banner392

Pamukova’da Kurban Bayramı böyle başladı.

Tüm ülkede olduğu gibi, Pamukova’da da Bayram Sabah kılınan Bayram namazından sonra başladı. Ülke genelinde olduğu gibi Koronavirüs tedbirleri uygulanan Bayram Namazında sosyal mesafe kuralları, maske takma kararlarına uyuldu

Pamukova’da Kurban Bayramı böyle başladı.

Pamukova’da tüm camilerde kılınan Bayram Namazında cami avlusu ve sokaklar da namaz kılanan alanlar oldu. Pamukova Turgutlu Mahallesinde camiye gelen vatandaşlar ellerinde evden getirdikleri seccadeleri yere sererek namazlarını kıldılar. Turgutlu cami avlusu içinde gül bahçesinde çiçak açmış güller içinde namaz kılındı. Cami avsunun dolması üzerine ara sokakta da namaz kılınlar oldu.

Namazandan sonra yine korona kararlara kendini gösterdi. Geçmiş yıllarda cami içinde yada cami çıkışında sıra olunup tek tek eller sıkılarak, yada öpülerek yapılan bayramlaşma töreni bu bayramda öyle yapılmadı. eller öpülmedi. eller sıkılmadı. uzak mesafeden gözlerle yada baş eğme ile bayram kutlamaları yapıldı. 

Namazdan sonra mezarlıklara giderek ölmüşlerine dualar okuyanlar kurbanlarını kesmek için kurban alanalrına döndülür ve kurbanlar kesildi. Bayram böyle başladı.

 
 

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER