banner392

Pamukova da Bayram

Ramazan Bayramı Tüm Yurtta olduğu gibi Pamukova da da Bayram Namazından sonra başladı.

Pamukova da Bayram

Dini Bayramlarımızdan olan Ramazan Bayramı Güzel bir havada geldi. Pamukova bugün bayram havasına girdi.

Sabah Saat: 06.30 da Camilerde kılanan Bayram Namazından sonra insanlar büyüklerinin ellerini, küçüklerinde gözlerini öptükten sora Mezarlıkara gittiler.

Mezarlıklarda büyüklerini ziyaret ettiler. Mazalarlıklar da ellerinde kuran ve ağızlarında dualar eden insanlar bayram boyunca akrabalarını ve yakınlanıda ziyaret edip onlarla da bayramlaşacaklar.

Resmi kurum ve kuruluşlarda bayram ise 3 gün tatil şeklinde oluyor. Belediyelerde ise bayram vatandaşların Belediye ziyareyetleri ile devam ediyor.

Siyasi partiler ise bayram boyunca kapılarını açık tutuyor ve gelen partiler ve diğer partililerin birbirleri ile yaptıkları ziyaret ve bayramlaşma adetleri ile devam ediyor.

ŞEKER BAYRAMI.

Dini Bayramlarardan olan Kurban ve Şeker Bayramı diye alandırılan bu kutlama günü Ramazan Bayramı kutlanıyor.

Ramazan Geleneği İse 30 gün boyunca oruç tutulan ve (gündüz yemek yemeden durulan bir gelenek) Oruç tan sonra insanlar biraz daha miğdeleri dinlenmiş ve yorulmuş, temizlenmiş olarak yeniden bugün yemek yemeye başladıkları içinde şekerli gıdarla yeni başladıkları günlük yaşam şekillerine alışabilmek için olmalı ki bu bayram da daha çok şekerli (tatlı) türü Baklava ve şekerleme türü gıdalara yer veriyorlar.

RAMAZAN GELENEKLERİ

Ramazan (Şeker Bayramı) geleneklerinden olan çocukların ev ev gezerek büyüklerinin ellerini öpmeleri sonunda büyükler tarafından da onlara şeker ve harçlık şeklinde paralar vermeleri oluyor.

Büyükler tarafından eski ramazanlar ise her sohbette özenle anlatılıyor. Büyükler “Nerde o eski Ramazanlar” diye başladıkları hikayeler içinde hep geçmiş günlerde eski güneleri anlatıyorlar.

BUGÜN PROGRAMIMIZA ALDIĞIMIZ PAMUKOVA DA RAMAZAN BAYRAMI GÜNÜ BELKİDE SİZLERİN DİKKATİNİ ÇEKECEKTİR. İŞTE BAYRAMIN 1. GÜNÜ BURADA BÖYLE BAŞLADI.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2022, 14:17

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER