banner392

Pamukova da Deprem Ne Zaman olacak?

Geçtiğimiz günlerde Pamukova da Deprem olacağı haberleri gündem oldu. Ancak bu haberler ne kadar gerçeği yansıtıyordu onu bilmiyoruz. Pamukova’nın ilk kurulan haber sitesi #Pamukovahaber. com olarak bizde bu haberler nedir, diye soranlara bildik ve duyduklarımıza yazmak durumunda kaldık.

Pamukova da Deprem Ne Zaman olacak?

1999’da Meydana gelen Kuzey Anadolu Fayı’nda meydana gelen Depremde Sakarya’mızında çok büyük şekilde etkilenmesi soncu binlerce insanımız hayatını kaybetti, binlerce insanımız sakat kaldı. Binlerce ev yıkıldı ya’da hasarlı hale geldi.

1999 da Pamukova dan da geçen bir fayın olduğunu öğrendik. Gevye den gecen kısa mesafeli fayda o günledde etkilendi ve Geyve de yıkalan evler oldu ve binalar altında kalanlar ve ölenler oldu.

Kuzye Anadolu Fayı

Pamukova o günlerde depremden o kadar etkilenmedi. Çünkü Pamukova Ovasında Geyve den gelen bir fay Adapazarın’dan gelen bir fay Pamukova dan geçen Sakarya Nehri kenarında birleşen ve Eskişehir’e giden bir fay yine İznikten geçen ayrnı bir hattan Bursaya geçen fayların deprem ürettiği biliniyor.

1416 Yıllarından Pamukova dan geçen deprem üreten fayın kırıldığı ve o günlerde en büyük sarsılma olduğu söyleniyor.

Şimdi bu Pamukova ilçesinin çok büyük bir ernerji yüklendiği ve uzmanların yazıp söylediklerine göre Pamukmova dan geçen fayda hareketlilik olduğu söyleniyor. Fayın enerji biriktirme ve olabilecek depremin şiddetinin 6.0  yı geçmeyeceği ama yine de çok dikkatli olunması gerektiği söyleniyor.

DEPREMLER TÜRKİYE GENELİNDE CANLANDILAR.

Kahramanmaraş’da 6 Şubat da Meydana gelen 7.8 ve 7.6 şiddetinde ki depremlerinin yaptığı etki ve yıkımlardan sonra Adadolu Fayları harekete geçti. Bu hareketlilik 24 yıl önce Kuzey Fayı ile de karılmış ve ortalama 20 yıllda bir hareket eden Kuzye Anadolu Fayının yeniden harekte geçebileceği de konuşulmaya başlandı. İstanbul bu defa daha korkulu bir şehir olmaya başladı.

PAMUKOVA VE BURSA HATTI.

Bugün Pamukova Fayını konu aldık onun için Pakumkova hatında hareketlilik olduğunu başta yazmıştık. Pamukova devamında Bursa Hattınında harekettli olduğunu söyleyen deprem hereketlerini inceleyen Jeoloji Uzmanları “Pamukova da fayında hareketlilik arttı. Ancak Pamukova da açığa çıkacak enerji 6.0 şiddetini geçmez. Bursa ovasında olabilecek enerji gücü 7.0 şiddetine kadar çıkabilir” diyorlar.

PAMUKOVA DEPREME HAZIR MI?

1999 Kuzey Anadolu Fayının hareketlenmesi ile Sakarya. Düzce, Kocaeli, İstanbul ve Yalova da çok etkili olmuştu.

1999 Depremi sonunda Türkiye yeniden Kentsel Yenilenme, Kentsel Dönüşüm çalışmaları başlatıymış ve Değişim ile ilgili yasalar çıkarılmış ve başta İstanbul olmak üzer birçok ilde yeniden imar çalışmaları başlamış ve Pamukova da bu düzenleme modasına uyarak yeni bilara yapma ve eskileri onarma çalışmaları başlamış ve günüze kadar Pamukova yeni bir şehir görünümüne bürünmüş oldu.

PAMUKOVA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM KURALA UYGUN YAPILDI MI?

6 Şubat da Meydena gelen Kahramanmaraş Depremi bizi uyandırdı. Pamukova olacak bir depremde kendini test edecek. (Allah vermesin) diyoruz, ama bir gerçek varki depremler her yerde oluyor, ölenler genelde geri kalmış ülkelerin kalitesis yapılmış binaları altında kalan insanları oluyor. Genelde fakirler ölüyor. Zenginler binalarını daha sağlam yaptırdıkları için onlar sağ kalıyor. Fakirler ölüyor. Fakirler çürük binaların kurbanı oluyor. Çürük binaları yapanlar acaba cezalandırılıyor mu?

PAMUKOVA DA KAT KARŞILIĞI YAPILAN BOYALI BİNALAR.

Pamukova da Muteahhitlerin yaptığı binalar Pamukovalalıra babadan dededen kalma arazi üzerine yapılan yüksek katlı binalar çok güzel boyalı binalar oluyor. Para vermeden yeri alan müteahhit binalara güzel boyalar kullanıyor. Daha temel atmadan arsa üzerine koydukları satılık tabelaları ile güzel ceplerini dolduruyor. Satın alanlar ise yeni aldıkları evlerin camlarına hemen kiralık yazıları yazıyor, ya da hemen yeni evine taşınma ve evinin balkonuna oturarak çay keyfi yapmaya başlıyorlar.

EVLERİN ARABA KOYACAK YERLERİ OLMADIĞI İÇİN YOLLAR TİRLARA VE ÖZEL ARAÇLARA KALIYOR.

Pamukovalılar baba ve dedelerinin tarlalarını sattıkları, kat karşılğı verdikleri tarlalarının artık kendilerinin olmadğı için eskiden ürettikleri soğan ve kavunları artık yetiştirilmediikleri için gelinlerin tarlalara giderken kollarındaki altın bilezikleri olmadıkları için. Artık torunlar ve çocular daha modern görünümlü ve kahvelerde okey oyanayan emekli delerin yanında görünmek te istemeyen torunlar intenet kafelerde zaman geçiriyor ve işsizlik onlar için pek sorun gibi görünmüyor. Bazı torunlara dede ve neneleri maaşlerını veriliyor onlarda günlerini gün ediyorlar.

SOKAKLARDA MÜTEAHHİDLER DOLAŞIYOR.

1999’dan beri Pamukova da Kentsel Değişimin içinde olan İnşaat Sektörü bileşenleri (nalburlar, taşeronlar, inşaat işçileri. Ve denetimeler, Hazır Betoncular. Onların başı Müteahhitler) Pamukova ya hareket getiriyorlar. Onların yaptıkları inşaatlarda çalışan işçileri, bekçileri, boyacıları, mermerceleri ve emlakçılarıda var. Daha başlarken biten binalar içinde sürekli hareket var. Gelen ve gidenler, pazarlık yapanlar var.

Mütahhitler jiplerle geziyor. Ancak müteahhidler kendi yaptıkları o çok katlı evlerde oturmuyorlar. Onlar az katlı ve bahçeli evlerde oturuyorlar.

PAMUKOVA DA DEPREM OLACAK MI? OLURSA YENİ EVLER 6.0 ŞİDDETİNDE Kİ SALLANTIYA DAYANAÇAK MI?

PAMUKOVALILAR ŞİMDİ ONU SORUYOR…??

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2023, 12:22

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER