banner392

Pamukova Çiftçisinin Yüzünü Üzüm güldürecek.

Pamukova Çiftçisi Bu yıl üzümden iyi para almaya başladı. Son yıllarda özellikle kaliteli üzüm çeşitlerine yönelen Pamukova Çiftçisi verimi yüksek dayanıklı sofralık üzüm olan Red Globe ( Bembe renkli) ve Michile Polieri ( Siyah renkli) üzüm çeşitleri yetiştirdi. Bu üzümler piyasada kg/2 tl gibi alıcı buluyor.

Pamukova Çiftçisinin Yüzünü Üzüm güldürecek.
 Pamukovanın ileri gelen esnaflarından ve tarım işleri ile de uğraşan Yaşar Öz bu yıl üçümün çiftçinin yüzünü göldüreceğini söyledi.

Pamukova Cardakköyü yolu üzerindeki bahçesinde Red Globe ve Michile Polieri cinsi üzümlerini Pazara göndermek için toplatırken konuştuğumuz Yaşar Öz şunları söyledi.

“Hayatımın büyük bölümünde esnaflığım dışında birçok tarım ürünü de yetiştirdim. Çifitçilik bizim baba mesleğimiz. Bizler üretmeyi seviyoruz. Bende son yıllarda yeni ürün çeşitleri üzerinde çalışmalar yaptım. Çeviz diktim, elma, armut vs. Birçok ürün yetiştirdik. Ancak bu yıl en iyi parayı üzüm alıyor. Pamukova’nın yeni gözde ürünü olan Red Globe ve Michile Polieri cinsleri hem verimli, hem aramosa yüksek tam bir sofralık üzüm özelliğini taşıyorlar. Bu üzümlerin bir salkımı 1 kg gelebiliyor. Üretici için verimi yüksek, depolama ve taşıma, toplama konusunda kolay ve temiz kalıyor.

Kısaca bu sene Pamukova da Karpuz para etmedi, daha birçok sebze ve meyve de iyi para etmedi. Ancak üzüm iyi para ediyor. İlk etapta piyasaya çıkan Michile Polieri 2 tl / kg ye piyasa buldu, Red Globe de bir iki güne çıkar oda aynı paraya alıcı bulur ve bi yıl üzüm iyi para” dedi.

Pamukova çiftçisinin para edecek ürünlere yönelmesi tavsiyesinde de bulunan Yaşar Öz yöne üretim döneminde herkese başarılar diledi. 
İŞTE RED GLOBE VE HİCHELE POLİERİ ÜZÜM ÇEŞİTLERİ










Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 11:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER