banner392

Pamukova da 23 Nisan coşku içinde kutlandı.

Tüm Türkiye de olduğu gibi Pamukova da da bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir çoşku içinde kutlandı. 23 Nisan sabahı İlçenin tören alanı olan Belediye karşısındaki alana resmi protokolun dışında vatandaşlarda akın ettiler.

Pamukova da 23 Nisan coşku içinde kutlandı.

 Saat 10.00 da 23 Nisan Bayramı kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Vatandaşların ve çocukların bayramını Kaymakam, Belediye başkanı ve Garnizon komutanı kutladı ve “ Bayramınız kutlu olsun” dediler. Özellikle çocuklardan kutlama sesine karşı büyük bir coşku ile “ Saol” sesi geldi.

Daha sonra 23 Nisan Bayramı programı duyuruldu. Günün anlam ve önemi Pamukova İlçe Milli Eğitim müdürü Engin Pınarbaşı tarafından anlatıldı.

Pınarbaşı, Ulusal Egemenlik, Barış ve Özgürlük vurgusu yaptı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. Yıl dönümünün kutlandığını hatırlattıktan sonra “ T.B.M.M sinin kuruluşunun ve Milli Egemenliğimize kavuşmanın 96. Yıl dönümünü büyük bir coşku gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ilk gündür. Ulusal Egemenlik yönetme yetkisinin ulusa ait olmasıdır. Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar, çocuklara ve gençlere güvenini ifade eden Atatürk onlara birde bayram armağan etmiştir.” Dedi.

Bizlere düşen görevin Ata emaneti olan Cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu söyleyen Pınarbaşı; Devletimize, milletimize karşı bölücü ve yıkıcı faaliyetlere karşı her zamankinden daha fazla Cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkılmasını birlik ve beraberlik içinde olma mecburiyeti içinde olunmasını istedi.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız, akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine uluşmak ve onuda aşmaktır” dedi.

Kutlama programı Ana sınıfı öğrencilerinin gösterileri ile devam ederken, minik öğrencilerin gösterileri büyük beğeni kazandı. Kutlamalar İlçede bulunan okulların folklor ekiplerinin gösterileri ile devam ederken, roman gösteri gurubu oyunları ile izleyenleri büyüledi.


Yumurta yarışı ve sandalye kapmaca yarışının ardından okullarında dereceye giren ve 23 Nisan Kutlamalarındaki yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödüllerini Kaymakam Karal, Belediye Başkanı Keser ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Artan takdim ettiler.

BAYRAMLA İLGİLİ TÜM ETKİNLİKLER ATTAKİ 4 VİDEO DA YAYINLANMIŞTIR.

Milli Eğitim Müdürünün konuşması, (tamamı) Anasınıfı öğrencilerinin oyunları, Yine 23 nisan şiirlerini okuyan çocuklar, Yumurta Yarışı, Koltuk Kapma yarışı, Ayrıca bu 23 Nisandan Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü Folklor eğitim Hocası Vahit Kurtuluş’un mükemmel bir Pamukova Folklor Potporisi diyebileceğimiz ilk gösterisi çok beğeni toplandı. İnanıyoruz ki. Bu görüntüler paylaşım rekorları kıracak ve Pamukovahaber. Kameraları tarafından çekilip montajlanarak görüntülü hale getirildi.

 

23 NİSAN COŞKUSU PAMUKOVA DA HER YERDE BAYRAM COŞKUSU VARDI(Videoları tıklayın izleyin) 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 12:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER