banner392

Lütfen Yangınlara karşı dikkatlı olalım!

Sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı bu günlerde ihmal, ya da dikkatsizlik yüzünden çıkan yangınlar geride hiç te hoş olmayan manzaralar bırakmakta, şükür ki bu sene bölgemizde sadece 2 yangınla karşılaştık. Can kaybı olmadan atlatılan birinci yangında Dörtyol bölgesinde 4 katlı evin çatı katında bulunan iki ahşap daire yandı,

Lütfen Yangınlara karşı dikkatlı olalım!
İkinci yangın da ise 20 hektar dolayında makilik orman alanı yandı. İki yangında da olay yerine kısa sürede bizde ulaştık. Çatı yangınından hemen sanra Pamukova itfaiyesini ziyeret edip çaylarını içtik. yangın sırasında suları olmadığını ve patlak hortumlarla yangın söndürmeye çalıştıkları iddialarını yalanladılar. Patlayan hortumu gösterdiler. Olayı itfaiye müdürü Kamil Tekin şöyle anlattı.
“ Bizlere Dörtyol camii yanında bina yandığı konusunda telefonla ihbar geldi. Bizde derhal bölgeye bina yangınına acil müdahale edecek merdivensiz aracımızı gönderdik. Zaten yangın bölgesi bize yakın yerde kalıyor. 12.25 te aldığımız ihbardan 2 dakika sonra aracımaz olay yerine vardı. Ancak yüksek kat yandığını olay yerine ulaşan yıldırım ekibi bize bildirdi; bizde ikinci merdivenli aracımızı peşinden olay yerine sevkettik. Mervdienli nin olaya müdahalesi için öncelikle itfaiyenin yanaşması ve güvenliğini sağlanması gibi geciktirici şeyler de olmakta, orada ise yol kenarında elektrik tellerinin olması ve elektriğin kesilmesi gibi güvenlik önlemleri gerekiyor, bunlar da zaman alan faktörler.
Ancak bizler yinede olaya zamanında müdahale ettik. Aksilik ise müdahale sırasında ahşap olan çatıdan hortumun üzerine düşen yanan parçanın düşüp hortumun delinmesi oldu. Hortum delindikten sonra ikinci hortumu bağladık ve tamamen harlamış çatıda söndürme çalışmamız başladı” dedi. Garnizon Komutanlığının arazörü ile Geyve Belediyesi itfayisinin arazörünün de destek için geldiğini söyleyen Tekin:
“Yangın esnasında yakın itfaiyeler ile iş birliği sözleşmemiz gereği bir birimize destek oluyoruz. Bu gayet normal. Bu yangında da Garnizon Komutanlığımızın arazörü destek için geldi. Geyve Belediyesi arazörü de destek için geldi ve birlikte müdahele ettik” dedi. Kamil Tekin: “Pamukova itfaiyesi 24 saat 3 vardiye olarak görevinin başında. Ancak bize ihbar yapılırken vatandaşlarımızdan ricamız. Olay yeri adresini tam versinler, birde yangın özelliği hakkında bilgi versinler, eğer araç yangını gibi köpükle müdahale edilmesi gereken yangın olursa o zaman yıldırım ekiplerini ona göre yönlendirebiliriz. Yangın da yanan cisim kadar adres bilgisi de önemli çünkü zaman çok önemli. Çatı yangınında ahşap ın vernikli ve ağaç olması hızlı şekilde yanmasına neden olmuştur. Hatta dünya yangınlar sıralamasında ağaç ve vernikli yerlerin 13 dakikada yandığı bir gerçektir” dedi. Bura da olayın benzer şekilde olduğunu söyleyen Tekin.
Pamukova belediyesi itfaiyesinde 9 itfaiye çalışanının vardiya usulu ile 24 saat görevleri başında olduğunuda söyledi.
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2010, 21:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER