazen kavgalarda oluyor. Burada görüntülerini alamadığımız bir olay da şöyle oldu. Gece saatleriyde bu defa tam batı bölgesindeki çöp konteynır’ının yanından ağlayan bir köpek sesi geliyordu. Camdan başımı uzattığım anda çöpten bir şeyler almak için ayaklarını uzatıp çöpün içine uzatmış olan daha yavru denebilecek yaşlardaki köpeğe çöpün içindeki kedinin tırnak atması ve köpeğe saldırması sonucu korkan ve darbe yiyen köpek kormuş olmalı ki bir süre düştüğü yerde ağladı ağladı ama biraz sonra o çöp bölgesini kediye terk edip gitti.

Pamukova da artık çok ilginç çöp hikayeleri bizleri bekliyor. Hatta kim bilir buradaki çöp hikayeleri belkide roman, hikaye yazıp ödül alacak yazarlar da çıkacaktır.  
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 08:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER