banner392

Koronavirüs Hayatımızda neleri değiştirdi.

HAYATIMIZDA KORONA VİRÜS SALGINI NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER GETİRDİ.

Korona virüs Dünyalarımızın, çalışmasını, yaşamasını, daha da önemlisi varlığını, kökünden değiştiren bir durumdan ibaret haline gelmiş hastalıktır.

Aslında bundan önce de yaşanmış olan tüm krizlere benzer, belki de onlardan daha köklü bir şekilde dünya larımız yeniden düzenliyor,

Korona salgını ile bütün insanlar derin uykularından uyandılar. Bu uyanış bizler için ve tüm insanlık için adeta bir farkındalık durumuna gelmiştir. Bununla birlikte birçok bildiğimiz şeyi yeniden öğrendik.

Seyahatlerimiz, sevdiklerimiz, arkadaşlarımız, dostlarımız, alışverişimiz, Üzerimizdeki para, ülkeler, insanlar, doğa, hatta kullandığımız para, birimi, Ekonomi ile köklü bir şekilde değişti değişiyor. Bu dönemin sonucunda artık insanlar hiç olmadıkları kadar duyarlı olacak, farkında olacak, daha sosyal olacaklar vefalı olacaklardır. Onlar için bu dünyada kazandıkları tüm maddi değerlerinin hiç önemli olmadığı sadece hayatta yaşadıkları anın çok değerli olduğunun farkına varmışlardır.

Bizler için anı yaşamak, şimdiyi yaşamak anlam kazanmış, gündelik yaşamımızda çok basit gördüğümüz etkinlikler bile çok değer kazanmıştır. Örneğin bir kahve de içilen kahve, Restaurant'ta yediğimiz yemek, yaptığımız kültür faaliyetleri, Müzikler Danslar, eğlenceler, sinemalar, tiyatrolar, tatil ve arabayla gezme, yürümek, deniz kenarında oturmak, eskiden bu değerlerimiz çok basit gözüksede, koronavirüs sayesinde bizler için çok değer kazanmıştır. Bu güzelliklerimizi kaybettiğimiz zaman, farkındalığımız artıyor, dolayısıyla insanların bu konuda çok fazla ileriyi düşünmek, çok fazla Plan yapmak, sadece gelecekteki hisleri değişikliğe uğrayacak, yani bugünün farkına varacak ve bugünden zevk almaya başlayacaklar, böylece farkındalık artınca anı yaşamaya başlıyoruz başlayacağız. An, ı yaşadığımız zaman, ilk başta sevdiklerimizin, arkadaşlarımızın, dostlarımızın, yediğimiz, içtiğimiz, gezdiğimiz, her şeyin değerini kıymetini daha da çok anlayacağız.

Son olarak koronavirüs bizlere her zaman elimizdeki olan bütün değerlerin farkına varmamızı sağlamış ve şükretmemiz gerektiğini bildirmiştir.

Koronasız sağlıklı en güzel günler diliyorum güzel dostlarıma..

Sevgilerimle.

Gülten Abacı (köşe yazıları)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.