banner392

İÇ SESİMİZİ NASIL POZİTİV’E ÇEVİREBİLİRİZ..?

Yaşadığımız hayatta, mutlaka hepimizin içimizde oluşan ve hatta zamanla kendi kendimize herhangi bir ortamda veya yalnız kaldığımızda konuştuğumuz iç sesimiz vardır. Genellikle bu  iç ses bizlere hep negatif ve olumsuz yönde eleştirmekte ve bizleri inanılmaz derece rahatsız etmektedir.

Bazen'de kendi kendimize, konuşuyoruz. Niçin ben böyleyim?

 her konuda neden ben  başarısızım?

Neden hiçbir şeyi doğru yapamıyorum? diye iç sesimizi negatif konuşmalarını dinleyerek kendimizi huzursuz, mutsuz ediyoruz. Yeri geliyor uykusuz kalabiliyor, kendimizi işimize odaklayamıyoruz. Elimize bir kitap aldığımızda bile onu okurken o kitabı anlayamıyor, defalarca okusak da konsantre olamıyoruz. İçimizde oluşan iç sesi ve negatif düşünceleri bir türlü durduramıyoruz.

Peki ya hiç düşündünüz mü?

Bu içimizdeki iç ses, negatif düşünceler nerden geliyor?

Nelerden kaynaklanıyor?

Neden bizleri Mutsuz ve huzursuz ediyor? 

Bizler küçük yaşlarda çocukken, ailemiz, anne ve babamız, arkadaşlarımız, iş yeri şeflerimiz tarafından ‘Sen çok başarısız çocuksun, hiçbir şey başaramıyorsun, yapamıyorsun, bir kerede doğru bir şey öğrenemiyorsun, sen zaten beceriksizin birisin, aptalsın,  diye’ böyle cümleler söylendiyse ve eleştirildiysek, iç sesimizin bize karşı eleştirisi zaten kaçınılmaz oluyor. 

Çocukken sağlam bir temelde yetiştirilmediysek,  İleride kuracağımız arkadaşlık, ilişkilerimizde, eş ilişkilerinde veya Sosyal ilişkilerimizde, yaptığımız tüm hatalar hep geçmişe dayalı sağlam temelli olmayan aile yapısından kaynaklanmaktadır.

Bizler küçük yaşlarda Ailemizin istediği gibi yetiştirilen nesiller olduğumuz için, doğruyu yanlışı seçemiyoruz. Çünkü Ailemizin istediği yönde yetiştiriliyoruz. Çocukluk yaşlarda yaşadığımız tüm tramva ve olumsuz negatif düşünceler küçücük zihnimizde  oluşuyor. Tıpkı bir film şeridi gibi beynimize kodlanıyor.  Bu yaşananlar ve düşünceler  zamanla bizim tüm bedenimize, ruhumuza işliyor ve böylece iç sesimiz negatif duyguları kendi düşüncemiz gibi benimsemiş oluyor. Kendi değerimizi anlasak bile bizi değersiz hissettiriyor.

Bunlardan kurtulmak için yapacağımız tek şey, Geçmişte yaşadığımız ve yaptığımız hatalarımızı bir kenara bırakıp, anı yaşayıp, hatalarımızdan ders çıkarıp, farkındalığımızı bulup, kendimizi sorgulamaya başladığımız zaman, hayatımızla ilgili Neyin doğru, neyin yanlış, olacağı hakkında kararlarını vermeyi  öğrendiğimizde, iç sesimizi pozitife çevirebiliriz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.