Kategoriler

Pamukovahaber

BRTK 7. Olağan Kurulunu Bursa da gerçekleştirdi.

Balkanlardan ve Rumeli den Ana vatanlarına gelen Türkler Birlik ve beraberliklerini güçlendirmeye devem ediyorlar. Kurdukları Dernek ve federasyonlarla Konfederasyon çatısı altında toplanan BRTK (Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyonu) çatısı altında 7. Yıla ulaştı. BRTK üyeleri dün Bursa da güzel bir Olağan Genel Kurullarını gerçekleştirdiler. Yeniden Sabrı Mutlu Başkan seçildi.

Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezinde yapılan BRTK Kongresine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Özgür Özel’in katılacağını duyan basının ileri gelen gazeteleri BRTK genel kuruluna büyük ilgi gösterdiler.

Saat 14:00 da başlayan genel kurul Salonuna giren Özgür Özeli görüntüleyebilmek için yazılı ve görsel basının muhabir ve kalemleri Kültür Merkezine akın ettiler.

Genel Başkanın konuşma yapacağı kürsüye kendi mikrofonlarını koymak için de yarış eden medya çalışanları birbirleri ile yarış ettiler ve Özgür Özelden önce kameralarını kürsüye yerleştirdiler.

ÖZGÜR ÖZEL’İN KONUŞMASININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN.

Genel kurala Balkan Ülkelerinden çok sayıda siyasetçisi da Cumartesi günü Bursa ya bir gün önceden gelmişler ve Kültür Salonunda verilen Türk pasta ve kahvesinin de tadına bakmışlardı bile.

Olağan Genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Genel Kurula Divan Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan seçilmişti. Emin Balkan toplantıya katılanlara hoş geldiniz dedikten sonra. Balkan Türklerinin geçmişi ve tarihini, kim olduklarını kısaca anlattı ve peşinden katılanları ve gönderilen mesajları okudu.

BALKAN TÜRKLERİ KİMDİR?

Emin Balkan Balkan Türklerini şöyle anlattı.

“Yüzyıllardan beri. Bu Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, Balkan Türklerini çok önemli bazı yabancıların bizi yabancı unsur gibi göstermek isteyenlerini hiçbir zaman dikkate almıyoruz, bu vatan bizim, bu vatanı koruyacak olanda ilelebet cumhuriyetimizi devam ettirecek yine bizleriz” diye kısa bir konuşma yapan divan başkanı peşinden Başkan Sabri Mutlu ya mikrofonu verdi.

Sabri Mutlu. Kongreye katılanları selamladıktan sonra “7 Olağan Genel Kurulumuzda birlikte olmaktan mutluluk, büyük bir kıvanç duyuyorum. Hepiniz Adana’dan, Samsun dan, İzmir den, Edirne den Türkiye’nin 52 ilinden delegelerimiz Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz” dedi

“Bizlerin de birçok sorunlarımız var. Siz değerli başkanlarım ve genel başkanlarımı bulmuşken 2 önemli sorunumuzu sizlere sunmak istiyorum” dedi ve sorunları anlattı.

1.Sorun: Makedonya da yaşayan dostlarımız, oradaki kardeşlerimiz, oradan buraya göç etmiş insanlarımızın çifte vatandaşlık olmak üzere onların baş vuruları yapıldı. Ne yazık ki geçtiğimiz yıl Orada Başkanla yaptığımız görüşme neticesinde oranın vatandaşlık bakanı ile yaptığımız görüşmede bu yapılan başvurularla ilgili bir an önce bakılacağı söylendi. Burada görüyorum ki birçok Makedonya dan buraya göç etmiş insanımız bu konuda çok muzdarip, Hiç olmazsa bir başlangıç yapılsın. Biz oraya gittiğimiz de bize “Başkanım siz bu konularla çok ilgileniyorsunuz ama. Bu konu ile ilgili netice alacak mıyız, diyorlar. Biz genel başkanlarımız a bu konuyu sundum. Ve onların da yardımlarını bekliyoruz” dedi.

DİVAN BAŞKANI BALKANLARDAN GELEN VE TÜRKİYE DEN GELEN SİYASETCİLERİ VE YÖNETİCELİRİ TEK TEK TANITTI.

TANITIMLARDAN SONRA CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KÜRSÜYE GELDİ.

LÜTFÜ TÜRKAN "BİZ BU VATANIN GERÇEK SAHİPLERİLİZ" DEDİ (KONUŞMAYI İZLEMEK İÇİN ALTAKİ RESİM ÜZERİNE TIKLAYIN)

Özgür Özel Balkan Derneklerini ve federasyonları övdükten sonra kendisinin de Rumeli den göç eden alillerin evladı olduğunu söyledi. Balkanlardan gelen alileri akraba olarak tanıttı.

Özgür Özel konuşmasının 2 kısmında ise İsrail Başkanı Netenyahu ya “Bebek Katili” dedi. Geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Salonunda Bir bası üyelerin Netenyahu’nın elini sıkması ve onun Gazze de bebekleri öldüren katil olarak bilenen birini cesaretlendirdiklerini onlarında katile ortak olduklarını onlarında katile cesaret verenler olarak suç işlediklerini söyle.

Özgür Özel: “Ben buradan alkışlayanları da kınıyorum. Onlarda bebek katili olurlar. Netenyahu kadar suçlu ve katildirler” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Özel Haber
91 Kez Görüntülendi.
BRTK 7. Olağan Kurulunu Bursa da gerçekleştirdi.
Son Dakika
101 Kez Görüntülendi.
Sakaryalı Gazeteciler 24 Temmuz Basın Bayramında bir araya geldiler.
Güncel
219 Kez Görüntülendi.
15 Temmuz Feto Darbe Girişiminin 8. Yılı Pamukova da böyle hatırlandı.
Güncel
1099 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Çakır Muhammetlerin Mutlu Günü
Özel Haber
1471 Kez Görüntülendi.
Pamukova. Pamukova olalı böyle zulüm görmedi.
Sıcak Haber
2000 Kez Görüntülendi.
Emre Sarıca Hayatını kaybetti.
Son Dakika
416 Kez Görüntülendi.
Pamukova'da Öğrenci Otobüsü Devrildi. Kaza ucuz atlatıldı.
Özel Haber
219 Kez Görüntülendi.
Pamukova’da 23 Nisan 104 yılında coşkuyla kutlandı
Son Dakika
584 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler, Yılmaz İri ve Önder Bilaloğlu son mitinglerini yaptılar.
Son Dakika
276 Kez Görüntülendi.
Pamukova 'da Seçim konuşmaları için alanlar hazır kuralar çekildi.