banner392

İYİLERİN YOLU DAİMA AÇIKTIR

İyilik bir niteliktir, iyilik etmek ise bir eylemdir. İyilik insanları birbirine bağlayan altın bir zincirdir.

Herşeyden önce iyi olalım, sonra mutluluk kendiliğinden gelir. İyilik etmenin tanımı olmaz. Bazen susayan birine su vermek, Bazende ihtiyacı olan birine verilen bir tebessüm, sokak ortasında duran Kuşlara atılan bir simit parçası, bazende aglayan bir çocuğa şevkatle yaklaşmak, ihtiyacı olan birine bir tas su vermektir. Ama bunu Allah rızası için yapmaktır iyilik! Bunlardan hiç bir cıkar beklememeliyiz. Yaptıgımız bu iyiliklerin büyüğü küçügü olmaz.

İyilik beklenmeyen bir zamanda yapılır ve karşılığı Allah katında yapılırsa iyilik sayılır. İyilik etmek; bize verilen nimetlerin, diger insanlara paylaşarak Allaha karsı güzel bir kul olduğumuzun göstergesidir. Mutluluk ve ruh güzelliğini sağlayan bir kaynak olan iyilik, nerdeyse "vermekle" aynı eş deger dedir. Bir yoksulu giydirmek gibi, doyurdugumuz aç bir hayvan bile bunu hissedebilir.Bir yoksulu giydirirsiniz, borçluyu dardan kurtarırsınız, maddi imkanlarınızla insanlara yardım edersiniz, bunların her biri birer iyiliktir. İyiliklerin mutluluğumuza, insaniyetimize katkıları onların kalitesi oranında olur. Gösteriş için iyilik etmek iyilik degil kötülüktür.

Sevdigimiz şeyleri Allah yolunda harcamadıysak asla iyiliğe ulaşmış sayılmayız.

İyilik yapmanın verdiği mutluluk gösterdiğimiz fedakarlığın sonucudur. İyilik yapmayı devre dışı bırakırsak, kötüye ve kötülüğe yol açar. “İyilik yap denize at derler”, iyiliğe iyilik hepimizin hakkıdır, yaptığımız küçücük iyilikler bile gün gelir bize büyük bir mutluluk olarak geri döner. Bazen de en yakın arkadaşımı- mıza iyilik adına bir cok fedakarlık yapmışıktır ve sonunda hüsran oldugumuz keşke yapmasaydım dedigimiz çok iyiliklerimiz olmuştur.İyilik yaparken hiç kimseden beklenti içine girmezsek, üzülen taraf biz olmayız.İyiligimize inanılması nı istiyorsak ondan hiç söz etmemeliyiz.

İyiliğimizi mümkünse gizli yapalım ve Allah’a inanalım o bize mutlaka bunların karşılığını yeri ve zamanı gelince verecektir.

Dili. dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir. İyi şeyler yapmak için önce iyi insanlara inanmak gerekir. İyiliyi gizlemek, kötülügü gizlemek ten daha üstündür. İnsan hayatında yaptıgi iyilikler kadar mutlu olur.

İyilik yapalım iyilik bulalım.

Yolumuz iyilikten yana şanslı,

Hayatımız mutlu insanlar gibi bereketli,

Gününüz sağlıklı ve bol kazançlı Harika bir gün diliyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.