banner392

Pamukova Bugün çok güzel görüntüler verdi.

Pamukova’dan çok güzel manzaraları görmek için “Pamukova’dan güzel manzaralar” albümümüzü izleyin lütfen...

Pamukovahaber
Pamukova Bugün çok güzel görüntüler verdi.

Bugün yine çok güzel görüntüler veren Pamukova adeta deniz şehrine döndü. Yükseklerden bu güzel manzaraları çekenler paylaşanlar güzel bir katkı da yapmış oldular.

Marmara bölgesinde Sakarya İli sınırları içinde (kuzey) bölgesi olarakta adlandırılan Pamukova verimli toprakları yanında yeşil yaylaları ile de dikkat çekmekte.

Pamukova Marmara iklimi özellikleni taşımakta ancak Karasal iklimden de bir nebze de olsa etkilenmekte.  Sakarya / Doğançay boğazını geçtikten sonra karşınıza çıkan yeşil ovanın içinden geçen Sakarya nehri ve sulak toprakların sürekli islattığı ovada mühteşem güzellikte meyve, sebze üretimi yapan bir ilçemizdir

Bir zamanlar soğan deposu olan Pamukova günümüzde ürün çeşitlerini geliştirmiş, Ayva’nın bile Anavatını olmuştur.

Yine günümüzde yayla turizmi hızlı gelişmekte olup. İstanbul’a yakın olan Pamukova’ya yazlıkçıları çeker duruma gelmiştir

Yazlıkçılar genelde yayla köyleri olan Pamukova’nın kuzey bölgesinde kalan (Kemaliye, Hüseyinli, Çilekli, Bakacak, Eskiyayla, Kazimiye, Mesruriye, Kadıköy, Ağaççılar) gibi köyleri tercih etmekteler.

Pamukova’nın verimli toprakları üzerinde bulunan Pamukova’nın Ova köyleri denen yerlerde kalan Sakarya nehrinin etrafındaki köyler ise tam bir meyve, sezbe üretimi deposu köyler olduğu için her zaman tercih edilen ve Şeftali, Ayva, Üzüm, gibi önemli bir üretim potansiyeli ile İsanbul ve Türkiye’nin birçok bölgesine gönderilen ürünleri ilgi odağı olmuştur. .

Pamukova’nın Ova köyleri rakımı düşük olduğu için Yazları sıcak. Kışları ise ılık bir iklim geçirmektedir. Antalya ile arasında iklimsel bir fark sanki yok denecek kadar azdır.

Pamukova’da Akdeniz ürünü olan Zeytin de mükemmel şekilde yetişmektedir. Son yıllarda kurulan zeytin yağı işleme fabrikaları ile zeytin üreticisini kaliteli zeytin yağı üretir hale gitirmiştir.

Pamukova’nın Ova Köyleri, (Mekece, Hayrettin, İsabalı, Şeyhvarmaz, Pınarlı-Bacı, Karapınar, Özbek, Eğricay, Fevziye, Çardakköy, Cihadiye) gibi Sakarya nehrinle doğrudan komşu olan köyler yanında yine sakarya nehrinden sulama gelen sulama kanalları ile Sakarya suyu ile islanan Eginar, Karnibhar gibi sebe yetiştiren (Turgutlu-Gökgöz-Teşvikiye) köyleri de son yillarda önemli değişiklik yaparak yenileşmeye gitmiş, yeni binalar köylerde yapılan ortak alan kahveler de güzelleşmiştir.

Pamukova’nın yakada kalan ova köylerinden (Oruçlu, Üçeveler Paşalar, Şahmelek ) gibi köyleri ise Sakarya nehrinden yararlandığı gibi, artı; olarak biraz daha akdeniz ikliminin getirdiği zeytin yetiştirmeye musait bir toprak yapısı ile üzüm gibi çok kıymetli ürünleridade kalite çekilde yetiştirmektedir.

Her mevsim güzel görüntüleri yayınladığımız Pamukova’dan bugünde sonbahar-kış mevsimi geçişi sırasında görebileceğimiz güzel görüntüleri album yaptık

Pamukovahaber.com

Mehmet Yavuz

İŞTE PAMUKOVA DAN GÜZEL MAZARALARDAN BİR DEMET. (Not albümü görmek için Buraya tıklayın)

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2018, 23:13

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER